29 Μαρτίου, 2024
  • 29 Μαρτίου, 2024
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • Όλα παίζονται στο φινάλε της Premier League.Τίτλος,Ευρώπη,υποβιβασμός(οι αγώνες της τελευταίας αγωνιστικής, 22/5)

Όλα παίζονται στο φινάλε της Premier League.Τίτλος,Ευρώπη,υποβιβασμός(οι αγώνες της τελευταίας αγωνιστικής, 22/5)

By on 22 Μαΐου, 2022 0 579 Views

Η μέρα για την 38η «στροφή» της Premier League έφτασε, με τα πάντα σ’ ό, τι αφορά τον τίτλο του πρωταθλητή, τα ευρωπαϊκά εισιτήρια και την τρίτη ομάδα που θα υποβιβαστεί να ξεκαθαρίζουν σήμερα.

Τέρμα τα… ψέματα! Η μέρα που θα ξεκαθαρίσουν τα πάντα στη φετινή σεζόν της Premier League έφτασε, καθώς το απόγευμα της Κυριακής (22/5) διεξάγεται η 38η και τελευταία αγωνιστική (όλα τα ματς στις 18:00).
Προφανώς, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην τεράστια μάχη για τον τίτλο του πρωταθλητή. Η Μάντσεστερ Σίτι έχασε έδαφος την περασμένη Κυριακή (15/5) μένοντας στο 2-2 με τη Γουέστ Χαμ. Ωστόσο, έχει ακόμη το «πάνω χέρι» όντας στο +1 από τη δεύτερη Λίβερπουλ. Αμφότερες δίνουν το τελευταίο παιχνίδι στο γήπεδό τους, με τους «πολίτες» να υποδέχονται την Άστον Βίλα των πρώην «κόκκινων», Τζέραρντ και Κοουτίνιο, ενώ η ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ τη Γουλβς. Σε περίπτωση ισοβαθμίας, το πρώτο κριτήριο ισοβαθμίας είναι η διαφορά τερμάτων, με τη Σίτι να είναι στο +6.
Από εκεί και πέρα, ανοιχτό είναι το τελευταίο εισιτήριο για το Champions League. Η Τότεναμ βρίσκεται στην 4η θέση, στο +2 από την 5η Άρσεναλ και χρειάζεται έναν βαθμό στην έδρα της Νόριτς, προκειμένου να βρεθεί στ’… αστέρια. Την ίδια ώρα οι «κανονιέρηδες» θα υποδέχονται την Έβερτον.
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν έχει εξασφαλίσει την παρουσία της στο Europa League. Κάτι που θα προσπαθήσει να κάνει φιλοξενούμενη από την Κρίσταλ Πάλας, πιεζόμενη κι από τη Γουέστ Χαμ που την κυνηγά.
Σ’ ό, τι αφορά τη μάχη της παραμονής, μένει να φανεί το ποια εκ των Λιντς ή Μπέρνλι -οι οποίες ισοβαθμούν- θα ακολουθήσει τις Γουότφορντ και Νόριτς στην Championship. Η πρώτη αντιμετωπίζει εντός έδρας τη Νιούκαστλ κι έχει σαφής υπεροχή στη διαφορά των γκολ, ενώ η δεύτερη δοκιμάζεται στην έδρα της Μπρέντφορντ.

Το πρόγραμμα της 38ης και τελευταίας αγωνιστικής:
Κυριακή (22/5, 18:00)
Άρσεναλ-Έβερτον
Κρίσταλ Πάλας-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Λέστερ-Σαουθάμπτον
Λίβερπουλ-Γουλβς
Μάντσεστερ Σίτι-Άστον Βίλα
Μπέρνλι-Νιούκαστλ
Μπράιτον-Γουέστ Χαμ
Μπρέντφορντ-Λιντς
Νόριτς-Τότεναμ
Τσέλσι-Γουότφορντ

 Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ