25 Απριλίου, 2024
  • 25 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Η Ομόνοια κυπελλούχος(με 10) στα πέναλτι με ήρωα τον Φαμπιάνο!Τα παιδιά του Εθνικού κέρδισαν τις εντυπώσεις

Η Ομόνοια κυπελλούχος(με 10) στα πέναλτι με ήρωα τον Φαμπιάνο!Τα παιδιά του Εθνικού κέρδισαν τις εντυπώσεις

By on 25 Μαΐου, 2022 0 2203 Views

Κυπελλούχος Κύπρου στα πέναλτι η Ομόνοια με ήρωα τον Φαμπιάνο που απέκρουσε δύο πέναλτι στην ψυχρή διαδικασία και χάρισε το τρόπαιο στην ομάδα του κόντρα σε ένα Εθνικό που κέρδισε τις εντυπώσεις και πλησίασε στην μεγάλη έκπληξη!

Η Ομόνοια αγωνιζόταν με παίκτη λιγότερο από το 5ο λεπτό λόγω αποβολής του Σέχου και αυτό ξεκάθαρα επηρέασε το παιχνίδι της. Ο Εθνικός από το πρώτο λεπτό ήταν μαχητικός και έδειξε πως ήταν δυσκολοκατάβλητος. Στο τέλος όμως μίλησε ξανά η κλάση του Φαμπιάνο που απέκρουσε δύο πέναλτι και έγινε ξανά ο ήρωας της Ομόνοιας.!Στην διάρκεια του αγώνα ο Εθνικλός ήταν καλύτερος και η αποχώρηση του Παπουλή μετά την αποβολή του Σεχού του έδωσε ψυχολογία και έλεγχο στην μεσαία γραμμή.Στην διαδικασία των πέναλτι όμως ήταν πρωταγωνιστής ο Φαμπιάνο.!

Α΄ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Στο 3ο λεπτό ο Βοϊτκόφκι έφυγε στην αντεπίθεση και ο Σέχου τον ανέτρεψε, ο ρεφ μέσω VAR έδειξε κόκκινη κάρτα (στο 5΄) στον παίκτη της Ομόνοιας που ήταν ο τελευταίος αμυνόμενος! Ο Μάζουρεκ εκτέλεσε άστοχα το φάουλ. Στο 25ο λεπτό είχαμε την πρώτη καλή στιγμή όταν ο Γκόρουπετς έπιασε το σουτ αλλά έστειλε την μπάλα έξω. 4 λεπτά μετά ο Φαμπιάνο μάζεψε ένα σουτ του Χουντόμπιακ.

Στο 31ο λεπτό ήταν η μεγαλύτερη ευκαιρία στο παιχνίδι όταν ο Άμπραχαμ βρέθηκε σε εξαιρετική θέση, έκανε το σουτ αλλά η μπάλα πήγε πάνω από τα δοκάρια. 8 λεπτά μετά ήταν η σειρά της Ομόνοιας να απειλήσει με κεφαλιά του Χούμποτσαν η οποία έφυγε έξω μετά από εκτέλεση κόρνερ.

Β΄ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Στο 48΄ο Φαμπιάνο μάζεψε ένα σουτ του Ιωάννου, ενώ 10 λεπτά μετά ήταν σειρά του Μάζουρεκ να χάσει ευκαιρία για την ομάδα της Άχνας. Στο 78 ο Εθνικός απείλησε με νέο σουτ το οποίο έφερε ένα κόρνερ. Στο 84΄ο Φαμπιάνο μάζεψε ένα σουτ του Γκόρουπετς από απόσταση. 3 λεπτά μετά η Ομόνοια έχασε τεράστια ευκαιρία όταν ο Τσέποβιτς από κοντά δεν κατάφερε να νικήσει τον Χριστοδούλου. Στο 92΄ο Κακουλλής έκανε το σουτσε τετ-α-τετ με τον Χριστοδούλου που έδιωξε σε κόρνερ.

ΠΑΡΑΤΑΣΗ

Στο 93΄ο Εθνικός είχε δοκάρι μετά από μια εκτέλεση φάουλ, ενώ στο 114΄ένα δυνατό σουτ κατέληξε σε κόρνερ μετά από παρέμβαση του Λανγκ.

ΠΕΝΑΛΤΙ

Ο Φαμπιάνο απέκρουσε την πρώτη εκτέλεση του Ζάκπα και το ίδιο έκανε ο Χριστοδούλου με τον Τσέποβιτς. Ο Άμπραχαμ έκανε το 0-1, ο Γιούστε το 1-1. Ο Χουντόμπιακ βρήκε το δοκάρι και ο Λανγκ έκανε το 2-1. Ο Μ.Ηλία έκανε το 2-2. Ο Κακουλλής αστόχησε και έφερε τις εκτελέσεις στα ίσα.

Ο Ταράβος έκανε το 3-2 και ο Μπασιρού το 3-3.

Ο Άδωνη έκανε το 4-3 και ο Λοϊζου το 4-4.

Ο Φαμπιάνο νίκησε τον Περατικό ο Χάμπος σκόραρε και έδωσε το κύπελλο στην Ομόνοια!

Ομόνοια (Νιλ Λένον): Φαμπιάνο, Σέχου, Γιούστε, Λανγκ, Κίκο (46′ Παναγιώτου), Μπασιρού, Ντίσκερουντ (90+1′ Χαραλάμπους), Λοΐζου, Λοβέρα (65′ Τσέποβιτς), Παπουλής (11′ Χούμποτσαν), Μάταβζ (65′ Κακουλλής).

Εθνικός (Αντρέι Ράζντρ): Χριστοδούλου, Γκόρουπετς, Ταράσοβς, Άδωνη, Πηλέας, Χουντόμπιακ, Άμπραχαμ, Μάζουρεκ (91΄Ντόλεζαλ), Ιωάννου (105΄Περατικός), Βοϊτκόφσκι (58′ Ζάκπα), Ντούρις (102΄Μ.Ηλία).

Κίτρινες: Λοΐζου, Μπασιρού, Γιούστε/ Βοϊτκόφσκι, Άδωνη, Ζάκπα, Γκόρουπετς.

Κόκκινες: Σέχου 5′ /

Διαιτητής: Mάρκο Ντι Μπέλο (Ιταλία).

Α’ Βοηθός Διαιτητής: Μιχάλης Σωτηρίου.

Β’ Βοηθός Διαιτητής: Τζιωρτζής Όμηρος.

4ος Διαιτητής: Χρυσοβαλάντης Θεουλή.

VAR: Πάολο Βάλερι (Ιταλία).

AVAR: Δημήτρης Σολωμού.

Παρατηρητής: Μιχάλης Ιωάννου.