26 Απριλίου, 2024
  • 26 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ
  • Τα δάκρυα του Μουρίνιο και η ευχή του σε Ρεάλ και Αντσελότι (o πρώτος προπονητής σε τελικούς τριών διοργανώσεων της UEFA)

Τα δάκρυα του Μουρίνιο και η ευχή του σε Ρεάλ και Αντσελότι (o πρώτος προπονητής σε τελικούς τριών διοργανώσεων της UEFA)

By on 6 Μαΐου, 2022 0 2040 Views

Η πρόκριση στον τελικό του Conference League έκανε τον Μουρίνιο να βουρκώσει στο φινάλε του αγώνα με την Λέστερ , με τον Πορτογάλο να αποθεώνει τους παίκτες της Ρόμα και να κάνει λόγο για μία ομάδα που λειτουργεί ως οικογένεια.

Η Ρόμα επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί νικώντας 1-0 τη Λέστερ στο Ολίμπικο το βράδυ της Πέμπτης (5/5) και παίρνοντας το εισιτήριο για τον τελικό του Conference League (σε συνδυασμό με το 1-1 στην Αγγλία) και το γεγονός αυτό έκανε τρισευτυχισμένο τον Ζοζέ Μουρίνιο.

Το φινάλε του αγώνα βρήκε τον Πορτογάλο να αδυνατεί να κρύψει τη συγκίνησή του και ο τηλεοπτικός φακός τον συνέλαβε να δακρύζει, με τον special one από την πλευρά του να χαρακτηρίζει οικογένεια της ομάδας της Ρώμης, στις δηλώσεις που έκανε μετά το ματς.

“Είναι μία νίκη της οικογένειας, όχι μόνο στο γήπεδο αλλά στον πάγκο και στο στάδιο. Κάναμε ένα εκπληκτικό ματς, για μένα όταν ο τερματοφύλακάς σου δεν έχει κάνει ούτε μία απόκρουση σε δύο ματς απέναντι σε ομάδα της Premier League, αυτό σημαίνει πως έχεις κάνει κάτι καλό.

Οι παίκτες μας ήταν εξαιρετικοί, αξίζουν τον τελικό. Για να φτάσουμε σε αυτόν χρειάστηκε να δώσουμε 14 ματς και το πληρώσαμε με δύο χαμένους πόντους στην Serie A.

Τώρα όμως πάμε στον τελικό και θέλουμε να τον κατακτήσουμε”, τόνισε ο Μουρίνιο, για να στείλει στη συνέχεια μήνυμα υπέρ της Ρεάλ και του Κάρλο Αντσελότι, εκφράζοντας την επιθυμία του να πάρουν το Champions League οι μερένγκες απέναντι στην Λίβερπουλ, την οποία θα αντιμετωπίσουν στον τελικό της 28ης Μαΐου στο Παρίσι.

Ο Ζοζέ Μουρίνιο θα βρεθεί σε τρίτο τελικό διαφορετικής ευρωπαϊκής διοργάνωσης, ύστερα από την πρόκριση της Ρόμα στον τελικό του Europa Conference League.

Η Ρόμα πανηγύρισε τελευταία φορά κάποιο τρόπαιο τη σεζόν 2007-2008, όμως βάζοντας στη μηχανή της τον Ζοζέ Μουρίνιο αναπόφευκτα βρίσκεται κοντά στο να σπάσει την κατάρα των τελευταίων 14 ετών.

Ο Πορτογάλος τεχνικός την οδήγησε στον τελικό του Europa Conference League ύστερα από την ισοπαλία 0-0 στα ημιτελικά κόντρα στη Φέγενορντ, με συνέπεια να γίνει ο πρώτος προπονητής που καταφέρνει να προκριθεί σε τελικούς τριών διαφορετικών διοργανώσεων της UEFA.

Η αρχή φυσικά έγινε με το περιβόητο Κύπελλο UEFA του 2002-2003, όταν είχε αποκλείσει στα προημιτελικά τον Παναθηναϊκό με την εκπληκτική Πόρτο του. Ένα χρόνο αργότερα οδήγησε τους “δράκους” στον τελικό του Champions League, κατακτώντας και τα δύο τρόπαια στην πορεία.

Ακολούθησαν πολλές απονομές, εντός κι εκτός συνόρων, όπως το Champions League του 2010 με την Ίντερ ή το Europa League του 2017 με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, μέχρι που εμφανίστηκε στη Ρώμη το φετινό καλοκαίρι και καθοδήγησε τους “τζιαλορόσι” μέχρι τον τελικό στη νεοσύστατη διοργάνωση. Ταυτόχρονα, έγινε ο πρώτος προπονητής που οδήγησε τέσσερις ομάδες σε ευρωπαϊκό τελικό. Αν καταφέρει να πανηγυρίσει το τρόπαιο δε, θα έχει πέντε ευρωπαϊκά και 26 συνολικά στην καριέρα του. Μοναδικές ομάδες τις οποίες δεν έχει οδηγήσει σε τρόπαιο θα είναι οι δύο πρώτες χρονικά, η Μπενφίκα και η Λεϊρία (στις οποίες κάθισε μερικούς μήνες) και η Τότεναμ (στην οποία έμεινε σχεδόν δύο χρόνια