19 Απριλίου, 2024
  • 19 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Ν.ΚΙΡΖΗΣ:Δεν είναι η ώρα να μοιρολογούμε,κρατάμε την τύχη μας στα χέρια μας

Ν.ΚΙΡΖΗΣ:Δεν είναι η ώρα να μοιρολογούμε,κρατάμε την τύχη μας στα χέρια μας

By on 19 Απριλίου, 2022 0 11705 Views

Ο πρόεδρος του  Aπόλλωνα  Νίκος Κίρζης, μιλάει στον ΣΠΟΡ FM 95.0 για την πορεία της ομάδας στα πλέι οφ, τη συνέχεια, το στόχο του πρωταθλήματος κι όχι μόνο. Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

-Πρώτο σχόλιο: «Είναι η ώρα να με ακούσει ο κόσμος και να στείλουμε τα μηνύματα που πρέπει. Όλοι είμαστε απογοητευμένοι, αντιλαμβανόμαστε πώς νιώθει ο κόσμος. Πρέπει να αφήσουμε την απογοήτευση. Δεν είναι η ώρα να μοιρολογούμε και να έχουμε στο μυαλό μας κακά πράγματα. Πρέπει να σκεφτόμαστε να είμαστε ενωμένοι και το πώς θα στηρίξουμε την ομάδα. Ο κόσμος περίμενε αποτελέσματα, δεν ήρθαν αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είμαστε στην πρώτη θέση και κρατάμε την τύχη μας στα χέρια μας».

-Για το τι φταίει για την παρουσία στα πλέι οφ: «Χάθηκε το πλεονέκτημα αλλά παραμένουμε στην πρώτη θέση και δεν πρέπει να το ξεχνάμε. Δεν φταίει ένα συγκεκριμένο πράγμα. Υπάρχουν κάποιες εξηγήσεις. Μέσω διαφόρων συναντήσεων, εσωτερικά, με τη διοίκηση, τον προπονητή και τους παίκτες να τις βρούμε. Αυτό κάνουμε αυτές τις μέρες. Το επόμενο βήμα είναι να λύσουμε τι πήγε λάθος και να επανέλθουμε στο πού είμαστε και στο πού παραμένουμε»

-Για τον Τσόρνιγκερ: «Έχουμε συζητήσει με τον προπονητή και το τεχνικό τιμ, θα γίνουν συζητήσεις με τους ποδοσφαιριστές κι όλο το τμήμα. Είναι θέματα εκ των έσω, δεν θέλω να πω δημόσια. Το θέμα είναι να επανέλθουμε στις καλές εμφανίσεις. Ο προπονητής βρέθηκε στο στόχαστρο όπως κι όλοι μας. Είναι φυσιολογικό. Ας μη ξεχνάμε πως είναι ο ίδιος ο προπονητής και οι ίδιοι παίκτες που έφεραν την ομάδα στην πρώτη θέση. Δεν είναι η ώρα των ευθυνών και της διχόνοιας. Πρέπει να στηρίξουμε την ομάδα μέχρι τέλους. Είναι απίστευτη η στήριξη του κόσμου στα τελευταία παιχνίδια και ζητάμε να παραμείνουμε ενωμένοι για να πετύχουμε το στόχο μας».

-Για τις αλλαγές που χρειάζονται: «Αυτό είναι καθαρά θέμα του προπονητή το τι θα κάνει. Παίζουμε με το ίδιο σύστημα από την αρχή της σεζόν, αν θεωρήσει ότι πρέπει να κάνει αλλαγές ας τις κάνει. Σίγουρα σε γενικές γραμμές χρειάζονται αλλαγές για να επιτευχθεί ο στόχος του πρωταθλήματος, είναι θέμα προπονητή».

-Για τη συνολική πορεία της ομάδας: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είμαστε η πιο σταθερή ομάδα του πρωταθλήματος. Έχουμε τις περισσότερες νίκες και τις λιγότερες ήττες. Είμαστε καινούρια ομάδα, γνωρίζαμε ότι ο δρόμος δεν θα είναι στρωμένος με ροδοπέταλα, με έναν νέο προπονητή και μια νέα φιλοσοφία. Το ξέραμε από το καλοκαίρι, δεν είναι δικαιολογία. Απομένει να τελειώσουμε αυτό που ξεκινήσαμε στα εναπομείναντα τέσσερα παιχνίδια. Δεν μπορώ να βάλω όλα τα παιχνίδια στον ίδιο παρονομαστή. Υπήρχαν αγώνες που όντως δεν ήμασταν καλοί αλλά και παιχνίδια που έπρεπε να νικήσουμε. Το τελευταίο παιχνίδι με την Πάφος  FC είναι η πρώτη ήττα από τον Γενάρη, μετά από τρεις μήνες. Δεν νικούσαμε αλλά δεν χάναμε κιόλας».

-Για το αν θα πάει στο Κολόσσι: «Είναι μέσα στα πλάνα μου αυτή τη βδομάδα. Όλοι έχουμε τις ευθύνες μας.

-Για το αν περιβάλλονται άπαντες με εμπιστοσύνη: «Τους εμπιστεύομαι απόλυτα, πιστεύω ακράδαντα ότι μαζί με τον κόσμο μας θα πάρουμε το πρωτάθλημα. Χρειάζεται υπομονή και στήριξη».

-Για το ντέρμπι με την Ανόρθωση  : «Δεν υπάρχουν εύκολα ή δύσκολα παιχνίδια. Ειδικά στην πρώτη 6άδα όλοι μπορούν να νικήσουν τον οποιονδήποτε αντίπαλο. Το μόνο που πρέπει να υπάρχει στη σκέψη μας είναι το παιχνίδι με την Ανόρθωση που είναι και το τελευταίο εκτός έδρας για μας. Θα πάμε για να νικήσουμε. Με το ΑΠΟΕΛ και την ΑΕΚ   ήταν κρίμα που δεν νικήσαμε, τουλάχιστον το ένα».

-Για την κριτική που γίνεται: «Στο κυπριακό ποδόσφαιρο αυτή είναι η νοοτροπία. Ειδικά στον Απόλλωνα   έχουμε αυτό το σύνδρομο. Στα καλά είμαστε ημίθεοι και στα κακά είμαστε στον αντίποδα. Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτό. Οφείλουμε εντός της ομάδας να κλείσουμε τα αυτιά μας και να δουλέψουμε. Καταλαβαίνω την απογοήτευση του κόσμου αλλά δεν είναι η ώρα να ρίχνουμε το φταίξιμο στον άλφα ή στον βήτα».

-Για την περίπτωση του Χάμπου: «Με τον Χάμπο είναι προσωπικά πλήρως ξηγημένος. Στο τέλος της χρονιάς θα καθίσουμε να δούμε πού βρισκόμαστε. Η απόφασή του είναι σεβαστή, είναι γνωστή εδώ και μήνες. Θέλει να δοκιμάσει εκτός Κύπρου, εγώ του είχα πει ότι δεν συμφωνώ με την απόφασή του αλλά είναι σεβαστή. Θα δώσει το 200% του εαυτού του για να πετύχει το στόχο του πρωταθλήματος. Είναι προσηλωμένος και θα δώσει ότι διαθέτει για να πετύχουμε τους στόχους μας».

-Για τη διαιτησία και τις πρόσφατες εξελίξεις: «Θεωρούμε πολύ λανθασμένη την απόφαση του Μάζιτς αλλά και τη χρονική στιγμή που την πήρε. Δεν έκανε κάποια ενημέρωση στους προέδρους ενώ τους προηγούμενους μήνες μας είχε καλέσει δύο φορές και μας είπε ότι θα μας καλεί κάθε μήνα για να μας ενημερώνει για τα θέματα διαιτησίας. Είναι η πρώτη φορά που ήταν απόφαση όλων των ομάδων και υπήρχε απόλυτη σύγκλιση, ότι πρέπει να δοθούν ευκαιρίες σε νεαρούς Κύπριους διαιτητές οι οποίοι δείχνουν πολύ καλά στοιχεία. Είμαστε διατεθειμένοι να τους στηρίξουμε αλλά στα πιο σημαντικά παιχνίδια έπρεπε να μπουν οι ξένοι για να μην… κάψουμε τους Κύπριους. Αυτό θα έπρεπε να ήταν το πλάνο από την αρχή. Την 1η Μαρτίου ο κ. Μάζιτς ήταν αντίθετος, τώρα το τι άλλαξε. Έχει απορρίψει τη συνέλευση για κάποια θέματα, αλλά μπορεί να έρθει ο κ. Μάζιτς σε συνάντηση με προέδρους κάτι που δεν έχει γίνει και έπρεπε να γίνει άμεσα μετά τον ντόρο που έγινε».

-Μήνυμα στον κόσμο: «Επανήλθαν και οι οργανωμένοι κι έδωσαν ένα απίστευτο παλμό στην κερκίδα. Το ξέραμε από την αρχή ότι ο δρόμος δεν ήταν εύκολος. Πρέπει να δείξουμε χαρακτήρα, στήριξη, να είναι όλοι κοντά στην ομάδα για να πετύχουμε το στόχο μας».