25 Απριλίου, 2024
  • 25 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΑΝΟΡΘΩΣΗ-ΑΠΟΛΛΩΝ 1-1:Δεν το Χάρηκαν…Στο φινάλε ο Νταμπό ισοφάρισε το γκολ του Λάζαρου

ΑΝΟΡΘΩΣΗ-ΑΠΟΛΛΩΝ 1-1:Δεν το Χάρηκαν…Στο φινάλε ο Νταμπό ισοφάρισε το γκολ του Λάζαρου

By on 30 Απριλίου, 2022 0 963 Views

Δύο γκολ στο τέλος του κάθε ημιχρόνου έκριναν το ντέρμπι στο «Αντώνης Παπαδόπουλος», με την Ανόρθωση και τον Απόλλωνα να μένουν στο ισόπαλο 1-1, αποτέλεσμα το οποίο δεν ικανοποίησε καμία ομάδα.
Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος άνοιξε το σκορ με εξαιρετικό γκολ στο 44’, αλλά ο Νταμπό κατάφερε να σώσει τον ένα βαθμό για τους «γαλάζιους» σκοράροντας στο 91’. Η Ανόρθωση διατηρήθηκε στην 5η θέση με 45 βαθμούς, χάνοντας την ευκαιρία να ανέλθει στην 3η, ενώ ο Απόλλωνας έμεινε για ένατο σερί παιχνίδι μακριά από τη νίκη και πλέον κινδυνεύει να πέσει από την κορυφή, εάν το ΑΠΟΕΛ νικήσει την ΑΕΚ στο ντέρμπι της Κυριακής στο ΓΣΠ.Η ισοπαλία τον βοηθά μόνο ψυχολογικά αφού ουσιαστικά και με ήττα τα δεδομένα για την συνέχεια δεν θα ήταν διαφορετικά.Αν κερδίσει το ΑΠΟΕΛ πάλι θα πρέπει να το κερδίσει.Αν χάσει από την ΑΕΚ πάλι θα βόλευε τον Απόλλωνα και η ισοπαλία. Για την Ανόρθωση το Χ είναι απογοητευτικό γιατί άγγιξε τη νίκη και την έχασε λίγο πριν το τέλος του αγώνα ωστόσο η έξοδος στην Ευρώπη μέσω του πρωταθλήματος περνά από τα πόδια της με δύο αγώνες εντός με Πάφο και Άρη πέραν από την εξοδο της στο ΓΣΠ κόντρα στο ΑΠΟΕΛ ενώ εκκρεμεί και η δύσκολη ρεβάνς με την Ομόνοια

Στα θετικά της σημερινής Ανόρθωσης ήταν η απόδοση του Αραγιούρι αλλά και η παρουσία των Ιωάννου και Χρυσοστόμου που στο δεύτερο ημίχρονο έδωσαν πολλές μάχες ενώ ο Ρουσιάς παρολίγο να γίνει ο ήρωας της ομάδας αλλά δεν μπόρεσε να σκοράρει στην μεγάλη ευκαιρία απέναντι στον Γιοβάνοβιτς

Α’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ: Ισορροπημένο ήταν το πρώτο 45λεπτό στο ντέρμπι, με τις δύο ομάδες να έχουν τα δικά του διαστήματα στο παιχνίδι. Τόσο η Ανόρθωση, όσο και ο Απόλλωνας μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι, θέλοντας να επιβάλουν το ρυθμό τους. Ωστόσο, τα πρώτα 15 λεπτά πέρασαν χωρίς να δημιουργηθεί το παραμικρό.

Μετά το 20λεπτό, η ομάδα της Λεμεσού κατάφερε να πάρει τον έλεγχο της  μπάλας και προσπάθησε να πιέσει την Ανόρθωση. Είχε 1-2 καλές προϋποθέσεις και μία μεγάλη φάση με τον Αλμπάνη στο 29’ όταν βρέθηκε μέσα στην περιοχή σε ευνοϊκή θέση, αλλά έκανε ένα άστοχο σουτ.

Αυτό αφύπνισε την Ανόρθωση, η οποία αντέδρασε και δύο λεπτά αργότερα είχε μία καλή στιγμή για να σκοράρει. Ο Αμπαρτζουμιάν σέντραρε στην περιοχή, ο Ουάρντα πήρε την κεφαλιά, ωστόσο η μπάλα έφυγε λίγο έξω.

Μετά από εκείνη την φάση, είδαμε ένα ανοικτό παιχνίδι, με την μπάλα να ανεβοκατεβαίνει στις δύο εστίες. Η Ανόρθωση, λίγο πριν την λήξη του ημιχρόνου, βρήκε τον τρόπο να σκοράρει με μία «ζωγραφιά» του Λάζαροιυ Χριστοδουλόπουλου στο 44ο λεπτό.

Ο Ελλαδίτης επιθετικός, βρέθηκε έξω από την περιοχή, γύρισε ωραία και με ένα φανταστικό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα του Γιοβάνοβιτς.

Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ: Ίδια εικόνα και στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Απόλλωνα να έχει την κατοχή της μπάλας, αλλά χωρίς να μπορεί να απειλήσει την εστία της Ανόρθωσης, η οποία είχε πολύ καλή ανασταλτική λειτουργία.

Παρά τις αλλαγές που έκανε ο Τσόρνιγκερ, ρίχνοντας όλες του τις δυνάμεις στην επίθεση,αλλά και την αλλαγή συστήματος, η εικόνα της ομάδας του δεν άλλαξε καθόλου, με την Ανόρθωση να ήταν αυτή που έχασε την μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει.Έφτιαξε προϋποθέσεις αλλά οι παίκτες του δεν είχαν καθαρό μυαλό για στην τελική προσπάθεια.Μια φορά ο Λόρια σταμάτησε τον Νταμπό και άλλη μια φορά ο ίδιος αστόχησε πριν σκοράρει στο 91΄.

Πιο συγκεκριμένα, στο 79’ ο Ρουσιάς βρέθηκε μόνος απέναντι από τον Γιοβάνοβιτς, ωστόσο δεν μπόρεσε να νικήσει τον Σέρβο τερματοφύλακα.

Ο Απόλλωνας κατάφερε να σκοράρει στο 91ο λεπτό.  Ο Κολ εκτέλεσε το φάουλ, η μπαλα κατέληξε στον Νταμπό ο οποίος έστειλε την μπάλα στα δίκτυα.

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Λόρια, Κορέια, Αμπαρτζουμιάν, Κορρέα, Αραγιούρι, Αρτυματάς, Χουσμπάουερ, Χριστοδουλόπουλος (46′ Ιωάννου), Ουάρντα (73′ Ρουσιάς), Χριστοφή (46′ Χρυσοστόμου), Νοβότνι (63′ Βερχόβετς).
Στον πάγκο: Τζουρ, Παπαδόπουλος, Βερχόβετς, Ρουσιάς, Αβραάμ, Πόποβιτς, Καλτσάς, Εσκοβάλ, Ιωάννου, Ντέλετιτς, Χρυσοστόμου.
ΑΠΟΛΛΩΝ: Α.Γιοβάνοβιτς, Αλεσάμι (85′ Γιάνγκα), Φιλιώτης (85′ Ίντζια), Ρομπέρζ, Κυριάκου, Κολ, Σπόλιαριτς (70′ Ψύχας), Χαμάς (57′ Νταμπό), Αλμπάνης (57′ Ίλιεφ), Ντιγκινί, Πίττας.
Στον πάγκο: Ντούριν, Δημητρίου, Β.Γιοβάνοβιτς, Νταμπό, Ίντζια, Ίλιεφ, Ντζουμ, Ψύχας, Γιάνγκα, Νογιόκ.
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Χριστοδουλόπουλος, Αρτυματάς / Αλεσάμι

ΣΚΟΡΕΡ: Χριστοδουλόπουλος (44′) / Νταμπό (91′)
ΘΕΑΤΕΣ: Περίπου 6000
Διαιτητής: Sacchi Juan Luca
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Καλογήρου Μάριος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Τζιωρτζής Όμηρος
4ος Διαιτητής: Χριστοφόρου Μάριος
VAR: Abisso Rosario
AVAR: Σωτηρίου Μιχάλης
Παρατηρητής: Νικολαϊδης Χρίστος