20 Απριλίου, 2024
  • 20 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Superleague, η βαθμολογία: Ευρωπαίοι Παναθηναϊκός και Άρης, απίθανο κάζο για ΑΕΚ!

Superleague, η βαθμολογία: Ευρωπαίοι Παναθηναϊκός και Άρης, απίθανο κάζο για ΑΕΚ!

By on 15 Μαΐου, 2022 0 1324 Views

Σε μια αγωνιστική που θα μνημονεύεται για πολλά χρόνια ο Άρης, γύρισε το ματς με την ΑΕΚ και μαζί με τον Παναθηναϊκό πήραν τα δύο ευρωπαϊκά εισιτήρια που είχαν απομείνει!

Πέντε χρόνια ήταν πολλά για μια ομάδα που έχει συνηθίσει τον κόσμο της και γενικά τους Έλληνες φιλάθλους σε διακρίσεις και σπουδαίες ευρωπαϊκές πορείες. Ο Παναθηναϊκός ξαναγίνεται… Panathinaikos καθώς μια αγωνιστική πριν από το φινάλε των playoffs πέτυχε τον στόχο που ήταν η εξασφάλιση ενός εισιτηρίου για το Conference League της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. Οι «πράσινοι» μετά το διπλό στο Φάληρο είχαν την κατάσταση στα χέρια τους αφού τους αρκούσε μια νίκη επί του ΠΑΣ Γιάννινα στη Λεωφόρο. Την πέτυχαν.

Αφού βρήκαν τρόπο να νικήσουν τον εκπληκτικό Γιούρι Λοντίγκιν που έπιανε και τα… άπιαστα! Ήταν ο Λούκας Βιγιαφάνιες, που σχεδόν μετά από ένα χρόνο ξανασκόραρε με την φανέλα του Παναθηναϊκού (το πρώτο του στη σεζόν), αλλά ήταν ένα τέρμα από ατόφιο χρυσάφι καθώς άνοιξε τον δρόμο προς την Ευρώπη, με τον Μαουρίσιο στην επανάληψη να πετυχαίνει το 2-0 και να κάνει το… check in και τους Καρλίτος, Χουάνκαρ να βάζουν το κερασάκι στην θριαμβευτική τούρτα για το 4-0!

Απίθανα πράγματα στο «Κλεάνθης Βικελίδης» με την ΑΕΚ να έχει προηγηθεί με 2-0 να έχει αγκαλιάσει την Ευρωπαϊκή έξοδο, αλλά με μια απίθανη αντεπίθεση διαρκείας ο Άρης, γύρισε το ματς, επικράτησε με 3-2 και πήρε αυτός το πολυπόθητο εισιτήριο. Ένα μοναδικό κάζο για την Ένωση, που λίγους μήνες πριν μπει στο γήπεδό της μένει εκτός Ευρωπαϊκών διοργανώσεων! Το… one man show του Λιβάι Γκαρσία που σε διάστημα πέντε λεπτών σκόραρε δύο φορές βάζοντας την ΑΕΚ μπροστά στο σκορ με 2-0, δεν ήταν αρκετό αφού ο Άρης από το 78′ και μετά με 3 γκολ των Πάλμα, Μαντσίνι και Ματέο πήρε τη απίθανη, ιστορική νίκη!

Στο Φάληρο η γιορτή άρχισε μετά το φινάλε του αγώνα του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ. Άλλωστε αν και είχε χαρακτήρα ντέρμπι, επί της ουσίας δεν υπήρχε καμία βαθμολογική σημασία και ο κόσμος που έδωσε δυναμικό παρών στο «Γ. Καραϊσκάκης» περίμενε την φιέστα για την κατάκτηση του 47ου πρωταθλήματος από τους Πειραιώτες. Ένα πρωτάθλημα που ουσιαστικά είχε κριθεί πολλές εβδομάδες πριν, αλλά έφτασε και η ώρα της απονομής. Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι που πέρασε σε 2η μοίρα, το ντέρμπι δεν είχε νικητή αφού ο Σοάρες άνοιξε το σκορ για τον ΠΑΟΚ, ο Καρβάλιο ισοφάρισε σε 1-1 για τον Ολυμπιακό, σκορ το οποίο δεν άλλαξε μέχρι τέλους!

Η αγωνιστική (9η)

Αρης – ΑΕΚ 3-2

Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 1-1

Παναθηναϊκός – ΠΑΣ Γιάννινα 4-0

Η βαθμολογία σε 9 αγωνιστικές

1.Ολυμπιακός 80

2.ΠΑΟΚ 61

3.Παναθηναϊκός 61

4.Αρης 59

5.ΑΕΚ 56

6.ΠΑΣ Γιάννινα 46

Η τελευταία αγωνιστική (10η)

ΑΕΚ – Ολυμπιακός

ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός

ΠΑΣ Γιάννινα – Αρης