26 Απριλίου, 2024
  • 26 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Η τριπλή ισοβαθμία ευνοεί τώρα την ΑΕΚ στα σενάρια της 2ης θέσης

Η τριπλή ισοβαθμία ευνοεί τώρα την ΑΕΚ στα σενάρια της 2ης θέσης

By on 16 Μαΐου, 2022 0 18618 Views

Άλλαξαν τα δεδομένα στο σενάριο τριπλής ισοβαθμίας την τελευταία αγωνιστική μεταξύ ΑΠΟΕΛ, ΑΕΚ και Ανόρθωσης και σ’ αυτό το ενδεχόμενο, ευνοείται η ομάδα της Λάρνακας. Οι τρεις ομάδες μπορούν να ισοβαθμήσουν στους 52 βαθμούς κι αυτό θα συμβεί με νίκη της Ανόρθωσης επί του Άρη, ισοπαλία της ΑΕΚ με τον Απόλλωνα στο Τσίρειο και ήττα του ΑΠΟΕΛ στην Πάφο.

Η ΑΕΚ ευνοείται διότι στα μεταξύ τους παιχνίδια έχει συγκεντρώνει 12 βαθμούς, η Ανόρθωση 11 και το ΑΠΟΕΛ 9. Σ’ αυτό το σενάριο λοιπόν, η ομάδα της Λάρνακας θα τερματίσει στη 2η θέση, η «κυρία» στην 3η και το ΑΠΟΕΛ στην 4η θέση.

Πριν από την 9η αγωνιστική τα σενάρια έλεγαν πως αν κέρδιζε η Ανόρθωση στο ΓΣΠ το ΑΠΟΕΛ και είχαμε τριπλή ισοβαθμία θα ευνοείτο η ομάδα της Αμμοχώστου γιατί θα είχε 13 βαθμούς στα παιχνίδια μεταξύ των τριών ομάδων.

Τώρα τα δεδομένα άλλαξαν. Το ΑΠΟΕΛ ευνοείται στην ισοβαθμία με την ΑΕΚ ενώ η Ανόρθωση ευνοείται στην ισοβαθμία με το ΑΠΟΕΛ.

Το πιο σημαντικό παιχνίδι όμως της τελευταίας αγωνιστικής είναι ο αγώνας Ανόρθωσης-Άρη όπου θα κριθεί το τέταρτο ευρωπαϊκό εισιτήριο. Η Ανόρθωση με Χ θα τερματίσει 4η ενώ με νίκη θα περιμένει τα αποτελέσματα  της ΑΕΚ και του ΑΠΟΕΛ για να μάθει την τελική της θέση. Ο Άρης μόνο με νίκη μπορεί να πάρει την θέση για την Ευρώπη και σε τέτοιο ενδεχόμενο θα μείνει εκτός Ευρώπης η Ανόρθωση,

Να σημειωθεί ότι η 3η και 4ην θέση δεν κάνουν καμιά διαφορά στην ευρωπαϊκή συμμετοχή αφού και οι δύο θέσεις οδηγούν στα προκριματικά του Conference Leaague