19 Απριλίου, 2024
  • 19 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Φ.ΒΑΚΗΣ:Εγω δεν έχω εγκρίνει τέτοιου είδους ανακοίνωση. Ούτε και συναδέλφοι μου την έχουν εγκρίνει

Φ.ΒΑΚΗΣ:Εγω δεν έχω εγκρίνει τέτοιου είδους ανακοίνωση. Ούτε και συναδέλφοι μου την έχουν εγκρίνει

By on 8 Απριλίου, 2022 0 1534 Views

Ο γενικός γραμματέας της ΚΟΠ, Φοίβος Βάκη, μίλησε το μεσημέρι της Παρασκευής στο Ράδιο Πρώτο.

Αρχική τοποθέτηση για τα όσα συμβαίνουν εδώ και μέρες γύρω από το Κυπριακό ποδόσφαιρο και τον χώρο της διαιτησίας: «Είναι άσχημο αυτό που γίνεται το τελευταίο διάστημα. Υπάρχουν όμως υπερβολικές αντιδράσεις και από σωματεία και από παράγοντες. Αν δεν είχαμε αυτές τις αντιδράσεις θα ήταν πιο εύκολο να αντιμετωπίσουμε καταστάσεις τις οποίες όμως πρέπει να ξεπεράσουμε. Και η Ομοσπονδία πρέπει να τις αντιμετωπίσει, και οι παράγοντες, και οι φίλαθλοι. Οι υπερβολικές αντιδράσεις δεν βοηθούν το ποδόσφαιρό μας».

Για την ανακοίνωση του Απόλλωνα: «Εγώ είμαι ο εκπρόσωπος του Απόλλωνα στην ΚΟΠ. Θα μιλήσετε με τους εκπροσώπους του Απόλλωνα για αυτή την ανακοίνωση».

Για αυτό που του έχει ζητήσει ο Απόλλωνας από τον ίδιο: «Είχαμε ένα παιχνίδι πριν μερικές μέρες που επικεντρώθηκε τη διαιτησία, είχαμε και το περασμένο σαββατικύριακο ένα άλλο παιχνίδι, αλλά και ακόμη ένα πριν 2-3 μέρες ανάμεσα σε δύο μεγάλες ομάδες. Η διαιτησία θα κριθεί από τους φιλάθλους. Εγώ θα κρίνω τις αντιδράσεις μετά τη διαιτησία. Εκεί θέλω να επικεντρωθώ, θα γίνει συνάντηση με τον κ. Μάζιτς την ερχόμενη Τρίτη που θα μας πει πως κρίνει την κατάσταση. Αυτή την κατάσταση πως την αντιμετωπίζει. Είδα και μία ανακοίνωση από την ΚΟΠ που δεν έχει εγκριθεί. Εγω δεν έχω εγκρίνει τέτοιου είδους ανακοίνωση. Ούτε και συναδέλφοι μου την έχουν εγκρίνει και η Ομοσπονδία θα κληθεί να πάρει αποφάσεις».

Για τις αποφάσεις Μάζιτς και υποβιβασμό τεσσάρων διαιτητών: «Εγώ διαβάζω πολλά και διάφορα. Αυτό που γνωρίζω είναι ότι πριν λίγες ημέρες ο κ. Μάζιτς έχρισε διαθνείς κάποιους διαιτητές και τους έδειξε την εμποστύνυη του και βλέπω μετά από ένα μήνα ότι δεν είναι καλοί. Αυτό δεν ταιριάζει στο μυαλό μου. Ήταν άκυρη η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας και αυτή την άποψη έχουν και πολλοί άλλοι συναδέλφοι μου στην Ομοσπονδία.

Πρέπει να προχωρήσουμε στο κυπριακό ποδόσφαιρο. Θα έχουμε ξανά διαιτησίες που θα φέρουν αντιδράσεις. Πρέπει να μπορούμε να χειριζόμαστε τα θέματα που προκύπτουν και όχι αμέσως να φαίνεται ότι μεροληπτεί υπέρ του ενός ή του άλλοι. Δεν είναι σωστά αυτά τα πράγματα.

Για τη συνάντηση που θα γίνει με τον κ. Μάζιτς: «Θα πρέπει να τύχουμε ενημέρωσης και να θέσουμε ερωτήσεις. Να συζητήσουμε με τον κ. Μάζιτς. Αν δεν ικανοποιούν το σύνολο της Εκτελεστικής και της Ομοσπονδίας οι αποφάσεις του, αν υπάρχουν τα δεδομένα και αυτές οι αποφάσεις δεν αρμόζουν για το άθλημα, ναι υπάρχουν οι τρόποι για να ανατραπούν οι αποφάσεις».

Για το αν γνώριζε για τις αποφάσεις του Σέρβου αρχιδιαιτητή: «Δεν γνώριζα, όχι. Για αυτό θα συζητηθούν την Τρίτη».

Ο πρόεδρος καλεί σε άτυπες συναντήσεις τις ομάδες ανά διαστήματα. Σε αυτές τις συναντήσεις συζητούνται διάφορα θέματα και σχεδόν πάντοτε συζητείται και η διαιτησία. Εκεί υπάρχει κάποια συναίνεση ή καποια πρόταση και έπειτα μεταφέρεται η πρόταση στην Εκτελεστική και έπειτα την ακολουθεί. Αν είναι λογική η εισήγηση βέβαια. Υπήρχαν εισηγήσεις τελευταία ότι θα πρέπει να προωθηθούν νεαροί διαιτητές και το έχουμε δει το πλάνο αυτό. Κάποιοι από τους παλιούς θα πρέπει να δώσουν τόπο και αυτό είναι μέσα στα σωστά πράγματα που γίνονται. Ταυτόχρονα τέθηκε το γεγονός πως για να συμπληρώσουμε αυτή τη διαδικασία, θα μπορούσαμε να στελεχοθούμε με ξένους διαιτητές προς το τέλος του πρωταθλήματος και στον β’ γύρο, διότι αντιλαμβανόμαστε, ότι παρά το ότι έχουμε καλούς κύπριους διαιτητές, υπάρχει προκατάληψη. Ένα θέμα πολύ δύσκολο να το λύσουμε. Πρέπει να μάθουμε να ζούμε μαζί του. Να αναφέρω επίσης πως δεν είχαμε συνάντηση με τον κ. Μάζιτς το τελευταίο διάστημα για να τεθούν αυτά τα ερωτήματα για την κάθοδο ξένων διαιτητών σε αυτό το στάδιο.

Η Ομοσπονδία δεν είναι αμέτοχη αυτής της κατάστασης που συμβαίνει. Το μήνυμα που θέλω να στείλω είναι να πέσουν οι τόνοι για να μπορέσουμε να βρούμε τις λύσεις».