18 Απριλίου, 2024
  • 18 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Ένα όνειρο τρελό είναι ζωντανό για τον Εθνικό.Προβάδισμα με νίκη στην Αρένα 2-1

Ένα όνειρο τρελό είναι ζωντανό για τον Εθνικό.Προβάδισμα με νίκη στην Αρένα 2-1

By on 26 Απριλίου, 2022 0 11816 Views

Ο Εθνικός έριξε τη… βόμβα στην «Αρένα» και ονειρεύεται τη συμμετοχή του σε τελικό κυπέλλου μετά από 20 χρόνια.

Η ομάδα της Άχνας κέρδισε με 2-1 χάρη στα τέρματα των Ταράσοφς και Ντούρις και απέκτησε ισχυρό προβάδισμα ενόψει του επαναληπτικού της 4ης Μαΐου στο Δασάκι. Οι κιτρινοπράσινοι υστέρησαν και το μόνο που κατάφεραν ήταν να ισοφαρίσουν προσωρινά με τον Τόμοβιτς. Οι φίλοι της ΑΕΚ αποδοκίμασαν τους παίκτες τους μετά το τέλος του αγώνα.

Α’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ
Αρκετά καλό ήταν το πρώτο ημίχρονο στη Λάρνακα, με τις δυο ομάδες να σκοράρουν από ένα τέρμα και να χάνουν πολύ καλές ευκαιρίες για να πετύχουν επιπλέον.

Μετά τα αναγνωριστικά πρώτα λεπτά και το αναμενόμενο πιο δυνατό ξεκίνημα της ΑΕΚ, οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν και απώλεσαν μοναδική ευκαιρία να πάρουν προβάδισμα. Στο 16’ ο Ντούρις βρέθηκε σε εξαιρετική θέση, αλλά το σουτ του πέρασε έξω. Η ΑΕΚ απάντησε στις φάσεις με τον Τρισκόφσκι (21’), όμως, το σουτ του αποκρούστηκε από τον Χριστοδούλου.

Ο καλός ρυθμός συνεχίστηκε και στο 23’ και πάλι ο Ντούρις απείλησε τον Τούμπα, με το φαλτσαριστό σουτ του Σλοβάκου να καταλήγει δίπλα από το δοκάρι. Ούτε το δεύτερο προειδοποιητικό μήνυμα δεν το έλαβαν σοβαρά υπόψη οι γηπεδούχοι και το πλήρωσαν στο αμέσως επόμενο λεπτό. Μετά από εκτέλεση φάουλ, ο Άδωνη έκανε την παράλληλη μπαλιά στην… καρδιά της άμυνας και ο Ταράσοφς με κοντινό πλασέ σε κενή εστία έγραψε το 0-1.

Η ΑΕΚ ανασυντάχθηκε αμέσως, πήρε μπάλα και προσπάθησε να φτάσει στην ισοφάριση πριν την ολοκληρωση του ημιχρόνου. Και τα κατάφερε. Ο Τόμοβιτς με κοντινή κεφαλιά και παρά την προσπάθεια του Χριστοδούλου να αποτρέψει το γκολ, έστειλε την μπάλα στα δίκτυα για το 1-1. Οι παίκτες του Εθνικού διαμαρτυρήθηκαν, η φάση εξετάστηκε και το τέρμα επικυρώθηκε.

Οι κιτρινοπράσινοι με τη ψυχολογία με το μέρος τους επιδίωξαν ακόμα ένα γκολ, αλλά οι προσπάθειες των Ροσάλες και Φαράς, δεν καρποφόρησαν.

Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ
Συγκεντρωμένος και πολύ καλός ήταν στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Εθνικός. Η ομάδα της Άχνας στην πρώτη της καλή φάση στην επανάληψη βρήκε το δρόμο προς τα δίκτυα. Μετά από γρήγορη αντεπίθεση ο Βοιτκόφσκι έδωσε στον Ντούρις, ο οποίος με αριστερό υποδειγματικό πλασέ στο 54ο λεπτό, έδωσε εκ νέου προβάδισμα στους κυανόλευκους.

Ο Μπαντία προχώρησε άμεσα σε δυο αλλαγές προκειμένου να φρεσκάρει και να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του. Οι Ρόμο και Εσπινόσα αντικατέστησαν τους Ακοράν και Άλτμαν, ωστόσο δεν κατάφεραν να αλλάξουν οτιδήποτε στην εξέλιξη. Κι’ αυτό διότι οι φιλοξενούμενοι έκλεισαν πολύ καλά τους διαδρόμους και δεν επέτρεπαν στην ΑΕΚ να πλησιάσει την εστία του Χριστοδούλου.

Η ΑΕΚ αδυνατούσε να απειλήσει, ο Μπαντία δεν μπόρεσε ούτε με το νέο ζευγάρι αλλαγών, με τους Νταρμπισάιαρ και Τάντι, να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του και η διαφαινόμενη ήττα πλησίαζε επικίνδυνα.

Ο Εθνικός ήταν άριστα διαβασμένος, ωστόσο χρειάστηκε τις σπουδαίες επεμβάσεις του Χριστοδούλου στις καθυστερήσεις για να φύγει με το μεγάλο διπλό. Αρχικά ο Κύπριος τερματοφύλακας απέκρουσε την εξ επαφής προβολή του Νταρμπισάιαρ στο πρώτο από τα εφτά λεπτά των καθυστερήσεων και στη συνέχεια το μακρινό σουτ του Εσπινόσα.

Το τριπλό σφύριγμα του Θεουλή βρήκε τον Εθνικό να πανηγυρίζει μια σπουδαία από κάθε άποψη νίκη.

Οι συνθέσεις

ΑΕΚ: Τούμπας, Λέδες, Ακοράν (56′ Εσπινόσα), Τρισκόφσκι, Φαράς (77′ Τάντι), Γκαρσία (84′ Ναούμ), Μιλίσεβιτς, Ροσάλες, Τόμοβιτς, Άλτμαν (56′ Ρόμο), Μάμας (77′ Νταρμπισάιαρ).

Στον πάγκο: Λεάλ, Τάντι, Ρόμο, Λαμπόικο, Μικέλ Γκονζάλεθ, Ολατούντζι, Αναστασίου, Εσπινόσα, Χριστοφόρου, Νταρμπισάιαρ, Ναούμ, Γκιούρσκο.

Εθνικός: Χριστοδούλου, Πηλέας, Άδωνη, Άμπραχαμ, Κουντόμπιακ, Γκόρουμπετς, Ιωάννου, Μάζουρεκ (78′ Ντόλεζαλ), Βοιτκόφσκι (58′ Ζάκπα), Ταράσοφς, Ντούρις (95′ Μ. Ηλία).

Στον πάγκο: Μπογκατίνοφ, Καβαλέφσκι, Περατικός, Κ. Ηλία, Μ. Ηλία, Ντόλεζαλ, Ζάκπα, Κυπριανού, Κουμής, Ελουντού.

Κίτρινες: Γκαρσία / Ντούρις, Μάζουρεκ, Κουντόμπιακ

Στάδιο:  ΑΕΚ ARENA
Διαιτητής: Θεουλή Χρυσοβαλάντης
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Καλογήρου Μάριος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Ανδρέου Π. Ανδρέας
4ος Διαιτητής: Αντωνίου Μενέλαος
VAR: Νικολάου Γιώργος
ΑVAR: Ηροδότου Ξένια
Παρατηρητής:  Καραισκάκης Μιχάλης