24 Απριλίου, 2024
  • 24 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΘΕΜΑΤΑ
  • Καρολίνα Πελενδρίτου: Στην κορυφή του κόσμου για μια 20ετία

Καρολίνα Πελενδρίτου: Στην κορυφή του κόσμου για μια 20ετία

By on 13 Ιουνίου, 2022 0 3473 Views

Στον αθλητισμό έχουν να λένε πως «αν η άνοδος στην κορυφή είναι δύσκολη, η διατήρηση σε αυτήν είναι πολύ δυσκολότερη». Υπό το πρίσμα αυτό εύκολα γίνεται κατανοητό το μέγεθος της επιτυχίας για την Καρολίνα Πελενδρίτου η οποία την Κυριακή (12/6) στέφθηκε Παγκόσμια Πρωταθλήτρια στα 50μ ελεύθερο στην κατηγορία S11 είκοσι χρόνια μετά το πρώτο της μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, το αργυρό στην Αργεντινή το 2002.

Μετά από πέντε μετάλλια Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στο πρόσθιο – το αργυρό του 2002 ακολούθησαν χρυσά τα έτη 2010, 2013, 2015, 2017 – η 35χρονη Ολυμπιονίκης κατάκτησε το πρώτο της μετάλλιο στο ελεύθερο. Με 29:58 στον προκριματικό πέτυχε ρεκόρ Ευρώπης και ρεκόρ Αγώνων ενώ στον τελικό το 29:81 ήταν αρκετό.

«Η προετοιμασία μου δεν ήταν ιδανική»

«Αισθάνομαι τεράστια χαρά, ικανοποίηση και δικαίωση για την απόφασή μου να παρατείνω την αθλητική μου καριέρα μετά το Τόκυο, με τελικό και μεγάλο στόχο το Παρίσι 2024» δηλώνει από τη Μαδέιρα η Πελενδρίτου και εξηγεί: «όσο τα χρόνια περνούν τα πράγματα πάντα είναι πιο δύσκολα και χρειάζεται περισσότερη δουλειά και πολύ περισσότερη διαχείριση όλων όσων προκύπτουν λόγω της αθλητικής ηλικίας. Η προετοιμασία μου δεν ήταν ιδανική, υπήρχαν αρκετά προβλήματα, αγωνιστικά και άλλα, όμως προσπάθησα πολύ και έμεινα συγκεντρωμένη στον στόχο».

«Ένιωσα τεράστια συγκίνηση»

Σχετικά με τους αγώνες στη Μαδέιρα, ανέφερε: «Η περσινή χρονιά ήταν απόλυτα επιτυχημένη και αναπόφευκτα πολλές φορές γινόταν σύγκριση κατά την διάρκεια της προετοιμασίας με την περσινή χρονιά και αυτό μου δημιουργούσε αμφιβολίες και ανασφάλειες. Η πρωινή  κούρσα ήταν πολύ καλή και τεχνικά αλλά και σαν αποτέλεσμα χρόνου. Ξεπέρασα τον προηγούμενο καλύτερο εαυτό μου που μου είχε χαρίσει το χάλκινο στο Τόκυο. Το απόγευμα από την προθέρμανση υπήρχαν ενοχλήσεις στον ώμο, μία κόπωση από τους προκριματικούς, αλλά και το βάρος του τελικού και η πίεση. Χτύπησα από τα πρώτα μέτρα με κακό τρόπο στην διαδρομή, δύο φορές και αυτό μου στέρησε μια καλύτερη επίδοση. Όλα όμως είναι μέρος του παιχνιδιού. Ένιωσα τεράστια συγκίνηση, χαρά και περηφάνια όταν Στεκόμουν στο πρώτο σκαλί του βάθρου και στην ανάκρουση του εθνικού μας ύμνου. Οι προσπάθειες και οι κόποι μου ανταμείφθηκαν με τον καλύτερο τρόπο και κατάφερα να εκπροσωπήσω την χώρα μου και ολόκληρο τον ελληνισμό με τον καλύτερο τρόπο».

Κάνοντας μια μικρή αποτίμηση, η Καρολίνα υπογραμμίζει: «αυτός που κερδίζει έναν τελικό είναι αυτός που μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα τα προβλήματα, να κυριαρχήσει στα συναισθήματά του και στους εξωτερικούς παράγοντες και να μπορέσει να ανταποκριθεί κάτω από την πίεση το βάρος, και τις απαιτήσεις που έχει ένας τελικός παγκοσμίου πρωταθλήματος».

Την Τρίτη στα 100μ πρόσθιο
Πλέον η Πελενδρίτου προετοιμάζεται για τα 100μ πρόσθιο που θα γίνουν την Τρίτη (14/6). Θα γίνει απευθείας τελικός στις 22:06 , ώρα Κύπρου.

Το πρόγραμμα της Δευτέρας (13/6) περιλάμβανε φυσιοθεραπείες με τον φυσικοθεραπευτή Γιώργο Γραμματικό, αποκατάσταση μικροπροβλημάτων και προπόνηση.

Σε αυτή της την προσπάθεια η Πελενδρίτου είχε πλάι της τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού, την ΟΠΑΠ Κύπρου, την εταιρεία Χαραλαμπίδης – Κρίστης, την κυπριακή φαρμακοβιομηχανία Remedica, την BMW Hellas και την Swans Japan.