29 Μαρτίου, 2024
  • 29 Μαρτίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Ο Ανδρέας Μωριάς για τη Βιωσιμότητα και Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη της ΚΟΠ

Ο Ανδρέας Μωριάς για τη Βιωσιμότητα και Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη της ΚΟΠ

By on 16 Ιουνίου, 2022 0 4477 Views

Ο Οικονομικός Διευθυντής της ΚΟΠ Ανδρέας Μωριάς ήταν εκ των ομιλητών στο Football Conference που διοργανώνει  η IMH με θέμα της παρουσίασης του, τη «Βιωσιμότητα και Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη της ΚΟΠ».

«Ως Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, αναγνωρίζουμε την ευθύνη που μας αναλογεί απέναντι στην κοινωνία και με στοχευμένα προγράμματα και δράσεις κοινωνική ευθύνης, απευθυνόμαστε κυρίως στις μικρές ηλικίες θέλοντας να εκμεταλλευτούμε τη θετική επίδραση της δύναμης του ποδοσφαίρου», ανέφερε ο κ. Μωριάς.

Στη συνέχεια παρουσίασε και ανέλυσε τις δράσεις και τους στόχους του προγράμματος “Πάσα Στη Ζωή” που υλοποιείται σε συνεργασία με την Αρχή Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Κύπρου. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που υλοποιείται σε τρεις βασικούς άξονες, την πρόληψη των εξαρτήσεων, την υγιεινή διατροφή και την εκστρατεία κατά του καπνίσματος με ιδιαίτερη έμφαση στα γήπεδα.

Το τριετές πρόγραμμα “Πάσα Στη Ζωή” αποτελεί συνέχεια του  τετραετούς προγράμματος “Όλοι Διαφορετικοί Όλοι Ίσοι”  με την ΚΟΠ, από το 2016 και έπειτα, να επιδεικνύει μεγάλη δραστηριότητα στην υλοποίηση αυτών των προγραμμάτων με τη διοργάνωση πολλών εκδηλώσεων με τη συμμετοχή ποδοσφαιρικών ακαδημιών και σχολείων. 

Στόχος της ΚΟΠ είναι η ακόμη μεγαλύτερη δραστηριότητα σε θέματα κοινωνικής ευθύνης με εμπλοκή και των Σωματείων και προγραμματιζόνται μελλοντικές δράσεις προς αυτή την κατεύθυνση.