20 Απριλίου, 2024
  • 20 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΣΚΑΠΟΥΛΛΗΣ:Ο διαιτητής στο ντέρμπι δεν εφάρμοσε τους πειθαρχικούς κανονισμούς.(Δύο φορές για 2η κίτρινη στον Σόουζα στο παιχνίδι και άλλη στο τέλος του αγώνα)

ΣΚΑΠΟΥΛΛΗΣ:Ο διαιτητής στο ντέρμπι δεν εφάρμοσε τους πειθαρχικούς κανονισμούς.(Δύο φορές για 2η κίτρινη στον Σόουζα στο παιχνίδι και άλλη στο τέλος του αγώνα)

By on 22 Μαρτίου, 2022 0 2109 Views

Tις επίμαχες φάσεις της 3ης αγωνιστικής των πλέι οφ ανέλυσε στην εκπομπή «Γκολ και Θέαμα» του ΡΙΚ ο Χριστάκης Σκαπούλλης.

Διαβάστε όσα είπε για τις σημαντικότερες φάσεις των αγώνων του πρώτου γκρουπ:

ΑΠΟΕΛ – ΑΠΟΛΛΩΝ

Η κίτρινη που δόθηκε στον Σόουζα: Η χρήση χεριού μέχρι αγκώνα προϋποθέτει κάποιες τιμωρίες. Εδώ ο διαιτητής τον τιμώρησε σωστά  με κίτρινη. Όμως να προσέξει ο Σόουζα, να αποφεύγει τέτοια χρήση του αγκώνα.

Φάουλ Σόουζα στον Αλμπάνη: Εφόσον σφύριξε φάουλ, ήταν δεύτερη κίτρινη. Ο παίκτης έμπαινε στην περιοχή και δεν τον άφησε. Ήταν δεύτερη κίτρινη κάρτα κι έπρεπε να τη δώσει.

Φάουλ Σόουζα στον Ζράντι: Κοιτάξτε. Φάουλ του Σόουζα, ο προπονητής του Απόλλωνα έξω φρενών. Ήταν κίτρινη κάρτα, θα ήταν η δεύτερη. Αλλά και ο προπονητής του Απόλλωνα με τη συμπεριφορά του λέει στον διαιτητή δείξε μου κίτρινη κάρτα. Ο διαιτητής θεώρησε ότι οι κάρτες έπρεπε να βράζουν στις τσέπες του».

Επιπλέον ο κ. Σκαπούλλης ήταν καυστικός για  τον διαιτητή  γιατί ανέχτηκε τις έντονες διαμαρτυρίες παικτών για υποδείξεις του σε φάουλ ενώ ήταν σωστός στις αποφάσεις του για την παράβαση αλλά δεν άσκησε σωστό πειθαρχικό έλεγχο. Μάλιστα τόνισε ότι ο διαιτητής είχε υποχρέωση να επιβάλει πειθαρχικό  έλεγχο(κίτρινη ή κόκκινη) και στο τέλος του αγώνα όταν ο Σόουζα ήταν έξω φρενών και είχε αψιμαχίες με αντιπάλους ενώ έκανε χειρονομίες και στην αντίπαλη κερκίδα. Σημείωσε δε, ότι διαιτητής που δεν εφαρμόζει τους πειθαρχικούς κανονισμούς δεν έχει μέλλον. Ο πειθαρχικός έλεγχος από τον διαιτητή τόνισε εφαρμόζεται και μετά το τέλος του αγώνα αν υπάρχει αντιαθλητική συμπεριφορά.

ΠΑΦΟΣ – ΑΝΟΡΘΩΣΗ

Το πέναλτι της Ανόρθωσης: Καθαρή περίπτωση. Εγώ επισημαίνω την αμεσότητα που σφύριξε ο διαιτητής. Άλλες φορές δεν σφυρούν και περιμένουν το VAR. Εδώ ανέλαβε την ευθύνη προς τιμή του.

ΑΡΗΣ – ΑΕΚ

Για το δεύτερο γκολ του Άρη: Ούτε ο βοηθός ούτε ο διαιτητής μπορούσαν να είχαν άποψη. Οι άνθρωποι του VAR εξέτασαν τη φάση, εντόπισαν ότι είχε περάσει, εμείς δεν μπορούμε να διαφωνήσουμε. Αλλά πρέπει να πω ότι η γραμμή του τέρματος πρέπει να είναι ευδιάκριτη από 30-40 μέτρα, εδώ δεν φαίνεται καθαρά.