25 Απριλίου, 2024
  • 25 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Το πρωτάθλημα ξανά στη Λεμεσό.Ο Απόλλωνας πέτυχε αυτό που άξιζε!

Το πρωτάθλημα ξανά στη Λεμεσό.Ο Απόλλωνας πέτυχε αυτό που άξιζε!

By on 15 Μαΐου, 2022 0 1904 Views

«Απόλλων θρύλος πρωτάθλημα» ήταν το σύνθημα που δονούσε το Τσίρειο από το ξεκίνημα της αναμέτρησης με τον Άρη και στο φινάλε της ομάδα τους αναδείχθηκε πρωταθλήτρια μετά απλό 16 ολόκληρα χρόνια.

Ο Απόλλωνας έκανε το καθήκον του, νίκησε 4-1 τον Άρη και επέστρεψε στην κορυφή του Κυπριακού ποδοσφαίρου στέλνοντας στα ουράνια τις 6 χιλιάδες φίλους του που ήταν στην δυτική και τις άλλες πολλές χιλιάδες που παρακολούθησαν το παιχνίδια από την τηλεόραση.

Το τελικό σφύριγμα του Πορτογάλου διαιτητή σήμανε το έναυσμα για τρελά πανηγύρια στη Λεμεσό η οποία… είναι έτοιμη να «καεί».

Για την ιστορία (επειδή θα μείνουν στην ιστορία), Σπόλιαριτς, Χάμπος, Ντιγκινί και Πίττας πέτυχαν τα γκολ για τον Απόλλωνα, ενώ το γκολ του Άρη που ισοφάρισε προσωρινά ήρθε με αυτογκολ του Χαμάς.

O Aπόλλωνας πήρε τελικά αυτό που άξιζε φέτος με την πορεία του. Για μήνες ήταν στην κορυφή και δεν την έχασε ποτέ έστω και αν για 9 παιγνίδια δεν κέρδισε.Στην τελική ευθεία πήρε τις νίκες που ήθελε με ΑΠΟΕΛ και Άρη και πλέον περιμένει την επίσημη στέψη στο φινάλε του πρωταθλήματος.Η γαλάζια γιορτή άρχισε όμως ήδη γιατί το Πρωτάθλημα γύρισε ξανά στη Λεμεσό!

Άρης (Α. Σπιλέφσκι): Βανά Άλβες, Μόργκαν, Σπόλιαριτς (46′ Σικόρσκι), Φράγκος (61′ Γιαμπλόνσκι), Καζού, Κβάσιουκ (46′ Σλόγκαρ), Σίλντεφελντ, Μπρόνσον, Ρονγκάλια, Μπογκνάρ, Μπαμπίκα.
Στον πάγκο: Παπαστυλιανού, Σωφρονίου, Γκαρθία, Σικόρσκι, Ανδρέου, Σλόγκαρ, Γιαμπλόνσκι, Ματθαίου, Κορόμα, Σιμιόν.

Απόλλων (Α. Τσόρνιγκερ): A. Γιοβάνοβιτς, Μαυρίας (59′ Φιλιώτης), Χάμπος (85′ Τζουμ), Ρομπέρζ, Αλεσάμι, Χαμάς, Σπόλιαριτς (59′ Β. Γιοβάνοβιτς), Κολ, Ντιγκινί (74′ Ογκέντα), Πίττας, Γιάνγκα (85′ Νταμπό).
Στον πάγκο: Δημητρίου, Φιλιώτης, Κατελάρης, Β. Γιοβάνοβιτς, Ίλιεφ, Νόγιοκ, Τζουμ, Ογκέντα, Ψύχας, Αλμπάνης, Ίντζια, Νταμπό.

Κίτρινες: Μόργκαν, Σίλντεφελντ, Ρονγκάλια / Πίττας

Διαιτητής: Fernandes Correia Gustavo
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Τζιωρτζής Όμηρος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Γεωργίου Παύλος
4ος Διαιτητής: Αντωνίου Μενέλαος
VAR: Da Silva Oliveira Esteves Bruno Alexandre
AVAR: Γεωργίου Χαράλαμπος
Παρατηρητής: Καπιτανής Κώστας