29 Μαρτίου, 2024
  • 29 Μαρτίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Πρωτάθλημα ξανά στη Λεμεσό!Ο Απόλλωνας 3-2 το ΑΠΟΕΛ σε δραματικό αγώνα.Στο +4 και χαϊδεύει το τρόπαιο!

Πρωτάθλημα ξανά στη Λεμεσό!Ο Απόλλωνας 3-2 το ΑΠΟΕΛ σε δραματικό αγώνα.Στο +4 και χαϊδεύει το τρόπαιο!

By on 8 Μαΐου, 2022 0 1006 Views

Σ’ ένα ντέρμπι αντάξιο της σημασίας του ο Απόλλων έβαλε τέλος στα αρνητικά αποτελέσματα με τις 9 σερί ισοπαλίες και με εμφάνιση επίδοξου πρωταθλητή κέρδισε το ΑΠΟΕΛ στο Τσίρειο με 3-2 και αγκάλιασε το πρωτάθλημα.

Οι κυανόλευκοι ξέφυγαν στο +4 και με δυο παιχνίδια να απομένουν χρειάζονται ισάριθμους βαθμούς (Άρη και ΑΕΚ στο Τσίρειο) για να στεφθούν πρωταθλητές.Mια νίκη ή δυο ισοπαλίες είναι αρκετές για τον Απόλλωνα έστω και αν το ΑΠΟΕΛ κερδίσει τα δυο του αοιχνίδια με την Ανόρθωση και την Πάφο.Το ΑΠΟΕΛ έμεινε στους 51 βαθμούς και πλέον δεν είναι στα δικά του πόδια η πρώτη θέση ενώ θα πρέπει να κερδίσει τα δύο του παιχνίδια για να σιγουρέψει την 2η θέση

Πίττας, Μαυρίας και Γιάνγκα τα τέρματα του Απόλλων, μείωσε στο γκολ με τους Σατσιά και Οκριασβίλι το ΑΠΟΕΛ..Σημειώθηκαν πανέμορφα γκολ από τους Πίττα,Γιάνγκα Οκρισβίλι,ένα δώρο στον Μαυρία και ένα ωραίο σουτ του Σατσιά.Ο Οκριασβίλι πέτυχε με ψαλίδι εκπληκτικό γκολ και μείωσε σε 3-2 σε μια φάση όπου ο Απόλλωνας ήταν παραδόξως όλος στην επίθεση και το ΑΠΟΕΛ βρήκε γυμνή την άμυνα του,ενώ προηγήθηκε εξαιρετικό γκολ από τον Γιάνκα με άσχημη αμυντική λειτουργία του ΑΠΟΕΛ.Πανέμορφη και η κεφαλιά του Πίττα στο 1-0 που έπιασε στον ύπνο αμυντικούς και τερματοφύλακα ενώ το γκολ του Σατσιά ήρθε μετά από λάθη στην άμυνα του Απόλλωνα.

Α’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ
Διάθεση να επιτεθεί και να δημιουργήσει προβλήματα στην ανάπτυξη του ΑΠΟΕΛ, είχε ο Απόλλων στα πρώτα λεπτά του ντέρμπι όμως γρήγορα οι γαλαζοκίτρινοι βρήκαν τον τρόπο να κάνουν το παιχνίδι τους και έχασαν μεγάλες ευκαιρίες για να σκοράρουν. πιέζοντας ασφυκτικά τον Απόλλωνα. Πρώτα ο Σόουζα με κοντινή κεφαλιά, η οποία αποκρούστηκε από τον Γιοβάνοβιτς και ακολούθως το σουτ του Νατέλ, με τον Ρομπέρζ να πέφτει σωτήρια και να σώσει την ομάδα του πριν την γραμμή

Οι γαλαζοκίτρινοι έστησαν στον τοίχο τον Απόλλων και προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να διασπάσουν την αμυντική λειτουργία που έμπαζε νερά. Ωστόσο κόντρα στη ροή του αγώνα οι γηπεδούχοι έφυγαν σε γρήγορη αντεπίθεση και άνοιξαν το σκορ. Στο 20’ ο Ντιγκινί έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Πίττας, αφού κέρδισε τον Καρώ στον αέρα, με εξαιρετική κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίκτυα (πρώτα στο δοκάρι).

Η Δυτική κερκίδα πήρε… φωτιά, οι παίκτες του Τσόρνιγκερ έβγαλαν… φτερά και κυριάρχησαν μετά το γκολ, με τον Ντανίλο να χάνει ευκαιρία για να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του.
Πάνω που το ΑΠΟΕΛ προσπαθούσε σιγά σιγά να συνέλθει, ο Απόλλων έκανε το 2-0 και απέκτησε ισχυρότατο προβάδισμα για τη νίκη τίτλου. Με τη συμπλήρωση μισή ώρα αγώνα ο Νταμπό έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε και πήγαινε κόρνερ, ωστόσο ο Νεόφυτος Μιχαήλ στην προσπάθεια του να αποτρέψει την πορεία της, υπέπεσε σε τραγικό και μοιραίο λάθος. Έστρωσε την μπάλα στον Μαυρία, με τον Ελλαδίτη να πλασάρει σε κενή εστία για το 2-0.

Η ένταση στην κερκίδα του Απόλλων αυξήθηκε στο μέγιστο βαθμό, με τους ποδοσφαιριστές του Τσόρνιγκερ να ελέγχούν πλήρως το παιχνίδι και να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με… παρακαταθήκη τα τέρματα των Πίττα και Μαυρία.

Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ
Όπως τέλειωσε το πρώτο ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο. Ο Απόλλων είχε τον έλεγχο, όμως, η διπλή αλλαγή του Αυγουστή με Οκριασβίλι και Ντογκαλά (αντί των Θεοδώρου και Νατέλ), έκαναν την ομάδα της Λευκωσίας πιο επιθετική. Στο 61’ το πλάνο έφερε αποτέλεσμα και το ΑΠΟΕΛ μείωσε με τον Σατσιά. Ο Κύπριος διεθνής μέσος υποδέχτηκε την εξαιρετική πάσα τον Σαρφό και ανενόχλητος έκανε το πλασέ έξω από την περιοχή και έστειλε την μπάλα στα δίκτυα.(Λάθος του Χάμπου στην αρχή της φάσης που δεν έδιωξε σωστά την μπάλα)

Το γκολ των φιλοξενουμενων έδωσε νέο ενδιαφέρον στο ντέρμπι και λίγα λεπτά μετά έχασαν μεγάλη ευκαιρία για το 2-2. Ο Σατσιάς με κοντινή προβολή υποχρέωσε τον Χάμπο να κάνει σωτήρια απόκρουση με το κεφάλι πάνω στη γραμμή.

Εκεί που οι γαλαζοκίτρινοι είχαν τη ψυχολογία και έψαχναν την ισοφάριση, ήρθε το κυνικό χτύπημα του Απόλλων για να πάρει εκ νέου προβάδισμα δυο τερμάτων. Ο Γιάνγκα στο 72’ από πάσα του Πίττα με εξαιρετικό σουτ στην κίνηση… κάρφωσε την μπάλα στα δίκτυα του Μιχαήλ για το 3-1 με τον Καρώ απλά να τον παρακολουθεί από κοντά.

Αυτή τη φορά το ΑΠΟΕΛ συνέχισε την πίεση και απάντησε άμεσα. Με πανέμορφο τέρμα του Οκριασβίλι, το οποίο θα διεκδικήσει το γκολ της χρονιάς. Ο Ντογκαλά έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Γεωργιανός διεθνής στο 76ο λεπτό έπιασε ένα φοβερό ψαλίδι στην κίνηση και έγραψε το 3-2. Ο Απόλλωνας βγήκε με πολλούς παίκτες στην επίθεση,ξέχασε την άμυνα,ο Σαρφό έδωσε γρήγορα στον Ντογκαλά που δεν βρήκε κανένα μπροστά του και έδωσε ιδανική μπαλιά στον Οκριασβίλι που με πανέμορφο τρόπο πέτυχε το γκολ)

Το παιχνίδι απέκτησε άγρια ομορφιά. Οι γηπεδούχοι ταμπουρώθηκαν και ως εκ τούτου το ΑΠΟΕΛ δεν είχε ελεύθερο γήπεδο να κάνει το παιχνίδι του αφού οι αλλαγές του Τσόρνιγκερ έδωσαν ανάσεςσ την άμυνα με πρέσινγκ ψηλά).

Στο 87’ το ΑΠΟΕΛ έχασε ευκαιρία με τον Οκριασβίλι, αλλά η κεφαλιά του χτύπησε στον Βουκασιν Γιοβάνοβιτς και κατέληξε κόρνερ.

Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή στο ντέρμπι το οποίο βρήκε τον Απόλλων να πανηγυρίζει την μεγαλύτερη νίκη τα τελευταία 16 χρόνια!

ΑΠΟΛΛΩΝ: A.Γιοβάνοβιτς, Αλεσάμι, Χ.Κυριάκου (67′ Β.Γιοβάνοβιτς), Ρομπέρζ, Χαμάς, Μαυρίας (78′ Φιλιώτης), Κολ, Σπόλιαριτς (56′ Νογιόκ), Ντιγκινί (67′ Ογκέντα), Πίττας, Νταμπό (56′ Γιάνγκα).
Στον πάγκο: Δημητρίου, Φιλιώτης, Κατελάρης, Β.Γιοβάνοβιτς, Ίλιεφ, Νογιόκ, Ντζουμ, Ονγκέντα, Ψύχας, Αλμπάνης, Ίντζια, Γιάνγκα. 
ΑΠΟΕΛ: Μιχαήλ, Πέδρο, Σαμπάλα, Καρώ, Βινίσιους, Σόουζα, Σατσιάς (83′ Ντανίλο), Σαρφό (89′ Γεωργίου), Θεοδώρου (56′ Ντονγκαλά), Νατέλ (56′ Οκριασβίλι), Μάγκλιτσα (83′ Εφραίμ).
Στον πάγκο: Σκουφέτ, Νταουσβίλι, Εφραίμ, Οκριασβίλι, Έσελινγκ, Τσεπάκ, Ντιαβαρά, Πολυκάρπου, Γουΐλερ, Γεωργίου, Ντονγκαλά, Ντανίλο.
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Κυριάκου, Ρομπέρζ (3η), Ογκέντα, Δημητρίου / Βινίσιους, Ζοάο Πέδρο
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΣΚΟΡΕΡ: Πίττας (20′), Μαυρίας (30′), Γιάνγκα (72′) / Σατσιάς (61′), Οκριασβίλι (75′)
ΘΕΑΤΕΣ: 7000
Διαιτητής: Gonzalez Fuertes Pablo
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Σωτηρίου Μιχάλης
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Γεωργίου Παύλος
4ος Διαιτητής: Αντωνίου Μενέλαος
VAR: Muniz Ruiz Alejandro
AVAR: Πέτρου Πέτρος
Παρατηρητής: Γεωργίου Ανδρέας