24 Απριλίου, 2024
  • 24 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Στα πόδια του το Τσάμπιονς Λίγκ.Χ σαν νίκη για το ΑΠΟΕΛ.Ο Σκουφέτ κράτησε το 1-1.Με 10 η Ανόρθωση από το 68΄

Στα πόδια του το Τσάμπιονς Λίγκ.Χ σαν νίκη για το ΑΠΟΕΛ.Ο Σκουφέτ κράτησε το 1-1.Με 10 η Ανόρθωση από το 68΄

By on 15 Μαΐου, 2022 0 930 Views

Ισοπαλία σαν νίκη για το ΑΠΟΕΛ στο ντέρμπι με την Ανόρθωση. Οι δυο ομάδες έμειναν στο 1-1, αποτέλεσμα που στέλνει σίγουρα τους γαλαζοκίτρινους στην Ευρώπη και την Ανόρθωση να χρειάζεται τουλάχιστον Χ με τον Άρη ατο φινάλε για το τελευταίο εισιτήριο που οδηγεί στα προκριματικά του Κόνφερενς Λιγκ. Η ομάδα της Αμμοχώστου προηγήθηκε με τον Χριστοφή, απάντησε άμεσα η αντίστοιχη της Λευκωσίας με τον Ντογκαλά.

Το ΑΠΟΕΛ χρειάζεται τη νίκη στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Πάφο ή να μην κερδίσει η ΑΕΚ τον Απόλλωνα για να πάρει τη δεύτερη θέση, έστω με Χ ή ήττα ακόμα και να πάει στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ η Ανόρθωση βολεύεται και με ισοπαλία κόντρα στον Άρη στο «Αντώνης Παπαδόπουλος». Η Ανόρθωση για να ελπίζει στην δεύτερη θέση πρέπει να κερδίσει τον Άρη και να ηττηθούν ΑΕΚ και ΑΠΟΕΛ

Το παιχνίδι ήταν συγκλονιστικό σε εξέλιξη και φάσεις.Από ένα δοκάρι είχαν οι δύο ομάδες και απο μερικές σπουδαίες ευκαιρίες. Ο Σκουφέτ μπορεί να είχε κάποια ευθύνη στο γκολ της Ανόρθωσης όμως είχε εκπληκτική απόκρουση στο πλασέ του Λάζαρου και έσωσε το ΑΠΟΕΛ και στην εξέλιξη ήρθε η αποβολή του Κορρέα. Στα τελευταία λεπτά απέκρουσε καλό σουτ του Χουσμπάουερ ενώ λίγο πριν το τέλος απέκρουσε το συρτό διαγώνιο σουτ του Αμαρτζουνιάν.

Θετικές επεμβάσεις είχε και ο Λόρια ενώ ο Ντε Βινσέντι έχασε την μεγάλη ευκαιρία αφού απο δύο μέτρα σημάδεψε το δοκάρι στο 63΄. Η Ανόρθωση πήρε ένα βαθμό αλλά έχασε δυο παίκτεςγια τον αγώνα με τον Άρη αφού δέχθηκαν κάρτες Κορρέα και Νοβότνι

Α’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ
Καλύτερο, πιο επιθετικό και απαιτητικό ήταν το ΑΠΟΕΛ στο πρώτο ημίχρονο. Οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ καλύτερα στο γήπεδο και έψαξαν το γρήγορο τέρμα. Έχασαν καλές ευκαιρίες με τους Σόουζα και Σατσιά, με τον Λόρια στην πρώτη περίπτωση να μαζεύει την μπάλα και τον Αραγιούρι να απομακρύνει σωτήρια πάνω στη γραμμή το σουτ του Σατσιά.

Οι γαλαζοκίτρινοι έλεγχαν το ρυθμό, ωστόσο πλήρωσαν και πάλι με γκολ την αμυντική αδράνεια τους. Στο 19’ ο Σκουφέτ έκανε πολύ κακή εκτίμηση στην απόκρουση του, έστρωσε την μπάλα στο Χριστοφή, ο οποίος με δυνατό σουτ την έστειλε στα δίκτυα για το 0-1.

Η Ανόρθωση δεν εκμεταλλεύτηκε το γεγονός και προτού κωπάσουν οι πανηγυρισμοί δέχθηκε την ισοφάριση. Στο 22’ και μετά από κόρνερ ο Ντογκαλά ανέβηκε ανενόχλητος πιο ψηλά από όλους και με καρφωτή κεφαλιά έφερε το παιχνίδι στα ίσια.

Τα δυο τέρματα ουσιαστικά δεν άλλαξαν κάτι από την εικόνα του αγώνα, με το ΑΠΟΕΛ να φαίνεται να πατά καλύτερα και την Ανόρθωση να προσπαθεί με αντεπιθέσεις να δημιουργήσει κινδύνους. Στο 29’ ο Ουάρντα έχασε την τελευταία ευκαιρία του ημιχρόνου, όταν η κεφαλιά του πέρασε έξω.

Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ
Το ίδιο σκηνικό και στην επανάληψη, με το ΑΠΟΕΛ να κυριαρχεί και την Ανόρθωση να αμύνεται στη μεγαλύτερη διάρκεια της. Οι γαλαζοκίτρινοι έχασαν τρεις καλές ευκαιρίες, με τους Σαρφό, Σατσιά και Ντε Βινσέντι, η μια καλύτερη από την επόμενη. Εκείνη του Αργεντινού ήταν κλασική, αφού από τα δυο μέτρα σημάδεψε το δοκάρι του Λόρια.

Η Ανόρθωση ανέβασε γραμμές και απόδοση από το 65’ και έχασε δυο μεγάλες ευκαιρίες. Με τον Λάζαρο το σουτ του οποίου αποκρούστηκε δύσκολα από τον Σκουφέτ και με τον Κορέια, ο οποίος με κοντινό πλασέ από τα πλάγια βρήκε το δοκάρι μετά από απόκρουση του τερματοφύλακα του ΑΠΟΕΛ. Ενδιάμεσα των μεγάλων ευκαιριών η ομάδα της Αμμοχώστου έμεινε με παίκτη λιγότερο. Στο 70’ ο Παύλος Κορρέα στην προσπάθεια να κάνει το σουτ, χτύπησε στο πρόσωπο τον Έσελινγκ με αποτέλεσμα ο Ιταλός διαιτητής να τον αποβάλει με δεύτετη κίτρινη κάρτα.

Η κόκκινη δεν επηρέασε την Ανόρθωση που ήθελε μόνο τη νίκη, την οποία έψαξε με περισσότερες αξιώσεις προς το τέλος. Η ομάδα της Αμμοχώστου έχασε δυο καλές ευκαιρίες του ντέρμπι, όταν ο Χουσμπάουερ στο 90’ και ο Αμπαρτζουμιάν στο 94′ έκαναν σουτ και ο Σκουφέτ σωτήρια απέκρουσε.

Η τελευταία καλή φάση άνηκε στο ΑΠΟΕΛ, με τον Οκριασβίλι να στέλνει από πολύ κοντά έξω την μπάλα.

ΑΠΟΕΛ:(Σωφρόνης Αυγουστή): Σκουφέτ, Πέδρο (89′  Καρώ), Βινίσιους, Έσελινγκ, Σαμπάλα, Σαρφό, Σόουζα, Σατσιάς (76′  Θεοδώρου), Οκριασβίλι, Ντογκαλά (76′  Εφραίμ), Ντε Βινσέντι (68′  Κβιλιτάια)
Στον πάγκο: 
Μιχαήλ, Νταουσβίλι, Τσεπάκ, Ντιαβαρά, Πολυκάρπου, Γουίλερ, Κούτσακος, Ντανίλο
ΑΝΟΡΘΩΣΗ (Τιμούρ Κετσπάγια): Λόρια, Αμπαρτζουμιάν, Αραγιούρι, Κορέα, Κορέια, Αρτυματάς, Βερχόβετς (57′  Χουσμπάουερ), Ιωάννου (68′  Πόποβιτς), Χριστοφή (76′  Ντέλετιτς), Ουάρντα, Χριστοδουλόπουλος (76′  Νοβότνι)

Στον πάγκο: Τζουρ, Παπαδόπουλος, Καλτσάς, Ρισβάνης, Χρυσοστόμου

ΣΚΟΡΕΡ: 22′  Ντογκαλά / 19′  Χριστοφή 
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 
Πέδρο / Χουσμπάουερ, Νοβότνι (3η)
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
 Κορέα (68΄2η κίτρινη)
ΓΗΠΕΔΟ: 
ΓΣΠ
ΘΕΑΤΕΣ: 10.500

Διαιτητής: Sacchi Juan Luca
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Σωτηρίου Μιχάλης
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Καλογήρου Μάριος
4ος Διαιτητής: Θεουλή Χρυσοβαλάντης
VAR: Piccinini Marco
AVAR: Πέτρου Πέτρος
Παρατηρητής: Νικολαϊδης Χρίστος