29 Μαρτίου, 2024
  • 29 Μαρτίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Έγιναν τα εγκαίνια του «Αθλητικό Κέντρο Ακαδημιών ΑΕΚ – Νικόλας Θεοδότου»

Έγιναν τα εγκαίνια του «Αθλητικό Κέντρο Ακαδημιών ΑΕΚ – Νικόλας Θεοδότου»

By on 15 Ιουνίου, 2022 0 3249 Views

Το κράτος βρίσκεται δίπλα στην ΑΕΚ και σε όλα ανεξαιρέτως τα αθλητικά Σωματεία, ανέφερε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, προσθέτοντας ότι στο μέτρο των οικονομικών δυνατοτήτων και λαμβάνοντας υπόψη τις κρίσιμες ώρες που αντιμετωπίζει η παγκόσμια οικονομία, θα σταθεί στο πλευρό της Αθλητικής Ενωσης Κίτιον.

Σε χαιρετισμό του στην τελετή εγκαινίων του Αθλητικού Κέντρου Ακαδημιών ΑΕΚ Λάρνακας «Νικόλας Θεοδότου», ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνεχάρη τη διοίκηση της ομάδας για την πρωτοβουλία της ονοματοδοσίας του Κέντρου τιμώντας τη μνήμη του ποδοσφαιριστή των Ακαδημιών της και είπε πως η σχετική απόφαση «αποτελεί αναγνώριση όχι μόνο του ταλέντου του ως ποδοσφαιριστή, αλλά και για το ήθος, την ευγένεια, τη συνέπεια, την υπομονή και την επιμονή του νεαρού Νικόλα. Είναι αυτά τα χαρακτηριστικά που επέτρεπαν στον ίδιο να δίνει με θάρρος την όποια μάχη και να γίνει φάρος αγωνιστικότητας για όποιον διανύει τον δικό του Γολγοθά».

Δεν έχω καμία αμφιβολία, συνέχισε πως «το Αθλητικό Κέντρο που εγκαινιάζουμε σήμερα, θα ενισχύσει την ανοδική πορεία που σημειώνει τα τελευταία χρόνια η ΑΕΚ, μιας από τις πιο αξιόλογες ομάδες που αγωνίζονται στο πρωτάθλημα μας. Ανοδική πορεία, η οποία φέτος συνοδεύτηκε με την επιτυχία της συμμετοχής, για πρώτη φορά, στον προκριματικό γύρο της κορυφαίας διασυλλογικής ποδοσφαιρικής διοργάνωσης, UEFA Champions League».

Την ίδια ώρα, ανέφερε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης «δεν μπορώ να παραγνωρίσω την εξίσου επιτυχημένη πορεία που κατέγραψαν διαχρονικά οι ομάδες της καλαθόσφαιρας και της πετόσφαιρας, ως επίσης η διακεκριμένη παρουσία στα πρωταθλήματα της ΚΟΠ όλων των ηλικιών» και συνεχάρη τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. της ΑΕΚ για την επιτυχή πορεία των αθλητικών τμημάτων που διαθέτει η ομάδα.

Ταυτόχρονα επαίνεσε τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουν, οι οποίες, όπως είπε, πέραν του Σωματείου της ΑΕΚ, συμβάλλουν ευρύτερα στην πολύπλευρη ανάπτυξη του αθλητισμού στον τόπο. «Το Αθλητικό Κέντρο που εγκαινιάζουμε σήμερα, όπως και το ΑΕΚ Αρένα, που αποτέλεσαν όραμα της Διοίκησης, είναι εφάμιλλα γηπέδων κορυφαίων Ευρωπαϊκών Συλλόγων και είναι απόλυτα συμβατά με τις διεθνείς λειτουργικές προδιαγραφές αλλά και τους κανόνες ασφαλείας που απαιτούνται από την UEFA», ενώ πέραν της ΑΕΚ και των εθνικών μας ομάδων, εξυπηρετούν τις ανάγκες άλλων ομάδων του πρωταθλήματος, αλλά και του εξωτερικού, προάγοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο και τον αθλητικό τουρισμό, πρόσθεσε.

Αφού ανέφερε ότι «αναγνωρίζοντας τα οφέλη που προκύπτουν από την ανέγερση του Αθλητικού Κέντρου, η Πολιτεία στάθηκε αρωγός στην υλοποίηση και αυτού του έργου» ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι «πέραν της ανέγερσής του σε τεμάχιο γης της Κυπριακής Δημοκρατίας, η ΑΕΚ έλαβε χρηματοδότηση τόσο από τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού όσο και από το Υφυπουργείο Τουρισμού συνολικού ύψους 590 χιλιάδων ευρώ».