19 Απριλίου, 2024
  • 19 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΚΙΚΗΣ:Διαφωνήσαμε για την Νότια αλλά η κερκίδα ήταν για τον Εθνικό

ΚΙΚΗΣ:Διαφωνήσαμε για την Νότια αλλά η κερκίδα ήταν για τον Εθνικό

By on 24 Μαΐου, 2022 0 3830 Views

Είπε αρκετά ο πρόεδρος του Εθνικού, Κίκης Φιλίππου, στην ομιλία του στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του τελικού με την Ομόνοια. Μετά από ερώτηση τοποθετήθηκε και για το θέμα της νότιας κερκίδας.

Για την παρουσία του Εθνικού στον τελικό: «Η φετινή χρονιά για μας είναι σημαδιακή. Ξεκινήσαμε με φιλοδοξίες, δυστυχώς δεν μας έβγαινε τίποτα. Στα περισσότερα παιχνίδια παίζαμε καλό ποδόσφαιρο αλλά δεν παίρναμε αποτελέσματα. Χτυπηθήκαμε αλύπητα από κάποιες καταστάσεις. Φάνηκε μια μικρή όαση στην άκρη της σήραγγας, ότι μπορούσαμε να στοχεύσουμε το κύπελλο. Νιώθω μεγάλη περηφάνια για τους ποδοσφαιριστές. Δεν ήταν εύκολος ο δρόμος. Περάσαμε κερδίζοντας Αχυρώνα, Δόξα, ΕΝΠ και ΑΕΚ. Για μας αυτό ήταν ένα ιστορικό γεγονός, ένα ανδραγάθημα. Παλεύαμε και για τη διαβάθμιση και για τον τελικό. Το πιο σημαντικό είναι ότι οι ποδοσφαιριστές έστειλαν δυνατό μήνυμα, που έφτασε μέχρι την άκρη του κόσμου. Καταφέραμε να πάμε στον τελικό με μια ομάδα σαν την Ομόνοια, με πολλούς φιλάθλους και μεγάλη ιστορία. Με πίστη μπορούμε να πάμε και στην Άχνα, και στην Αμμόχωστο και στην Κερύνεια. Για πρώτη φορά είδα τόσους νεαρούς να είναι περήφανοι. Πληροφορήθηκα ότι κόψαμε γύρω στα 2400, υπάρχουν ακόμα 1000 εισιτήρια. Είναι σαν να αγωνιζεται ο Δαβίδ με τον Γολιάθ, αλλά θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις».

Για το θέμα της νότιας κερκίδας: «Ο κ. Παπασταύρου γνωρίζει ποια ήταν η θέση μου για την παραχώρηση του γηπέδου. Και οι δύο πλευρές ήμασταν σταθερές στις θέσεις μας. Προσωπικά με τον Δημήτρη έφτασα μέχρι το πιο ψηλό επίπεδο για να μπορέσει η Ομόνοια να παίξει στο Δασάκι. Για την κερκίδα είχαμε πει ότι θα περιμένουμε να δούμε την ανταπόκριση του κόσμου και μετά θα ανοίξουμε τη νότια. Είχαμε μιλήσει με τον Δημήτρη για να εκμεταλλευτούμε μαζί την κερκίδα. Είχαμε φτάσει σε διαφωνία. Δεν το κάναμε για να χαλάσουν οι σχέσεις μας. Ήταν εις γνώση της Ομόνοιας που προχωρήσαμε και ανοίξαμε με βάση το σύστημα που υπήρχε, να αφήσουμε 1000 θέσεις για να εκμεταλλευτούμε ως Εθνικός για τους φίλους της Ομόνοιας. Κανένας δεν κέρδισε, κέρδισε κάτι ο Εθνικός. Είχαμε δικαίωμα γιατί η κερκίδα ήταν για τον Εθνικό».