19 Μαρτίου, 2024
  • 19 Μαρτίου, 2024
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • Γκουαρδιόλα: «Η Premier League είναι πιο δύσκολη από το Champions League»

Γκουαρδιόλα: «Η Premier League είναι πιο δύσκολη από το Champions League»

By on 21 Μαΐου, 2022 0 750 Views

Ξεκάθαρος ήταν ο Πεπ Γκουαρδιόλα αναφορικά με το… debate: Premier League ή Champions League, τονίζοντας πως το αγγλικό πρωτάθλημα είναι πιο δύσκολο να κατακτηθεί.

Premier League ή Champions League; Ο Πεπ Γκουαρδιόλα δεν δίστασε να δώσει ξεκάθαρη απάντηση πάνω στο δίλημμα για το ποια εκ των δυο είναι πιο δύσκολη διοργάνωση, δίνοντας την ψήφο του στο αγγλικό πρωτάθλημα!

Μια «στροφή» πριν από την εξασφάλιση της τέταρτης Premier League σε μια εξαετία με την Μάντσεστερ Σίτι, ο Καταλανός τεχνικός τόνισε πως ο μαραθώνιος 38 αγωνιστικών προσφέρει περισσότερες δυσκολίες, σε σχέση με τον ευρωπαϊκό θεσμό που περιορίζεται σε έξι με επτά δύσκολα παιχνίδια…

«Θα έλεγα ότι είναι πιο δύσκολη (σ.σ η Premier League). Υπάρχουν πολλές εβδομάδες και παιχνίδια, δυσκολίες με τραυματισμούς, καλές και κακές στιγμές σε διαφορετικές καταστάσεις και δύσκολοι αντίπαλοι. Είναι ικανοποιητικό επειδή είναι καθημερινό. Όταν παλεύεις για την Premier League και επιτυγχάνεις στο τέλος, σου παρέχει μια απολαυστική στιγμή. Είμαστε χαρούμενοι όταν νικάμε.

Όταν νικάς συνέχεια ανταμείβεσαι για όλες αυτές τις προπονήσεις, για το περιβάλλον και τη διάθεση. Δεν είναι σαν το FA Cup ή ένα μονό παιχνίδι, πρόκειται για ρουτίνα. Δεν λέω ότι το Champions League δεν είναι σημαντικό. Έχουμε τρέλα να το κερδίσουμε. Το θέλουμε και το αγαπάμε. Θέλαμε να είμαστε στο Παρίσι την επόμενη εβδομάδα για τον τελικό, αλλά η νίκη σε διάρκεια 38 αγώνων, σε σχέση με έξι – επτά δύσκολα ματς, είναι κάτι διαφορετικό» ήταν τα λόγια του.