19 Απριλίου, 2024
  • 19 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Τσιτσιπάς – Σοκ 2-1: Πρόκριση θρίλερ για τον Στέφανο στο Indian Wells

Τσιτσιπάς – Σοκ 2-1: Πρόκριση θρίλερ για τον Στέφανο στο Indian Wells

By on 13 Μαρτίου, 2022 0 8555 Views

Δύο tie break έδωσαν στον Στέφανο Τσιτσιπά μια εξαιρετικά δύσκολη πρόκριση στον τρίτο γύρο του Indian Wells όπου τον περιμένει ο Τζένσον Μπρούκσμπι.

Ο Τζακ Σοκ έκανε εκπληκτικό ματς, αντίστοιχο με το Νο8 που βρισκόταν προ πενταετίας, αλλά ο Ελληνας τενίστας πήρε την πρόκριση μετά από 2 ώρες και 32 λεπτά με 2-1 σετ (7-6, 3-6, 7-6).

Το Νο5 είχε πάλι προβλήματα στις επιστροφές του, ωστόσο σέρβιρε αποτελεσματικά και έφτανε χωρίς πρόβλημα στο να τα κερδίζει.

Στο πρώτο σετ τα χρειάστηκε ο Στέφανος καθώς στο tie break βρέθηκε να χάνει με 5-3, αλλά πήρε τέσσερις μαζεμένους πόντους για να κάνει το 1-0. Οι κακές επιστροφές και ένα μπρέικ τον έβαλαν σε μπελάδες καθώς ο Αμερικανός ισοφάρισε και στο τρίτο σετ κρίθηκε και πάλι με ανατροπή στο tie break για τον Στέφανο, που πήρε την πρόκριση στην επόμενη φάση, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει έναν άλλο Αμερικανό, τον νεαρό Τζένσον Μπρούκσμπι.

Ο Σοκ είχε περισσότερους winners (37-34) στο ματς, περισσότερα αβίαστα λάθη (26-20), με τον Στέφανο να έχει 8 άσους (6 ο Αμερικανός).

Δώρα του Σοκ στο tie break και 1-0 ο Τσιτσιπάς

Με love game ξεκίνησε ιδανικά το ματς ο Στέφανος, αλλά με τον ίδιο τρόπο ο Σοκ ισοφάρισε καθώς ο Τσιτσιπάς είχε κακές επιστροφές στα σερβίς του.

Με ωραίο drop shot o Στέφανος πήρε προβάδισμα 2-1. Ο Αμερικανός κράτησε εύκολα σχετικά το σερβίς του στη συνέχεια, αλλά με ένα αβίαστο λάθος έδωσε προβάδισμα 3-2 στον Τσιτσιπά.

Με εύκολο σμας ο Σοκ έφτασε στο 3-3, ωστόσο σερβίροντας καλά ο Ελληνας τενίστας, έφτασε στο υπέρ του 4-3. Οι κακές επιστροφές του Στέφανου συνεχίστηκαν και έφεραν το 4-4. Το Νο5 του κόσμου κράτησε ωστόσο εύκολα το σερβίς του για άλλη μία φορά και έφτασε στο υπέρ του 5-4.

Ο Τσιτσιπάς έφτασε σε σετ πόιντ από λάθη του αντιπάλου του, όμως ο Σοκ το έσωσε και στη συνέχεια ισοφάρισε σε 5-5 από κακή επιστροφή του Στέφανου. Ωστόσο, ο Ελληνας τενίστας με love service game έφτασε στο 6-5 και ο Αμερικανός σέρβιρε για δεύτερη φορά για να μείνει στο σετ. Το έκανε με ένα στοπ βολέ και το σετ κρίθηκε στο tie break.

Ο Σοκ έκανε εκεί ένα μίνι break και προηγήθηκε 5-3, αλλά έκανε ανέλπιστα δώρα στον Στέφανο. Με τρία μαζεμένα αβίαστα λάθη έδωσε σετ πόιντ στον Τσιτσιπά ο οποίος σέρβιρε και με ένα πανέμορφο backhand στην ευθεία, έκανε το 1-0 στα σετ.

Γρήγορο break και ισοφαρίζει ο Σοκ

Με drop shot ο Σοκ ξεκίνησε με προβάδισμα το δεύτερο σετ και έκανε το break στη συνέχεια από δύο αβίαστα λάθη του Τσιτσιπά.

Με τρεις winners o Σοκ έφτασε εύκολα στο 3-0 και έδειχνε πως θα φτάσει εύκολα στην ισοφάριση, έχοντας το momentum στον αγώνα.

Η πρώτη αντίδραση από τον Στέφανο ήρθε με ένα love service game το οποίο τελείωσε με πανέμορφο backhand winner.

Με ένα παρόμοιο χτύπημα στη διαγώνιο ο Σοκ έφτασε στο υπέρ του 4-1, κρατώντας το σερβίς του έστω και δύσκολα.

Με άσο ο Τσιτσιπάς έκλεισε ένα ακόμη love service game για να μειώσει 4-2. Με άσο όμως πήρε το επόμενο gane ο Σοκ για να κάνει το 5-2. Ο Στέφανος μείωσε σε 5-3 χάρη σε έναν ακόμη άσο, αλλά ο αντίπαλός του σέρβιρε για το σετ. Και το πήρε εύκολα με έναν άσο και μία επιστροφή στο φιλέ του Τσιτσιπά.

Deja vu στο tie break και πρόκριση για Τσιτσιπά

Εύκολα κράτησε το σερβίς του στο πρώτο γκέιμ ο Τσιτσιπάς. Δεν άλλαξε κάτι στα επόμενα δύο game που μοιράστηκαν, για να κρατήσει προβάδισμα με 2-1 ο Στέφανος.

Ο Σοκ με έναν άσο και ένα καλό σερβίς ισοφάρισε, αλλά το ίδιο έκανε ο Στέφανος στο δικό του σερβίς, φτάνοντας στο υπέρ του 3-2.

Μέσα σε 71 δευτερόλεπτα ο Αμερικανός ισοφάρισε σε 3-3, με τον Τσιτσιπά να σερβίρει καλά στο επόμενο game και με λάθη σε άμυνα του αντιπάλου του να φτάνει στο 4-3.

Ο Στέφανος είχε break point που το έχασε με λάθος στο φόρχαντ, όμως ο Σοκ με τρομερά χτυπήματα και ένα forehand winner στο τέλος του game, ισοφάρισε σε 4-4.

Ο Τσιτσιπάς με τρεις συνεχόμενους άσους δεν άφησε περιθώρια στον αντίπαλό του, παίρνοντας προβάδισμα με 5-4 και βάζοντας τον Σοκ να σερβίρει για να μείνει στο ματς, κάτι που το έκανε και με love service game για το 5-5.

Με έναν winner και έναν άσο ο Στέφανος έφτασε στο υπέρ του 6-5. Στο σερβίς του Σοκ με μία τυχερή επιστροφή έφτασε σε τριπλό match point (0-40). Ο Αμερικανός τα έσβησε όλα και οδήγησε το ματς σε tie break για την πρόκριση.

Ενα λάθος του Στέφανου έδωσε προβάδισμα 5-3 στον Σοκ, αλλά έζησε… deja vu. O Στέφανος εκμεταλλεύτηκε τα αβίαστα λάθη του και έφτασε στο 7-5 παίρνοντας την πρόκριση.