18 Απριλίου, 2024
  • 18 Απριλίου, 2024

Έγραψε ιστορία ο Εθνικός. Στον τελικό με τριάρα

By on 4 Μαΐου, 2022 0 791 Views

Μετά από 20 ολόκληρα χρόνια, ο Εθνικός είναι ξανά στον τελικό κυπέλλου! Η ομάδα της Άχνας, νίκησε και στη ρεβάνς την ΑΕΚ, αυτή τη φορά με 3-1 στο Δασάκι και πήρε πανηγυρικά την πρόκριση στον τελικό, για πρώτη φορά μετά το 2002, όπου θα αντιμετωπίσει την Ομόνοια!Έγραψε ιστορία ο Εθνικός αφού ενώ δύσκολα θα αποφύγει τον υποβιβασμό στη Β΄ κατηγορία θα αγωνιστεί στον τελικό του κυπέλλου!

Η ΑΕΚ κατάφερε να ανοίξει νωρίς το σκορ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Τρισκόφσκι στο 19’, ωστόσο ο Ζάκπα κατάφερε να ισοφαρίσει στο 60’, με την ΑΕΚ να μένει με δέκα παίκτες στο 82’ λόγω αποβολής του Τάντι με απευθείας κόκκινη κάρτα! Ο Εθνικός… χτύπησε άλλες δύο φορές στις καθυστερήσεις με τον Ζάκπα και τον Κουντόμπιακ στο 93’ και στο 96’ αντίστοιχα, παίρνοντας με θριαμβευτικό τρόπο την πρόκριση στον τελικό!

ΕΘΝΙΚΟΣ: Χριστοδούλου, Πηλέας, Περατικός, Ταράσοφς, Άμπραχαμ (78′ Κ.Ηλία), Κουντόμπιακ, Γκόρουπετς, Ιωάννου (71′ Κυπριανού), Μάζουρεκ, Βοϊτκόφσκι (86′ Ντόλεζαλ), Ζάκπα.

Στον πάγκο: Μπογκατίνοφ, Καβαλέουσκι, Κ.Ηλία, Μ.Ηλία, Ντόλεζαλ, Κυπριανού, Αγγελόπουλος, Κουμής, Ελουντού.

ΑΕΚ: Τούμπας, Ροσάλες (45′ Τάντι), Τόμοβιτς, Μιλίτσεβιτς, Γκαρσία (68′ Νταρμπισάιαρ), Λουΐς Γκουστάβο, Εσπινόσα, Φαράζ (81′ Ολατούντζι), Γκιούρτσο (68′ Αλτμαν), Τρισκόφσκι, Ρόμο.

Στον πάγκο: Λεάλ, Τάντι, Ακοράν, Λαμπόικο, Γκονζάλεθ, Ολατούντζι, Αναστασίου, Χριστοφόρου, Παναδέρο, Νταρμπισάιαρ, Ναούμ, Άλτμαν.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Γκόρουπετς, Κουντόμπιακ, Βοϊτκόφσκι, Ζάκπα / Ρόμο, Τόμοβιτς, Γκαρσία, Τάντι

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: Τάντι (82′)

ΣΚΟΡΕΡ: Ζάκμπα (60′, 90+3′), Κουντόμπιακ (90+6′) / Τρισκόφσκι (19′, πέν.)

ΘΕΑΤΕΣ: 1500

Διαιτητής: Ayroldi Giovanni

Α’ Βοηθός Διαιτητής: Σωτηρίου Μιχάλης

Β’ Βοηθός Διαιτητής: Σωκράτους Κυριάκος

4ος Διαιτητής: Νικολάου Γιώργος

VAR: Zufferli Luca

AVAR: Χριστοφόρου Μάριος

Παρατηρητής: Δημητρίου Αντρέας