19 Απριλίου, 2024
  • 19 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Καμιά πρόθεση μείωσης του προϋπολογισμού στην Ανόρθωση. Αντίθετα στόχος η μεγαλύτερη ενίσχυση  στη νέα δύσκολη σεζόν

Καμιά πρόθεση μείωσης του προϋπολογισμού στην Ανόρθωση. Αντίθετα στόχος η μεγαλύτερη ενίσχυση  στη νέα δύσκολη σεζόν

By on 25 Μαΐου, 2022 0 919 Views

Η μη έξοδος της Ανόρθωσης στην Ευρώπη θα έχει ως συνέπεια την δεδομένη έλλειψη εσόδων από την ΟΥΕΦΑ ωστόσο κανείς δεν ξέρει πόσα θα ήταν τα έσοδα αν κέρδιζε την συμμετοχή της στο κόνφερενς γιατί δεν θα ήταν δεδομένη η πρόκριση στους ομίλους. Άλλωστε μια ομάδα που θέλει να πρωταγωνιστήσει κάνει τον προϋπολογισμό της με βάση της ανάγκες για να διεκδικήσει τους τίτλους στις εγχώριες διοργανώσεις και όχι με πιθανά έσοδα από την Ευρώπη.

Αυτό το έχει λάβει σοβαρά υπόψη ο μεγαλομέτοχος της Ανόρθωσης Χρίστος Πουλλαίδης ο οποίος από την 1η Ιουνίου θα αναλάβει την προεδρία της εταιρείας και ασφαλώς θα κάνει ότι είναι δυνατόν για ενίσχυση της Ανόρθωσης ενόψει της νέας περιόδου. Ήδη ο σχεδιασμός ξεκίνησε με τις συναντήσεις Λάρκου –Κετσπάγια και το μήνυμα του Πουλλαίδη προς Λάρκου και Κετσπάγια είναι ότι πρέπει να κάνουν τον προγραμματισμό και να ενισχύσουν την ομάδα με στόχο την πρωταγωνιστική πορεία στη νέα περίοδο κάτι που είναι  καθολική επιθυμία. Για μείωση του προϋπολογισμού δεν τέθηκε θέμα ούτε καν προς συζήτηση από τον μεγαλομέτοχο ο οποίος γνωρίζει ότι για να μπορέσει η Ανόρθωση να διεκδικήσει τους στόχους της δεν μπορεί να μειωθεί ο προϋπολογισμός και το μήνυμα δόθηκε προς τους αρμόδιους για τον σχεδιασμό της ομάδας για τη νέα χρονιά.

Πολύ πιθανόν να χρειαστεί και αύξηση του προϋπολογισμού για την ενίσχυση της ομάδας με βάση τα νέα δεδομένα της μόδας των επενδυτών σε μικρομεσαίες ομάδες και το πρωτάθλημα στη νέα περίοδο αναμένεται ακόμα πιο δύσκολο για την πρώτη εξάδα και με 4 ευρωπαϊκά εισιτήρια.

Αυτά είναι τα σοβαρά θέματα που(πρέπει να) απασχολούν τους ανθρώπους που παίρνουν αποφάσεις στην Ανόρθωση αναλύοντας με σοβαρότητα και νηφαλιότητα το τι πήγε στραβά φέτος και έμεινε εκτός Ευρώπης η Ανόρθωση χάνοντας στις λεπτομέρειες πιο ψηλή θέση.

Ήδη υπάρχει εντατικοποίηση των προσπαθειών για ανανέωση συμβολαίων παικτών που λήγουν και υπάρχει επιθυμία για να κρατηθούν στην ομάδα και επισημαίνονται στόχοι για νέους παίκτες. Υπάρχει  ευχέρεια χρόνου για επιλογές χωρίς πίεση και βιασύνη οπότε θα δείτε πολλά σενάρια μυθοπλασίας στο φως της δημοσιότητας αφού είναι η ώρα που λειτουργούν οι σκοπιμότητες από μάνατζερ και φημολογία στηριγμένη σε απωθημένα η εξυπηρέτηση σκοπιμοτήτων αντί των συμφερόντων της ομάδας.