28 Μαρτίου, 2024
  • 28 Μαρτίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Ο Απόλλωνας έτοιμος για την φιέστα, ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ με το μυαλό στην 2η θέση

Ο Απόλλωνας έτοιμος για την φιέστα, ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ με το μυαλό στην 2η θέση

By on 22 Μαΐου, 2022 0 366 Views

Κλείδωσαν» οι τέσσερις από τις 5 ομάδες που πήραν ευρωπαϊκό εισιτήριο για τη νέα σεζόν. Απόλλων, ΑΠΟΕΛ, ΑΕΚ και Άρης, ήδη εξασφάλισαν θέση στην Ευρώπη. Σήμερα, Κυριακή (22/5), θα κλείσουν και οι εκκρεμότητες όσον αφορά τη 2η ομάδα που θα αγωνιστεί στο Τσάμπιονς Λιγκ, μετά τον Απόλλων. Η θέση αυτή, «παίζεται» ανάμεσα σε ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ. Οι γαλαζοκίτρινοι δοκιμάζονται με την Πάφος FC στις 19:00 εκτός έδρας, ενώ την ίδια ώρα στο Τσίρειο, οι κιτρινοπράσινοι… τα λένε με τον Απόλλωνα. Το ΑΠΟΕΛ με νίκη θα τερματίσει στην 2η θέση και θα «τσεκάρει» το εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ δεν τον… χαλά η ισοπαλία υπό την προϋπόθεση να χάσει η ΑΕΚ από τους πρωταθλητές.

Από την άλλη, οι κιτρινοπράσινοι που μετά την ήττα της Ανόρθωσης από τον Άρη, θα είναι τουλάχιστον στην 3η θέση, χρειάζονται μόνο νίκη επί των γαλάζιων, για να μπορούν να ελπίζουν στην κατάληψη της θέσης που θα τους… στείλει στ’ αστέρια, και την ίδια ώρα θα πρέπει το ΑΠΟΕΛ να «πετάξει» βαθμούς στην Πάφο.

Υπενθυμίζεται, πως η 5η ομάδα που θα αγωνιστεί απευθείας στους ομίλους του Κόνφερενς Λιγκ (και θα έχει πρώτα την ευκαιρία να προκριθεί σε αυτούς του Γιουρόπα Λιγκ), θα προκύψει από τον τελικό κυπέλλου, εκεί όπου βρίσκονται Ομόνοια και Εθνικός Άχνας.

Ο Απόλλωνας σε ένα κατάμεστο Τσίρειο θα έχει το μυαλό του στην φιέστα που θα ακολουθήσει για την απονομή του τροπαίου του πρωταθλητή μέσα σε πανηγυρικό κλίμα ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 32ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Παρασκευή 20 Μαΐου

Ομόνοια – Ολυμπιακός 1-1

Εθνικός Άχνας – ΑΕΛ 1-2

Σάββατο 21 Μαΐου

Δόξα – ΠΑΕΕΚ 0-0

Ανόρθωση – Άρης 0-3

Κυριακή 22 Μαΐου

19:00 Απόλλων – ΑΕΚ  (Cytavision)

19:00 Πάφος FC – ΑΠΟΕΛ (Cablenet)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Α’ ΓΚΡΟΥΠ