16 Απριλίου, 2024
  • 16 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Απολαυστικό ντέρμπι Χωρίς νικητή(3-3).Στο 95’η ΑΕΚ ισοφάρισε τον Απόλλωνα και έβαλε φωτιά

Απολαυστικό ντέρμπι Χωρίς νικητή(3-3).Στο 95’η ΑΕΚ ισοφάρισε τον Απόλλωνα και έβαλε φωτιά

By on 9 Απριλίου, 2022 0 1532 Views

Τι ματσάρα ήταν αυτή την «Αρένα». ΑΕΚ και Απόλλωνας πρόσφεραν θέαμα και στου 2.762 φιλάθλους που βρέθηκαν στις κερκίδες και στις υπόλοιπες χιλιάδες που είδαν το ματς από την τηλεόραση.

Ο Λέδες με εξαιρετικό τέρμα στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων ισοφάρισε σε 3-3 τον Απόλλων και του έκλεψε την μπουκιά από το στόμα. Οι κυανόλευκοι ήταν μια ανάσα από τη νίκη τίτλου, όμως, για ακόμα μια φορά έμειναν στην ισοπαλία για έβδομο σερί παιχνίδι και βρίσκονται στο +7 από ΑΠΟΕΛ και Άρη.


Το τελικό 3-3 σφράγισε τις προσπάθειες των δύο ομάδων. Ο Απόλλωνα κρατούσε τη νίκη μέχρι το 5ο λεπτό των καθυστερήσεων αλλά τον τελευταίο λόγο τον είχε ο Γκουστάβο Λέδες.
Ο Απόλλωνας κατάφερε να προηγηθεί με τον Πίττα στο 16ο λεπτό για να ισοφαρίσει η ΑΕΚ με τον Γκιούρτσο τρία λεπτά αργότερα. Ο Τρισκόφσκι στην τελευταία φάση του α ‘ μέρους στο 45+1 έκανε την ανατροπή για την ΑΕΚ αλλά το ματς δεν τελείωσε εκεί.
Ο Απόλλωνας ισοφάρισε στο 58’ με κεφαλιά του Νταμπό και ο ίδιος με νέα κεφαλιά στο 77’ έκανε 3-2.
Τον τελευταίο λόγο τον είχε ο Γκουστάβο ο οποίος με ένα πολύ ωραίο γκολ στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων διαμόρφωσε το τελικό 3-3.

Σφοδρά παράπονα από την διαιτησία έχει ο Απόλλωνας γιατί αντι να δοθεί φάουλ ή πλάγιο υπέρ του που θα σήμαινε κσι το τέλος του αγώνα έδωσε φάουλ στην ΑΕΚ και στην εξέλιξη έγινε το 3-3

ΑΕΚ (Ντ.Μπαντία): Λεάλ, Γκουστάβο, Τρισκόφσκι, Φαράζ (63′ Ακοράν), Γκαρσία (63′ Εγγλέζου), Μιλίτσεβιτς, Ροσάλες (56′ Χριστοφόρου), Τόμοβιτς, Γκιούρτσο (63′ Ρομό), Άλτμαν, Μάμας (78′ Εσπινόσα)
Στον πάγκο: Τούμπας, Λαμπόικο, Γκονζάλεθ, Ολατούντζι,, Παναδέρο, Νταρμπισάιαρ, Ναούμ

ΑΠΟΛΛΩΝ (Αλ.Τσόρνιγκερ): Γιοβάνοβιτς, Μαυρίας (80′ Φιλιώτης), Αυλωνίτης, Ρομπέρζ, Χαμάς (74′ Αλεσάμι), Κολ, Σπόλιαριτς, Ονγκεντά (64′ Ίλιεφ), Αλμπάνης (74′ Γιάνκα), Νταμπό (80′ Βουκασίν), Πίττας.
Στον πάγκο: Δημητρίου, Ντούριν, Τζουμ, Χάμπος, Ψύχας, Νιογιόκ, Ίντζια

ΣΚΟΡΕΡ: 19’Γκιούρτσο, 45+1′ Τρισκόφσκι, 90+5′ Γκουστάβο/16′ Πίττας, 58′ Νταμπό, 77′ Νταμπό
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μιλίτσεβιτς/Ρομπέρζ

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 2.762
Διαιτητής: Αντωνίου Μενέλαος
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Καλογήρου Μάριος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Γεωργίου Παύλος
4ος Διαιτητής: Φελλάς Κωνσταντίνος
VAR: Diaz De Mera Escuderos Isidro
AVAR: Σωτηρίου Μιχάλης
Παρατηρητής: Νικολαϊδης Χρίστος