29 Μαρτίου, 2024
  • 29 Μαρτίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Πήρε ανάσα και ηρεμία η Ανόρθωση πριν τον τελικό…Ευρώπης. Σε αναμονή ο Τιμούρ για Ουάρντα –Λάζαρο.(Τους θέλει πάση θυσία και για τη νέα χρονιά)

Πήρε ανάσα και ηρεμία η Ανόρθωση πριν τον τελικό…Ευρώπης. Σε αναμονή ο Τιμούρ για Ουάρντα –Λάζαρο.(Τους θέλει πάση θυσία και για τη νέα χρονιά)

By on 10 Μαΐου, 2022 0 1215 Views

Nίκη χρυσάφι για την Ανόρθωση με το γκολ του Βερχόβετς κόντρα στην Πάφο και έδιωξε το μεγάλο άγχος και έδωσε βαθμολογική ανάσα και μεγαλύτερα κίνητρα για τη συνέχεια. Μπορεί να έμειναν μόνο δύο αγώνες αλλά παίζονται πολλά. Η Ανόρθωση είναι πλέον στο στόχο για την δεύτερη θέση που οδηγείς το Τσάμπιονς λιγκ. Με νίκη επί του ΑΠΟΕΛ την Κυριακή στο ΓΣΠ αυτός ο στόχος θα είναι εφικτός. Αυτή την βδομάδα με ηρεμία και καθαρό μυαλό μπορεί να προετοιμαστεί καλύτερα και θα είναι πιο φρέσκα αφού δεν μεσολαβεί πλέον αγώνας κυπέλλου. Πολύ σημαντικό είναι ότι τώρα που παίκτες του κέντρου όπως οι Χουσπάουερ και Αρτυματάς δείχνουν πολύ κουρασμένοι ,ο Βερχόβετς επανήλθε μετά τον τραυματισμό του πιο φρέσκος και ορεξάτος. Ήταν ο παίκτης που άλλαξε την εικόνα της Ανόρθωσης  στο β΄ ημίχρονο και αυτός που με την στριφτή κεφαλιά από το εξαιρετικό φάουλ του Λάζαρου πέτυχε το γκολ της νίκης.

 Το ότι δεν ήταν καλή η εμφάνιση της Ανόρθωσης δεν χρειάζεται ανάλυση. Η νίκη ήταν το ζητούμενο και ήρθε..

Πλέον η σκέψη είναι  το ΑΠΟΕΛ με τον Αμπαρτζουμιάν να επιστρέφει στην θέση του δίνοντας επιπλέον επιλογή στον Κετσπάγια για την μεσαία γραμμή τον Μ. Ιωάννου που χθες ήταν πολύ καλός στο δεξί άκρο της άμυνας όταν κλήθηκε να πάρει την θέση του Εσκοβάλ που αποχώρησε τραυματίας.

Δύσκολη η αποστολή της Ανόρθωσης στο ΓΣΠ απέναντι στο ΑΠΟΕΛ αλλά ποτέ δεν ήταν εύκολη…Όπως είπε ο Κεστπάγια η Ανόρθωση κέρδισε 4 φορές φέτος το ΑΠΟΕΛ και έχασε μια…Γιατί να μην το κερδίσει ξανά, υπό την προϋπόθεση φυσικά ότι θα κάνει την καλή της εμφάνιση.

Πέραν από το στόχο της εξόδου στην Ευρώπη η Ανόρθωση βλέπει και τον προγραμματισμό της επόμενης χρονιάς. Με δεδομένη την παρουσία του Λάρκου στη θέση τεχνικού διευθυντή αφού μίλησε με τον προπονητή της ομάδας και καθόρισαν τον τρόπο συνεργασίας  τους με βάση τη συνεννόηση τους αρχίζει η υλοποίηση του προγραμματισμού. Το πρώτο που ζήτησε ο Κετσπάγια είναι η πάση θυσία παραμονή του Λάζαρου και του Ουάρντα στην ομάδα κάτι που θα πρέπει να γίνει το συντομότερο και αν είναι δυνατόν εντός της εβδομάδας. Και οι δύο θέλουν να συνεχίσουν με την περίπτωση του Ουαρντα να είναι πιο δύσκολη λόγω των οικονομικών απαιτήσεων του. Από τη στιγμή όμως που ο Κετσπάγια θέλει να κτίσει τη νέα Ανόρθωση με βάση αυτούς τους δύο ποιοτικούς παίκτες προτιμά να γίνειμ η υπέρβαση για τον Ουάρντα και ας αποκτηθεί ένας παίκτης λιγότερος. Υπάρχουν και αρκετοί παίκτες που είναι στην λίστα για ανανέωση ήδη, και κάποιοι που ίσως να είναι υπό κρίση ακόμα και ανάλογα με τις υπόλοιπες κινήσεις που θα γίνουν έτσι μέχρι ο τέλος του πρωταθλήματος τίποτε δεν θα είναι ξεκάθαρο. Όμως Ουάρντα και Λάζαρος θεωρούνται ως κατεπείγον  υποθέσεις που πρέπει να κλείσουν ..χθες!