25 Απριλίου, 2024
  • 25 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Eυχάριστα νέα για τη νέα πρωταθλήτρια ομάδα της Κύπρου

Eυχάριστα νέα για τη νέα πρωταθλήτρια ομάδα της Κύπρου

By on 2 Μαΐου, 2022 0 2655 Views

Τον αποκλεισμό των ρωσικών συλλόγων από τα ευρωπαϊκά κύπελλα της νέας σεζόν ανακοίνωσε η UEFA, ανάμεσα σε μια σειρά από κυρώσεις στο ρωσικό ποδόσφαιρο ως απόρροια του πολέμου στην Ουκρανία. Απόφαση που έχει θετικό αντίκτυπο και για τον πρωταθλητή Κύπρου, αφού η χώρας μας κερδίζει μια θέση στην κατάταξη της ΟΥΕΦΑ με αποτέλεσμα η ομάδα που θα κατακτήσει τον τίτλο να αρχίζει το ευρωπαϊκό της οδοιπορικό από τον γ’ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Τι σημαίνει αυτό για τον πρωταθλητή Κύπρου; Ότι θα έχει εξασφαλισμένη θέση σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης ακόμα και στο χειρότερο σενάριο. Εάν αποκλειστεί στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League θα συνεχίσει στα πλέι οφ του Europa League και εάν αποκλειστεί ξανά θα συμμετάσχει στους ομίλους του Conference League. Άρα, εγγυημένα έσοδα που υπό προϋποθέσεις ξεπερνούν και μάλιστα αρκετά τα 5.000.000 ευρώ!

Μετά την αποβολή των ρωσικών κλαμπ από τη συνέχεια των νοκ-άουτ της τρέχουσας περιόδου, η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία τις έθεσε νοκ-άουτ και για τη σεζόν 2022/23 από Champions League, Europa League, Conference League, γεγονός που αλλάζει τα δεδομένα ως προς τα ευρωπαϊκά εισιτήρια.

Παράλληλα, η UEFA ανακοίνωσε τον αποκλεισμό της υποψηφιότητας της Ρωσίας για τη διοργάνωση του Euro 2028 και πλέον η ανάθεση γίνεται κούρσα για δύο, με τη Μεγάλη Βρετανία και τα ιρλανδικά κράτη απέναντι στην Τουρκία (διεκδικεί και το Euro 2032 κόντρα στην Ιταλία).