28 Μαρτίου, 2024
  • 28 Μαρτίου, 2024
  • Home
  • Uncategorized
  • Στο φινάλε θα κριθούν 2η και 4η θέση. (Τα σενάρια)

Στο φινάλε θα κριθούν 2η και 4η θέση. (Τα σενάρια)

By on 15 Μαΐου, 2022 0 584 Views

Την κατάκτηση του πρωταθλήματος πανηγυρίζει ο Απόλλωνας από το βράδυ της Κυριακής. Οι «γαλάζιοι» επέστρεψαν στην κορυφή του κυπριακού ποδοσφαίρου μετά από 16 χρόνια και ετοιμάζονται για τη συμμετοχή στο Champions League.

Το ευρωπαϊκό οδοιπορικό θα αρχίσει από τον τρίτο προκριματικό της διοργάνωσης και αυτό σημαίνει ότι στη χειρότερη περίπτωση, η ομάδα θα βρεθεί στους ομίλους του Europa Conference League.

Από κει και πέρα, άλλες δύο ομάδες σφράγισαν ευρωπαϊκό εισιτήριο μετά την ολοκλήρωση της 9ης αγωνιστικής. ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ επιστρέφουν στα ευρωπαϊκά σαλόνια. Οι δύο αυτές ομάδες, μαζί με την Ανόρθωση θα διεκδικήσουν την τελευταία αγωνιστική, το δεύτερο εισιτήριο που οδηγεί στο Champions League.

Το ΑΠΟΕΛ κρατά την τύχη στα χέρια του, αφού με νίκη κόντρα στην Πάφος FC θα τερματίσει δεύτερο, με την ΑΕΚ να καλείται να πάρει διπλό κόντρα στον πρωταθλητή Απόλλωνα για να αξιοποιήσει τυχόν απώλειες του ΑΠΟΕΛ.

Το πιο δύσκολο έργο (για τη 2η θέση) θα έχει η Ανόρθωση, η οποία θα πρέπει να νικήσει τον Άρη και να περιμένει ήττα του ΑΠΟΕΛ και της ΑΕΚ την τελευταία αγωνιστική.

Όσον αφορά το τέταρτο ευρωπαϊκό εισιτήριο, θα έχουμε…. τελικό στο «Αντώνης Παπαδόπουλος». Η Ανόρθωση θα φιλοξενήσει τον Άρη και σε περίπτωση που δεν χάσει θα αγωνιστεί και του χρόνου στην Ευρώπη, με την «ελαφρά ταξιαρχία» να καλείται να νικήσει για να ολοκληρώσει με επιτυχία τη φετινή χρονιά, εξασφαλίζοντας συμμετοχή στο Conference League αφήνοντας εκτός την ομάδα της Αμμοχώστου.

Θυμίζουμε ότι η ΚΟΠ ανακοίνωσε πως την Παρασκευή 20 Μαΐου θα γίνουν οι αγώνες: Ομόνοια – Ολυμπιακός και Εθνικός με ώρα έναρξης στις 19:00.

Οι υπόλοιποι αγώνες που θα γίνουν το Σαββατοκύριακο 21-22 Μαΐου:

Απόλλων – ΑΕΚ

Πάφος FC – ΑΠΟΕΛ

Ανόρθωση – Άρης

Δόξα – ΠΑΕΕΚ