29 Μαρτίου, 2024
  • 29 Μαρτίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • O Mάριος Λευκαρίτης πήρε θέση:Αν αυτοί οι διαιτητές θα υποβιβάζονταν,γιατί τους έβαλε να διαιτητεύσουν;

O Mάριος Λευκαρίτης πήρε θέση:Αν αυτοί οι διαιτητές θα υποβιβάζονταν,γιατί τους έβαλε να διαιτητεύσουν;

By on 8 Απριλίου, 2022 0 945 Views

Πολύ ενδιαφέρουσες οι τοποθετήσεις του επίτιμου προέδρου της ΚΟΠ, Μάριου Λευκαρίτη, για τα θέματα διαιτησίας και ομοσπονδίας μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 95.0.

Για τα θέματα της διαιτησίας: «Καταρχήν, όλα είναι λυπηρά. Ένας αντικειμενικός παρατηρητής μπορεί να επικεντρωθεί σε δύο σημεία. Πρώτον, για τις πολλές ανακοινώσεις και δηλώσεις διαφόρων παραγόντων και δεύτερον, για τις αποφάσεις του Μάζιτς. Θα έπρεπε να περνούν από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΚΟΠ όταν πρόκειται για τόσο σοβαρά θέματα. Δεν γίνεται όμως να βγαίνουν εν ψυχρώ ανακοινώσεις χωρίς να έχει ενημέρωση η Εκτελεστική Επιτροπή.
Για το πρώτο, δεν με βρίσκουν σύμφωνο οι δηλώσεις και οι αντιδράσεις, είναι υπερβολικές. Για το θέμα της διαιτησίας, το σοβαρό σημείο είναι η χρονική στιγμή που ελήφθη αυτή η απόφαση από τον Μάζιτς. Αν δεν υπήρχαν οι αντιδράσεις στο Σαββατοκύριακο και στο κύπελλο, αυτό οι διαιτητές θα υποβιβάζονταν; Αν ναι, τότε γιατί τους έβαλε να διαιτητεύσουν; Αυτό είναι το πιο σοβαρό σημείο για μένα. Τι περίμενε δηλαδή, πρώτα ήταν θεοί και μετά έγιναν δαίμονες;
Δεν μπορώ να καταλάβω την απόφαση, στο χρονικό σημείο που ελήφθη. Το χειρότερο είναι ότι η ομοσπονδία έχει ξοδέψει εκατομμύρια για εισαγωγή ξένων καθηγητών, προέδρων διαιτησίας κ.λ.π. Δύσκολα κάποιος μπορεί να δει αποτέλεσμα. Βλέπουμε μέσα-μέσα μερικούς καλούς νέους διαιτητές, φέτος έχω δει, αλλά διερωτάσαι τι γίνεται τόσο καιρό. Υπάρχει μια εμμονή στη διαιτησία, έπρεπε να δουλεύει πιο ανεξάρτητα. Δεν είναι η δουλειά κανενός στην Εκτελεστική να ασχολείται με το ποιος θα είναι ο διαιτητής. Με ενόχλησε η απόφαση του Μάζιτς για αποκεφαλισμό κάποιων διαιτητών.
Με την κίνηση του αυτή ο Μάζιτς είναι σαν να ανοίγει την πόρτα στους ξένους διαιτητές. Πιστεύω ότι οι νέοι διαιτητές μπορούν να ανταποκριθούν, αλλά δεν τους αφήνουν. Με μαθηματική ακρίβεια θα έρθουν ξένοι διαιτητές».

Για τη σχέση της ΚΟΠ με τη διαιτησία: «Εγώ δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου να είμαι στην ΚΟΠ και να ασχολούμαι με τη διαιτησία. Μια φορά ασχολήθηκα στη ζωή μου με τη διαιτησία, όταν έγινε απεργία και φέραμε 21 ξένους διαιτητές για μία βδομάδα. Θα μπορούσε να είναι πιο διακριτική η προσέγγιση από πλευράς ομοσπονδίας στο θέμα της διαιτησίας. Οι αποφάσεις θα πρέπει να λαμβάνονται από την Εκτελεστική Επιτροπή κι όχι από 1-2 άτομα. Επίσης, να μην μιλάνε πολύ τα μέλη της Εκτελεστικής. Το πρόβλημα με τους παράγοντες είναι ότι ο καθένας αποφασίζει ανάλογα με το συμφέρον του».