28 Μαρτίου, 2024
  • 28 Μαρτίου, 2024
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • Γκουαρδιόλα: “Προνόμιο να παίζουμε για τον τίτλο εντός έδρας, οι παίκτες μου θα δώσουν και τις ζωές τους”

Γκουαρδιόλα: “Προνόμιο να παίζουμε για τον τίτλο εντός έδρας, οι παίκτες μου θα δώσουν και τις ζωές τους”

By on 16 Μαΐου, 2022 0 950 Views

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα χαρακτήρισε προνόμιο για την Σίτι να ξέρει πως στέφεται πρωταθλήτρια με εντός έδρας νίκη απέναντι στην Άστον Βίλα, και ζήτησε από τους οπαδούς των πολιτών να κατακλύσουν τους δρόμους του Μάντσεστερ και το γήπεδο.

Η Μάντσεστερ Σίτι δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει την ανατροπή στο Λονδίνο το απόγευμα της Κυριακής (ο Μαχρέζ νικήθηκε από τον Φαμπιάνσκι σε χτύπημα πέναλτι στο 84′ και έμεινε το 2-2) για να καθαρίσει τον τίτλο, παρόλα αυτά είναι εκείνη που εξακολουθεί να έχει την τύχη στα χέρια της.

Πλέον, η διαφορά της από την δεύτερη Λίβερπουλ είναι στους τέσσερις βαθμούς και αυτό σημαίνει πως αν οι κόκκινοι του Κλοπ νικήσουν την Σαουθάμπτον το βράδυ της Τρίτης (17/5) στο Σεντ Μέρις και πλησιάσουν ξανά στο -1, οι πολίτες θα είναι βέβαιοι πρωταθλητές σε περίπτωση που πάρουν το τρίποντο στο Έτιχαντ απέναντι στην Άστον Βίλα στις 22 Μαΐου.

Αυτό άλλωστε ξεκαθάρισε και ο Πεπ Γκουαρδιόλα μετά τον αγώνα με τα σφυριά, καλώντας παράλληλα τους φίλους της Σίτι να κατακλύσουν το γήπεδο και να δημιουργήσουν μία μοναδική ατμόσφαιρα που θα σπρώξει την Σίτι στον τίτλο:

“Είμαστε χαρούμενοι που επιστρέψαμε στο ματς σε αυτό το στάδιο και κερδίσαμε έναν πόντο. Ξέραμε πως θα είχαμε δύσκολα παιχνίδια στις έδρες των Γουλβς και Γουέστ Χαμ. Η διαφορά είναι πλέον στους τέσσερις πόντους και δεν τίθεται θέμα για τη διαφορά τερμάτων.

Απλά πρέπει να νικήσουμε και αν δεν το κάνουμε θα πάρει το πρωτάθλημα η Λίβερπουλ”, δήλωσε αρχικά ο Καταλανός, για να προσθέσει με νόημα για τον επικείμενο τελικό απέναντι στην ομάδα του Στίβεν Τζέραρντ:

“Μπορώ να σας διαβεβαιώσω για κάτι: σε μία εβδομάδα στο στάδιό μας θα επικρατεί τόσος θόρυβος και εμείς θα δώσουμε τις ζωές μας για 95 λεπτά. Είναι εκπληκτικό προνόμιο να θέλεις μία νίκη στο γήπεδό σου για να είσαι πρωταθλητής.

Ενθαρρύνω όλο τον κόσμο, όλους τους μπλε του Μάντσεστερ να βγουν στους δρόμους της πόλης την Κυριακή και να πάνε στο στάδιο επειδή θα δώσουμε τα πάντα για τον τίτλο.

Απέναντι σε αυτή την Λίβερπουλ, τέσσερα χρόνια πριν δεν θα μπορούσες να πάρεις τον τίτλο. Θα πρέπει να παλέψεις μέχρι τέλους. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα είναι πως παίζουμε στο σπίτι μας και όλα είναι στα χέρια μας”.