25 Απριλίου, 2024
  • 25 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΚΙΚΗΣ: Είμαι πολύ περήφανος για τα παιδιά και την ομάδα.Δεν θα επιτρέψουμε σε αλεξιπτωτιστές που πλουτίζουν από το ποδόσφαιρο να προσβάλουν την ομάδα μας

ΚΙΚΗΣ: Είμαι πολύ περήφανος για τα παιδιά και την ομάδα.Δεν θα επιτρέψουμε σε αλεξιπτωτιστές που πλουτίζουν από το ποδόσφαιρο να προσβάλουν την ομάδα μας

By on 27 Μαΐου, 2022 0 10572 Views

Ο πρόεδρος του Εθνικού Άχνας, Κίκης Φιλίππου, μίλησε στον Super Sport FM 104,0 για τον τελικό και την πικρία που νιώθουν στο Δασάκι για κάποια σχόλια απο διάφορους.

Αναλυτικά:

Αρχικά: «Συγχαρητήρια αξίζουν σε όλους όσους πίστεψαν και ακολούθησαν την πορεία προς τον τελικό. Τους ποδοσφαιριστές μας, τους προπονητές μας που είχαν δύναμη για να δώσουν τα πάντα και να παλέψουν σε ένα γήπεδο που είναι η έδρα του αντιπάλου μας, κατάμεστο, όπως το φανταζόμασταν. Ένας τελικός γιορτή του ποδοσφαίρου».

Για το παιχνίδι: «Ίσως να μην ενέργησε υπέρ της ομάδας μας το γεγονός πως παίξαμε με παίκτη περισσότερο. Είχαμε δοκάρι, χάσαμε ευκαιρίες, όμως είναι κάποια πράγματα που θέλεις και λίγη τύχη».

Πως νιώθει σήμερα, μετά την απώλεια του κυπέλλου: «Δεν έχω κοιμηθεί καθόλου. Αλλά είμαι πολύ περήφανος για τα παιδιά και την ομάδα. Χάσαμε οικονομικά γιατί θα ήταν μία σανίδα επιβίωσης για τα επόμενα δύο-τρία χρόνια. Είναι όμως ο τρόπος που χάσαμε. Η διαδικασία των πέναλτι χρειάζεται και τέχνη, αλλά χρειάζεται και τύχη».

Για τον Ανδρέα Χριστοδούλου: «Έκανε εξαιρετικές εμφανίσεις φέτος. Είναι ένας εξαιρετικός τερματοφύλακας».

Για τον κόσμο: «Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο. Κόψαμε 2.800 εισιτήρια και αυτό δείχνει μεγάλη επιτυχία. Ο κόσμος επέστρεψε. Είδα κόσμο που έχω να δω από τότε που φύγαμε από την Άχνα, όταν ήμουν 16 χρονών. Εύχομαι να το διατηρήσουμε αυτό, γιατί θέλουμε αυτοί οι νέοι να παραμείνουν στην ομάδα. Θέλω να πω και ένα μεγάλο ευχαριστώ στα παιδιά που δούλεψαν εθελοντικά στα γραφεία και λειτούργησαν όλα άψογα, με δέκα – άριστα! Μπορείτε να ρωτήσετε και τους φίλους της Ομόνοιας που ερχόντουσαν στο Δασάκι, πως βοηθούσαν με ευγένεια. Αυτό δείχνει πως έχουμε βάθος σαν ομάδα».

Για την επόμενη μέρα: «Από αύριο θα έχουμε κάποιες συναντήσεις με τα μέλη του ΔΣ και θα πάρουμε κάποιες αποφάσεις για την επόμενη μέρα. Σίγουρα δεν θα είμαστε τόσο δυνατοί οικονομικά, αλλά θα κάνουμε ότι μπορούμε για να επιστρέψουμε στην Α’ κατηγορία. Στον τελικό με την Ομόνοια, κάναμε πολλούς φίλους και από άλλες ομάδες. Παίρνω πολλά μηνύματα από πολλούς».

Για την εμφάνιση του Εθνικού: «Παίξαμε και σε άλλα παιχνίδια καλό ποδόσφαιρο και δεν καταφέρναμε να πάρουμε τα αποτελέσματα. Παίρνουμε κάποια μηνύματα όμως που μου φέρνουν πικρία. Ευτυχώς που δεν πήραμε καταγγελία από την Επιτροπή Δεοντολογίας που να μας κατηγορεί πως χειραγωγήθηκε ο τελικός. Καμία φορά η ευγένεια παρεξηγείται. Σας το λέω πως από τη νέα χρονιά θα απαντούμε με στοιχεία σε όλους. Ειδικά σε αυτούς που έρχονται με αλεξίπτωτο και πλουτίζουν από το ποδόσφαιρο. Δεν θα αφήσουμε κάποιον να προσβάλει την ομάδα μας».

Για το θέμα του προπονητή: «Θεωρώ πως θα φτιάξουμε μία καλή ομάδα και θα επιστρέψουμε. Θα δούμε και το θέμα του προπονητή αν θα παραμείνει τις επόμενες ημέρες».

Αν θα άλλαζε την παραμονή με τον τελικό: «Είναι γνωστό πως ο Εθνικός Άχνας επιτελεί ένα διαφορετικό έργο στην περιοχή. Δεν είναι η ομάδα που θα κάνει πρωταθλητισμό. Έχει στο μυαλό της πολλά και διάφορα όσων αφορά την καταγωγή μας. Θέλουμε να μην ξεχνούν αυτοί οι νέοι, εκτός από το ποδόσφαιρο και κάποια άλλα πράγματα. Έχουμε επενδύσει και το έχουμε πετύχει. Αυτές οι είκοσι ημέρες, πριν τον τελικό, ήταν από τις πιο όμορφες ημέρες. Το τι ζήσαμε εμείς και ο κόσμος, ήταν απίστευτο. Με συγκίνησε ένας φίλος, μεγάλος άνθρωπος, με πήρε τηλέφωνο και μου ζήτησε μία σημαία του Εθνικού για να τη βάλει στη μοτορούα του και να κυκλοφορεί στο Δασάκι. Ξύπνησε στον κόσμο η ιδέα της Άχνας που μπορεί να είναι τόσο κοντά και παράλληλα τόσο μακριά. Έτσι ήταν και το κύπελλο προχθές, τόσο κοντά αλλά και τόσο μακριά».

Για τους επενδυτές: «Μπορεί να είναι η εξέλιξη του κανόνα ο Εθνικός. Πρέπει να παραδεχτούμε πως χρειάζονται χρήματα για να φτιάξεις ομάδα. Χρειάζεται βέβαια και η σωστή διαχείριση των χρημάτων για να δημιουργηθεί η καλή ομάδα».

Τι θα έκανε σε περίπτωση που έβγαινε Ευρώπη ο Εθνικός: «Το πρώτο πράγμα που σκεφτόμουν, αν σε περίπτωση κερδίζαμε το κύπελλο και ερχόντουσαν τα χρήματα από την ευρωπαϊκή διοργάνωση, ήταν να φτιάξω τα γήπεδα για τα παιδιά, να τους κάνω έναν χώρο που να απολαμβάνουν τα παιδιά της περιοχής και εύχομαι σε κάποια στιγμή να τα καταφέρουμε. Υπάρχει κάτι στο Δασάκι που δεν υπάρχει σε άλλες πόλεις: Υπάρχουν ακόμα αλάνες και παιδιά που παίζουν ποδόσφαιρο εκεί. Θα ήθελα να τα βοηθήσω αυτά τα παιδιά και να τους δώσω τον δικό τους χώρο».