29 Μαρτίου, 2024
  • 29 Μαρτίου, 2024

Η Μπορντό στην 3η κατηγορία με 40 εκατομμύρια χρέος!

By on 14 Ιουνίου, 2022 0 2283 Views

Η Μπορντό, η οποία φέτος έπεσε στη Ligue 2, τιμωρήθηκε από την αρμόδια γαλλική Αρχή, με υποβιβασμό στη τρίτη κατηγορία εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων που την ταλανίζουν. Δυνατή η έφεση.

Μία μαύρη σελίδα στην ιστορία της Μπορντό φαίνεται ότι γράφτηκε την Τρίτη (14/6). Συγκεκριμένα η DNCG (αρμόδια γαλλική Αρχή) αποφάσισε να τιμωρήσει τους Γιρονδίνους με υποβιβασμό στην τρίτη κατηγορία εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει.

Η Μπορντό τη φετινή σεζόν τερμάτισε στην τελευταία θέση της Ligue 1 με 31 πόντους και έπεσε αγωνιστικά στη β’ κατηγορία. Ωστόσο, οι ελεγκτικές Αρχές την υποβίβασαν ακόμη περισσότερο.

Η τιμωρία είναι εφέσιμη και η διοίκηση πρέπει να αποφασίσει αν θα προχωρήσει την διαδικασία μέχρι την επόμενη εβδομάδα. Το χρέος της Μπορντό υπολογίζεται στα 40 εκατομμύρια ευρώ.

Η αγορά του Τσουαμενί από την Ρεάλ θα φέρει στα ταμεία των Γιρονδίνων 11 εκατομμύρια ευρώ, εξαιτίας του ποσοστού μεταπώλησης που διατηρούσε. Παράλληλα, θα προσπαθήσει να προχωρήσει και σε άλλες πωλήσεις ποδοσφαιριστών, προκειμένου να ανατρέψει την αρχική απόφαση δικαιολογώντας την οικονομική της βιωσιμότητα.