26 Απριλίου, 2024
  • 26 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΕΔΩΣΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ Η ΚΟΠ:Η πόρτα της Εθνικής είναι ανοικτή και για τον Τ/Κ της Ομόνοιας αν κριθεί ότι αξίζει

ΕΔΩΣΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ Η ΚΟΠ:Η πόρτα της Εθνικής είναι ανοικτή και για τον Τ/Κ της Ομόνοιας αν κριθεί ότι αξίζει

By on 20 Ιουνίου, 2022 0 3948 Views

Η ΚΟΠ, δια του Γενικού της Διευθυντή Ανθούλη Μυλωνά απάντησε σήμερα γραπτώς στον Ευρωβουλευτή Νιαζί Κιζίλγιουρεκ για τη μη κλήση στην Εθνική μας ομάδα Παίδων Κ-17 του Τουρκοκύπριου ποδοσφαιριστή της Ομόνοιας Ταχσίν Οζλέρ.

Στην απάντηση, γίνεται ξεκάθαρο πως όλοι οι ποδοσφαιριστές που έχουν Κυπριακή Υπηκοότητα έχουν δικαίωμα να κληθούν και να αγωνιστούν στις Εθνικές μας ομάδες.

Την ευθύνη για την κλήση στις Εθνικές έχει ο εκάστοτε Ομοσπονδιακός προπονητής ο οποίος αποφασίζει ποιοι ποδοσφαιριστές έχουν τα προσόντα να κληθούν. Για τις μικρές ηλικιακά Εθνικές, οι ομάδες μπορούν να εισηγούνται ποδοσφαιριστές που θεωρούν ότι έχουν τα προσόντα να κληθούν, όμως, η τελική απόφαση ανήκει στους προπονητές.

Η μη κλήση του εν λόγω ποδοσφαιριστή, οφείλεται καθαρά σε αγωνιστικά κριτήρια και δεν υπάρχει καμιά οδηγία ή απόφαση για αποκλεισμό  Τουρκοκύπριων συμπατριωτών μας, οι οποίοι πληρούν τα αγωνιστικά κριτήρια,  για συμμετοχή στις Εθνικές Ομάδες.

Ο Ταχσίν Οζλέρ είναι ένας νεαρός, εξελίξιμος ποδοσφαιριστής που παρακολουθείται από το τεχνικό επιτελείο της Εθνικής μας ομάδας των Παίδων Κ-17, όπως και αρκετοί άλλοι οι οποίοι δεν έχουν κληθεί μέχρι στιγμής και αν κριθεί σε μελλοντικό στάδιο ότι μπορούν να βοηθήσουν τις Εθνικές μας, η πόρτα είναι ανοικτή.