29 Μαρτίου, 2024
  • 29 Μαρτίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Όρθιος στο ΓΣΠ ο Απόλλωνας κράτησε την διαφορά από το ΑΠΟΕΛ(0-0)Έντονες διαμαρτυρίες γιατί δεν είδε 2η κίτρινη ο Σόουζα

Όρθιος στο ΓΣΠ ο Απόλλωνας κράτησε την διαφορά από το ΑΠΟΕΛ(0-0)Έντονες διαμαρτυρίες γιατί δεν είδε 2η κίτρινη ο Σόουζα

By on 20 Μαρτίου, 2022 0 1267 Views

Ισόπαλο 0-0 έληξε το μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής ανάμεσα στο ΑΠΟΕΛ και τον Απόλλωνα που έγινε στο ΓΣΠ. Ένα αποτέλεσμα που αφήνει περισσότερο ικανοποιημένη την ομάδα της Λεμεσού, καθώς διατήρησε την διαφορά των 5 βαθμών από τους «γαλαζοκίτρινους».

Mέτριο παιχνίδι με πολλά νέυρα και λίγες ευκαιρίες με πιο μεγάλη αυτή του Απόλλωνα με τον Αλμπάνη ενώ οι γαλάζιοι της Λεμεσού έχουν παράπον ααπό τον διαιτητή γιατί δεν τόλμησε να δείξει 2η κίτρινη στοπν Σόουζα που ε[ιχε μία από το 44΄και στο β΄ημίχρονο σε δυο φάουλ που έκανε μπορούσε να νατικρύσει την 2η κίτρινη αλλά ο Θεουλή δεν είχε την τόλμη να την βγάλει από την τζέπη προκαλώντας έντονες διαμαρτυρίες.Kατα τάλλα η διαιτησία ήταν γενικά καλή 

Α’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ: Μέτριο ήταν το παιχνίδι στο πρώτο μέρος, όπου κυριάρχησαν οι πολλές διακοπές, που μείωσαν αρκετά τον χρόνο του «καθαρού» αγώνα. Είναι χαρακτηριστικό ότι το ΑΠΟΕΛ είχε τρεις τελικές και ο Απόλλωνας δύο, αλλά καμία στον στόχο.

Η πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι ήρθε στο 16ο λεπτό για το ΑΠΟΕΛ. Ο Σόουζα κλέβει την μπάλα από τον Μαυρία, έδωσε στον Νατέλ, ο οποίος κουβάλησε την μπάλα 20 μέτρα, έδωσε στον Ντογκαλά που βρισκόταν στην περιοχή, όμως το σουτ του έδιωξε ο Ρομπέρζ σε κόρνερ.

Στο 23΄ ο Απόλλωνας απείλησε με ένα άστοχο μακρινό σουτ του Πίττα. Ενώ, στο 27ο λεπτό, μετά από ωραία μπαλιά του Σαρφό στον Κβιλιτάια, ο Γεωργιανός από  πλάγια έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα έφυγε έξω.

Τρία λεπτά αργότερα, είχαμε ακόμα μία μακρινή μπαλιά του Σαρφό στον Νατέλ από δεξιά, ο Βραζιλιάνος έκανε την σέντρα στην περιοχή, ωστόσο η κεφαλιά του Σόουζα έφυγε έξω.

Η τελευταία καλή στιγμή στο πρώτο μέρος ήρθε στο 42ο λεπτό, όταν ο Γιάνγκα έκανε την ατομική ενέργεια, έφτασε λίγο έξω από την περιοχή από πλάγια, έκανε το ψηλοκρεμαστό πλασέ, αλλά γ μπάλα έφυγε λίγο έξω από την εστία του Μιχαήλ.

Β’΄ΗΜΙΡΟΝΟ: Καλύτερα ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο, σε σχέση με το πρώτο 45λεπτό. Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε το ΑΠΟΕΛ στο 48ο λεπρό. Ο  Ζοάο Πέδρο έκανε την σέντρα από δεξιά, οι παίκτες του Απόλλωνα έδιωξαν, με τον Ντογκαλά στην επαναφορά να κάνει το σουτ και την μπάλα να φεύγει λίγο έξω.

Τρία λεπτά αργότερα είχαμε την ατομική ενέργεια από τον Νατέλ, ο οποίος σύγκλινε προς τα μέσα και έξω από την περιοχή, έκανε το σουτ που έφυγε έξω.

Στο 53ο λεπτό είχαμε τεράστια ευκαιρία για τον Απόλλωνα. Ο Αλμπάνης έκλεψε την μπάλα από τον Πέδρο και μόνος απέναντι από τον Μιχαήλ πλάσαρε έξω, χάνοντας την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ.

Μετά από αυτή την φάση, ο ρυθμός είχε πέσει αισθητά, ενώ είχαμε και κάποιες διακοπές για φάουλ που έγιναν από τις δύο ομάδες. Η επόμενη καλή στιγμή ήρθε στο 74ο λεπτό, όταν ο Ντογκάλα έκανε την σέντρα, αλλά το γυριστό του Κβιλιτάια μάζεψε ο Γιοβάνοβιτς.

Στο 77ο λεπτό ο Απόλλωνας απείλησε, όταν ο Ζράντι εκτέλεσε φάουλ πλάγια με δύναμη, αλλά ο Μιχαήλ έδιωξε με γροθιές. Μετά από αυτή την φάση, δεν δημιουργήθηκε το παραμικρό και το τελικό σφύριγμα του διαιτητή βρήκε τις δύο ομάδες να μένουν στο 0-0.

ΑΠΟΕΛ (Σ.Αυγουστή): Μιχαήλ, Πέδρο, Σάβιτς (24′ Έσελινκ), Καρώ, Ζαμπάλα, Σόουζα, Σαρφό, Ντανίλο (60′ Σατσιάς), Νατέλ (60′ Θεοδώρου), Ντονγκαλά (82′ Εφραίμ), Κβιλιτάια.

Απόλλων (Α.Τσόρνιγκερ): Γιοβάνοβιτς, Μαυρίας, Αυλωνίτης, Ρομπέρζ, Χαμάς, Κολ, Σπόλιαριτς (72′ Ζράντι), Αλμπάνης (86′ Χάμπος), Ντιγκινί, Πίττας, Γιάνγκα (72′ Νταμπό).

Κίτρινες: Σάβιτς, Σόουζα, Ντονγκαλά, Εφραίμ / Κολ, Ζράντι

ΘΕΑΤΕΣ: Περίπου 12.000
Διαιτητής: Θεουλή Χρυσοβαλάντης
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Καλογήρου Μάριος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Γεωργίου Παύλος
4ος Διαιτητής: Κουμή Δημήτρης
VAR: Melero Lopez Mario
AVAR: Πέτρου Πέτρος
Παρατηρητής: Τράττου Λεόντιος