26 Απριλίου, 2024
  • 26 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Δώρο ομίλων για την κυπελλούχο ομάδα Κύπρου από Ρόμα -Φέγενορντ

Δώρο ομίλων για την κυπελλούχο ομάδα Κύπρου από Ρόμα -Φέγενορντ

By on 21 Μαΐου, 2022 0 7044 Views

Η χθεσινή νίκη της Ρόμα (3-0 εκτός έδρας) επί της Τορίνο «κλειδώσε» από τώρα τον κερδισμένο γύρο και την καπαρωμένη θέση στους ομίλους (τουλάχιστον του Κόνφερενς Λιγκ) για τον νικητή του τελικού Ομόνοια-Εθνικός την ερχόμενη Τετάρτη.

Ο κάτοχος του Κόνφερενς Λιγκ (όποιος κι αν είναι ανάμεσα σε Ρόμα και Φέγενορντ), του οποίου ο τελικός θα διεξαχθεί την ερχόμενη Τετάρτη (25/5), είναι σίγουρο πλέον ότι έχει εξασφαλισμένη θέση μέσω του πρωταθλήματός του στο προσεχές Γιουρόπα Λιγκ και αυτό λειτουργεί προς όφελος του κυπελλούχου Κύπρου που θα ξεκινήσει την προσπάθεια του στην Ευρώπη από τα πλέι-οφ του Γιουρόπα Λιγκ, ξάτι που σημαίνει σίγουρη παρουσία τουλάχιστον στους ομίλους του Κόνφερενς και έσοδα 4-5 εκατομμύρια ευρώ ανάλογα με τα αποτελέσματα που θα έχει στην διοργάνωση. Οι αγώνες για τα play off του Europa League θα γίνουν 18 και 25 Αυγούστου.

Η Φέγενορντ έχει τερματίσει τρίτη στο ολλανδικό πρωτάθλημα, επειδή όμως η κυπελλούχος Αϊντχόφεν κατετάγη δεύτερη και θα συμμετάσχει στα προκριματικά των μη πρωταθλητών στο Τσάμπιονς Λιγκ, ο σύλλογος του Ρότερνταμ παίρνει το εισιτήριο του κυπελλούχου και μια θέση στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ.

Αν η Φέγενοορντ κατακτήσει το Κόνφερενς Λιγκ, αυτή η θέση στα πλέι οφ θα μείνει κενή και θα καταληφθεί από την κυπελλούχου Κύπρου, η οποία είναι η πρώτη χώρα που επηρεάζεται σε αυτό το rebalance.

Η άλλη φιναλίστ, Ρόμα με τη νίκη της επί της Τορίνο σιγούρεψε την εξασφάλισης της 6ης θέσης στη SERIE A κάτι που σημαίνει ότι «κλειδώνει» την παρουσία στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, αφού η κυπελλούχος Ιταλίας Ίντερ θα παίξει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Σε περίπτωση κατάκτησης του Κόνφερενς Λιγκ από την ομάδα του Μουρίνιο, μία θέση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ θα αδειάσει, θα καλυφθεί από την κυπελλούχο Ολλανδίας (Φέγενορντ), της οποίας τη θέση στα πλέι οφ θα πάρει ο κυπελλούχος Κύπρου.

Γι΄ αυτό λοιπόν με τα δεδομένα που αναλύσαμε πιο πάνω, ο κυπελλούχος Κύπρου έχει σίγουρη την παρουσία σε ομίλους!