Like

ΠΟΥΛΑΙΔΗΣ:Από αύριο θα μιλούν οι πράξεις.ΜΙΛΑΝΙΤΣ:Μου αρέσει η πίεση σε μεγάλη ομάδα

25 Ιουνίου, 2022
2235 Views
0 Comments
ΠΟΥΛΑΙΔΗΣ:Από αύριο θα μιλούν οι πράξεις.ΜΙΛΑΝΙΤΣ:Μου αρέσει η πίεση σε μεγάλη ομάδα

Img 1106

Η Ανόρθωση, στην παρουσία του προέδρου, Χρίστου Πουλλαΐδη παρουσιάσε στις 10:00 τον αθλητικό διευθυντή, Νεόφυτο Λάρκου, τον νέο προπονητή, Ντάρκο Μίλανιτς και του τεχνικό του επιτελείο.

Οι συνεργάτες του Μίλανιτς είναι γνωστοί σε πολύ μεγάλο βαθμό. Βοηθός του θα είναι ο συμπατριώτης του Σάσα Γκάγιερ (ήταν μαζί και στην Πάφος FC), υπεύθυνος φυσικής κατάστασης ο Αντώνης Κέζος με συνεργάτη τον Λάμπρο Ιωάννου, προπονητής τερματοφυλάκων ο Ζόλταν Νάγκι και αναλυτής ο Μάρκος Σπανός.

Χρίστος Πουλλαΐδης: «Καλωσορίζω τον Νεόφυτο Λάρκου και τον Ντάρκο Μίλανιτς. Στην αίθουσα είναι και το νέο προπονητικό επιτελείο, το οποίο θα παρουσιάσουμε αργότερα. Η Ανόρθωση οφείλει να είναι πρωτοπόρα, οι άνθρωποι που επιλέξαμε μπορούν να τα καταφέρουν, η διοίκηση θα είναι δίπλα τους, να κάνουμε τον κόσμο περήφανο. Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε. Από αύριο θα μιλούν οι πράξεις».

Νεόφυτος Λάρκου: «Ευχαριστώ τον Πρόεδρο που μου έδωσε την ευκαιρία να δουλέψω σε αυτή την ιστορική ομάδα. Θέλουμε να στελεχώσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την προπονητική ομάδα. Θέλουμε να δώσουμε στον προπονητή και τους παίκτες τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για να φέρουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα στην ομάδα μας.

Μέσα από το τμήμα σκαόυτινγκ και σε συνεργασία με εμένα και τον προπονητή, θα μπορούμε μετά από φιλτράρισμα και επεξεργασία όλων των προτάσεων να πάρουμε τις καλύτερες δυνατές λύσεις. Ο τελευταίος λόγος θα ανήκει πάντα στον προπονητή.

Υπάρχουν πολλοί στόχοι που μπορούμε να έχουμε. Να είμαστε ανταγωνιστικοί, να έχουμε καλή εικόνα εντός και εκτός, να δημιουργήσουμε κορμό. Αλλά ο μεγαλύτερος στόχος είναι να δημιουργήσουμε από φέτος τις συνθήκες για να μην χρειάζεται κάθε χρόνο να ψάχνουμε ποιοι είναι οι στόχοι της ομάδας μας».

Ντάρκο Μίλανιτς: «Ευχαριστώ τον Προέδρο για την ευκαιρία που μου έδωσε. Με γνωρίζετε από την παρουσία μου στην Κύπρο. Είμαι συνηθισμένος να εργάζομαι σε ένα μεγάλο σύλλογο και ξέρω τι χρειάζεται. Θέλω με όλους όσους συνεργάζομαι να υπάρχει καλή επικοινωνία για να μπορέσουμε να πετύχουμε τους υψηλούς στόχους που έχουν τεθεί».

Η διαδικασία των ερωτήσεων:

Μίλανιτς/ Αντικαθιστάς ένα πετυχημένο προπονητή όπως ο Τιμούρ. Νιώθεις πίεση; «Μου αρέσει η πίεση, γιατί αυτό σημαίνει ότι είμαι σε μια μεγάλη ομάδα».

Μίλανιτς/ Θέλεις να αναπτύσσεται η ομάδα σου γρήγορα, αλλά στην ομάδα υπάρχουν μεγάλοι παίκτες σε ηλικία. Θα γίνει κι άλλη ενίσχυση στην μεσαία γραμμή: «Ναι μου αρέσει να παίζει η ομάδα μου με ταχύτητα και να ασκεί πίεση, θα δούμε τις επόμενες μέρες αν θα γίνει κάποια κίνηση».

Λάρκου/ Ποια θα είναι φιλοσοφία και πώς θα παίζει η ομάδα; «Η φιλοσοφία είναι 4-2-3-1 ή 4-3-3. Το στυλ πρέπει να είναι κάθετο και επιθετικό. Τα χαρακτηριστικά των παικτών θα πρέπει να είναι γι’ αυτά τα συστήματα, να αξιοποιήσουν αυτή την φιλοσοφία».

Λάρκου/ Γιατί επιλέξατε τον Μίλανιτς; «Είδαμε πάρα πολλούς προπονητές. Ο κύριος Μίλανιτς έχει κάνει πρωταθλητισμό, έχει επιτυχημένο πέρασμα από την Κύπρο, ξέρει τι είναι το “Αντώνης Παπαδόπουλος” και ποιες είναι οι απαιτήσεις της Ανόρθωσης».

Λάρκου για Ουάρντα: «Στον Ουάρντα έχει δοθεί μια πρόταση με συγκεκριμένη ημερομηνία κατάληξης Δεν απαντήθηκε η πρόταση, απ’ εκεί και πέρα ότι ξέρετε εσείς, αυτό είναι. Θέλουμε τον Ουάρντα σαν μέλος της ομάδας μας, με συγκεκριμένα δεδομένα για το καλό της ομάδας».

Λάρκου για το πόσες μετεγγραφές θα γίνουν: «Θα χρειαστούν αρκετές μετεγγραφές, διότι δεν υπάρχει κορμός, δεν υπάρχει η βάση. Μπορεί να φτάσουμε στις οκτώ, μπορεί και περισσότερες. Αλλά σίγουρα δεν θα έχουμε ολοκληρωμένο ρόστερ στην πρώτη προπόνηση».

Πουλλαΐδης / Με τι θα είσαι ικανοποιημένος το επόμενο καλοκαίρι; «Στο ποδόσφαιρο δεν παίζεις μόνος σου. Αξιολογούμε τι κάνουν και οι άλλες ομάδες. Πάμε για το καλύτερο δυνατό, την κορυφή. Ότι μπορούμε θα το πετύχουμε».

Comments are closed.