19 Απριλίου, 2024
  • 19 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Οδυνηρή ήττα για τον Απόλλωνα από την μεταμορφωμένη Πάφο. Πήρε φωτιά η μάχη του τίτλου

Οδυνηρή ήττα για τον Απόλλωνα από την μεταμορφωμένη Πάφο. Πήρε φωτιά η μάχη του τίτλου

By on 16 Απριλίου, 2022 0 1143 Views

Αυτή την φορά όχι μόνο δεν έφερε ισοπαλία(προηγήθηκαν 7 σερί)αλλά δεν ήρθε η νίκη που όλοι περίμενα στον Απόλλωνα. Η μεταμορφωμένη Πάφος, σε σχέση με την ομάδα που έχασε στο ΓΣΠ από το ΑΠΟΕΛ με την μέτρια εμφάνιση της, υποχρέωσε τον Απόλλωνα σε ήττα (0-2)μέσα στο Τσίρειο μπροστά σε 7 χιλιάδες οπαδούς του, ανάμεσα τους και οι οργανωμένοι που επέστρεψαν για πρώτη φορά.

Για την Πάφο ήταν σπουδαία εμφάνιση και νίκη ελπίδας για θέση Ευρώπης, για τον Απόλλωνα οδυνηρή ήττα με μέτρια-αγχωτική εμφάνιση και πλέον αναμένει τον αγώνα της Κυριακής ανάμεσα στον Άρη και τον Απόλλωνα για να δει αν θα τον ευνοήσει και να κρατήσει μια διαφορά ασφαλείας ή θα είναι τέτοιο το αποτέλεσμα που θα φέρει κάποια ομάδα μια ανάσα από το σβέρκο του. Το ΑΠΟΕΛ είναι στο -4 και με νίκη πλησιάζει στον ένα βαθμό ενώ ο Άρης είναι στο -6 και με νίκη θα πλησιάσει στους-3 ενώ την Δευτέρα θα έχουμε το ντέρμπι ΑΕΚ-Ανόρθωσης με τη νικήτρια ομάδα να πλησιάζει επίσης με απαιτήσεις.Γίνεται αντιληπτό πόσο οδυνηρή είναι αυτή η ήττα για τον Απόλλωνα που θα προσεύχεται να έρθουν ισόπαλοι οι ανταγωνιστές του…

Ο  Aπόλλων πλέον κινδυνεύει σοβαρότατα να χάσει το προβάδισμα που είχε στη μάχη του τίτλου, μένοντας για όγδοο συνεχόμενο παιχνίδι χωρίς νίκη! Η Πάφος FC από την πλευρά της, άψογα στημένη από τον Ντάρκο Μίλανιτς, δημιούργησε πολλά προβλήματα στον αντίπαλό της και κατάφερε να πάρει ένα σπουδαίο «διπλό» με γκολ του Ζάιρο στο 62’ και του Αλ Γκαντιούι στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, διατηρώντας τις ελπίδες της για εξασφάλιση ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου!

Α’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ: Μέτρια ήταν η εικόνα του πρώτου ημιχρίνου, με πολύ λίγες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες. Ο Απόλλωνας μπήκε δυνατά, ήθελε να πιέσει για να βρει γρήγορο γκολ, χωρίς να τα καταφέρει.

Η Πάφος στάθηκε πάρα πολύ καλά στο παιχνίδι και σταδιακά πήρε μάλιστα τον έλεγχο του αγώνα. Στο 25′ είχαμε ένα απευθείας φάουλ του Πάντσεον, που μάζεψε σταθερά ο Γιοβάνοβιτς.

Στο 31ο λεπτό, κέρδισε την μπάλα ο Σεμέδο μετά από λάθος γύρισμα, έφτασε εκτός περιοχής, έκανε το σουτ, αλλά ο Γιοβάνοβιτς έδιωξε σε κόρνερ.

Η καλύτερη στιγμή στο πρώτο ημίχρονο για τον Απόλλωνα ήταν στο 37ο λεπτό, όταν ο Νταμπό κέρδισε την μπάλα από τον Χότσκο, αλλά την άνοιξε πάρα πολύ, με αποτέλεσμα να τον προλάβει ο Ρούτκο και να διώξει πλάγια.

Μετά από αυτή την φάση, παρά τον καλό ρυθμό που υπήρχε στο παιχνίδι, δεν δημιουργήθηκε το παραμικρό και το 0-0 ήταν το σκορ του ημιχρόνου.

Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ: Η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε στα πρώτα στάδια του δευτέρου ημιχρόνου. Οι δύο ομάδες κρατούσαν την μπάλα, αλλά χωρίς να δημιουργούν φάσεις.
Σταδιακά η Πάφος κατάφερε να πάρει τον έλεγχο του παιχνιδιού και άρχισε να βάζει δύσκολα στον Απόλλωνα. Στο 60ο λεπτό είχαμε μεγάλη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους. όταν έγινε η σέντρα στην περιοχή, ο Σεμέδο πήρε την κεφαλιά αλλά ο τερματοφύλακας του Απόλλωνα έσωσε ξανά την εστία του.

Στο 63ο λεπτό η Πάφος βρήκε τον δρόμο προς την εστία του Απόλλωνα. Ο Πάντσεον μετά από λάθος του Κολ έκανε την σέντρα στην περιοχή, έκανε το κατέβασμα ο Ζάιρο και με ωραίο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Μετά το γκολ ο Απόλλωνας προσπάθησε να αντιδράσει, με τον Τσόρνιγκερ να κάνει αλλαγές για να βοηθήσει την ομάδα του να παίξει καλύτερα.

Ο χρόνος ωστόσο κυλούσε, χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα για την ομάδα της Λεμεσού. Στο 80′ είχαμε ένα μακρυνό σουτ του Ντιγκινί, που έφυγε έξω. Ενώ, στο 81ο λεπτό έχασε τεράστια ευκαιρία ο Γιάγνκα. Ο Ψύχας βρήκε με ακρίβεια τον Γιάνγκα στην μικρή περιοχή, ωστόσο από κοντινό σημείο αστόχησε.
Εκεί που ο Απόλλωνας δεν μπορούσε να σκοράρει, η Πάφος βρίσκει και δεύτερο γκολ στην αντεπίθεση με ατομική ενέργεια του Αλ Γκαντιουί στις καθυστερήσεις.

AΠΟΛΛΩΝ: Γιοβάνοβιτς, Μαυρίας (77′ Ψύχας), Αλεσάμι (77′ Χαμάς), Ρομπέρζ, Β.Γιοβάνοβιτς, Κολ (63′ Χάμπος), Σπόλιαριτς, Αλμπάνης (56′ Ίλιεφ), Πίττας (63′ Γιάνγκα), Ντιγκινί, Νταμπό.

Στον πάγκο: Δημητρίου, Ντιούριν, Φιλιώτης, Αυλωνίτης, Χαμάς, Τζουμ, Χάμπος, Ψύχας, Νογιόκ, Ίλιεφ, Ίντζια, Γιάνγκα.

ΠΑΦΟΣ FC: Ρούντκο, Παλάσιος, Μπάιριτς, Ταλίς, Τόμεσακ, Χότσκο, Πάντσεον, Βαλακάρι (76′ Ντράγκομιρ), Χέσταντ (61′ Ν. Αουρέλιο), Σεμέδο, Ζάιρο (76′ Αλ Γκαντιούι).

Στον πάγκο: Πέτρου, Κοβάσεβιτς, Ν. Αουρέλιο, Αμπντουσαλάμοφ, Ζ. Αουρέλιο, Φυλακτού, Αλ Γκαντιούι, Μιχαήλ, Φουρ, Πάνιτς, Ντράγκομιρ, Πάγιτς.