19 Μαρτίου, 2024
  • 19 Μαρτίου, 2024
  • Home
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Super League : Νέος πρόεδρος ο Βαγγέλης Μαρινάκης

Super League : Νέος πρόεδρος ο Βαγγέλης Μαρινάκης

By on 25 Ιουνίου, 2022 0 2608 Views

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι από την Παρασκευή (24/6) ο νέος πρόεδρος της Super League Interwetten, με τον Γιώργο Μποροβήλο να παραδίδει τη σκυτάλη στον ισχυρό άνδρα του Ολυμπιακού. Απέσυρε την υποψηφιότητά του ο Πανουργιάς Παπαϊωάννου.

Ο κ. Μαρινάκης εξελέγη με 9 ψήφους, ενώ υπήρξαν επίσης 5 λευκά (ΑΕΚ, Λαμία, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και ΕΠΟ), ενώ ο Βόλος απουσίασε από τη διαδικασία. Σύμφωνα με την ενημέρωση της Λίγκας, η θητεία του θα είναι διετούς διάρκειας, δηλαδή μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2024.

Αυτή, μάλιστα, είναι η δεύτερη θητεία του μεγαλομετόχου της “ερυθρόλευκης” ΠΑΕ στον προεδρικό θώκο, καθώς υπήρξε ξανά πρόεδρος τη σεζόν 2010/11.

Από εκεί και πέρα, Αναπληρώτρια πρόεδρος της Super League εξελέγη το στέλεχος της ΠΑΕ Ατρόμητος, Κάτια Κοξένογλου, με 14 θετικές ψήφους και ένα λευκό.

Λίγη ώρα μετά την εκλογή του, ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Ολυμπιακός  ανέβασε ένα ευχαριστήριο μήνυμα στα social media, τονίζοντας πως ήρθε η ώρα το ελληνικό ποδόσφαιρο να πάει μπροστά.

Η Λίγκα ανέφερε στην επίσημη ανακοίνωσή της: “Στις σημερινές αρχαιρεσίες, πρόεδρος του Δ.Σ. της Super League εξελέγη ο κ. Ευάγγελος Μαρινάκης. Αναπληρώτρια πρόεδρος του Δ.Σ. εξελέγη η κ. Κάτια Κοξένογλου. Η θητεία του προέδρου και της αναπληρώτριας προέδρου είναι διετούς διάρκειας. Το Δ.Σ. αποφάσισε ομόφωνα να εισηγηθεί προς την ΕΠΟ τροποποίηση των άρθρων 26-30 του Κώδικα Δεοντολογίας”.

Το ευχαριστήριο μήνυμα:

Θέλω να ευχαριστήσω τις ομάδες της Super League για την εμπιστοσύνη και να ξεκαθαρίσω σε όλους τους φιλάθλους ότι ήρθε η στιγμή να πάει το ελληνικό ποδόσφαιρο μπροστά, αν φυσικά το θέλουν πραγματικά όλοι οι ιδιοκτήτες των ομάδων και οπωσδήποτε πρέπει να δεσμευτούμε γι’ αυτό.

Να είναι δηλαδή επιτέλους μέσα στα καλύτερα Πρωταθλήματα της Ευρώπης.

Γίνονται νέα γήπεδα, υπάρχουν προοπτικές σε όλα τα επίπεδα για να φτιάξουμε ένα πλάνο πενταετίας τουλάχιστον, με περισσότερα έσοδα για όλους, με υγιείς ομάδες, με υγιείς και πραγματικές μετοχικές βάσεις, με τους φιλάθλους να γεμίζουν τις εξέδρες. Με γήπεδα σύγχρονα, ασφαλή και λειτουργικά προπονητικά κέντρα και Ακαδημίες που θα μπορούν να εξελίξουν το ταλέντο που έχουν τα Ελληνόπουλα.

Το επαγγελματικό ποδόσφαιρο πρέπει να αναλάβει την ευθύνη και τις τύχες του και να φτιάξει μια Super League που θα είναι πρότυπο για άλλες χώρες.

Super League Interwetten: Νέος πρόεδρος ο Βαγγέλης Μαρινάκης