19 Απριλίου, 2024
  • 19 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Ήρωας ξανά ο Γιοβάνοβιτς για τον Απόλλωνα.Χαμένο πενάλτι και ευκαιρία σε κενή εστία για την Ανόρθωση(1-1)

Ήρωας ξανά ο Γιοβάνοβιτς για τον Απόλλωνα.Χαμένο πενάλτι και ευκαιρία σε κενή εστία για την Ανόρθωση(1-1)

By on 13 Μαρτίου, 2022 0 852 Views

Στο 1-1 έμειναν Απόλλωνας και Ανόρθωση με τους γαλάζιους  να είναι στο +5 (48 βαθμοί) από το 2ο ΑΠΟΕΛ, ενώ η Ανόρθωση είναι στους 39 βαθμούς και την 5η θέση, αλλά με μικρή διαφορά από τις προπορευόμενες ομάδες.

Στο 36ο λεπτό ο Νόβοτνι άνοιξε το σκορ για την Ανόρθωση, ενώ ο ίδιος παίκτης αστόχησε σε εκτέλεση πέναλτι στο 58ο λεπτό. Στο 63ο λεπτό ο Νταμπό έφερε το παιχνίδι στα ίσα από κοντά. O Γιοβάνοβιτς ήταν ο ήρωας του Απόλλωνα αφού απέκρυσε το πέναλτι και κράτησε τον Απόλωλνα στο παιχνίδι ,ενώ για την Ανόρθωση από ήρωας ο Νοβότνι έγινε μοιραίος όπως και ο Ντέλετιτς που μπήκε στο παιχνίδι και ε΄χασε φοβερή ευκαιρία πεο κενής εστίας μέσα στην μικρή περιοχή κάνοντας σπυτ ψηλά μετά από ασιστ του Κορέια που πήρε πάσα με τακουνάκι από τον Ουάρντα.Αυτές οι δύο φάσεις ήταν καταδικαστικές για την Ανόρθωση που δέχθηκε την ισοφάριση λίγο μετά που απώλεσε το πέναλτι ,με τραγικό λάθος από τον Αραγιούρι που δεν βρήκε την μπάλα για να καταλήξει στον Νταμπό που σκόραρε.

Ο Απόλλωνας με την εξέλιξη του αγώνα είναι ικανοποιημένος με την ισοπαλία αλλά έχασε δύο βαθμούς που το φέρνουν μόνο με 5 βαθμούς μπροστά από το ΑΠΟΕΛ το οποίο αντιμετωπίζει στην επόμενη αγωνιστική.

Α΄ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Στο 5ο λεπτό ο Ουάρντα από πλάγια θέση έπιασε το σουτ, ωστόσο δεν βρήκε τον στόχο. Στο 13ο λεπτό ο Γιάνγκα έπιασε την κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ, ωστόσο ο Λόρια μάζεψε εύκολα. 2 λεπτά μετά έγινε ένα λάθος στην άμυνα της Ανόρθωσης, ο Αλμπάνης έπιασε το σουτ αλλά ο Λόρια έκανε σπουδαία επέμβαση και κράτησε το μηδέν. Μέχρι το 30΄οι δυο ομάδες δεν είχαν φτιάξει κάποια σπουδαία ευκαιρία.

Στο 36ο λεπτό ο Αλμπάνης πήγε να απομακρύνει, αλλά η μπάλα κόντραρε στον Νόβοτνι που διεκδίκησε την μπάλα και έφυγε με δύναμη στα δίκτυα για το 0-1!

Στο 45ο λεπτό ο Γιάνγκα υπό πίεση έκανε μια προσπάθεια να σκοράρει, αλλά δεν τα κατάφερε.

Β΄ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Ιωάννου (ένιωσε ενοχλήσεις)έμεινε στα αποδυτήρια και ο Αραγιούρι πήρε την θέση του. Έτσι ο Αντωνιάδης πήρε ρόλο αριστερού μπακ και ο Κορέια μεταφέρθηκε στην μεσαία γραμμή.

Στο 50ο λεπτό ο Νόβοτνι έκανε το σουτ αλλά ο Γιοβάνοβιτς εύκολα έπεσε και μάζεψε, ενώ λίγο μετά η Κυρία είχε άλλη μια προϋπόθεση την οποία σταμάτησε ο Ρομπέρζ.

Στο 57΄η Ανόρθωση κέρδισε για χέρι του Χαμάς ένα πέναλτι (σέντρα του Αμπαρτζουμιάν), το οποίο δόθηκε μέσω ΒΑΡ. Ο Νοβότνι εκτέλεσε πολύ άσχημα στο κ΄λεντρο της εστίας ο Γιοβάνοβιτς με τα πόδια του είπε ΟΧΙ!

Στο 60ο λεπτό ο Τσόρνιγκερ έκανε τριπλή αλλαγή. Νταμπό, Ογκεντά, Ζράντι πέρασαν μέσα-Ίλιεφ, Γιάνγκα, Χαμάς  πέρασαν έξω. Μάλιστα 3 λεπτά μετά ο Ογκεντά έκανε την σέντρα με τον Νταμπό από κοντά να κάνει το 1-1!

Στο 66ο λεπτό ο Νογιόκ έπιασε την κεφαλιά με την μπάλα να περνά πάνω από τα δοκάρια, ενώ στο επόμενο λεπτό ένα τρομερό σουτ του Αλμπάνη πέρασε μόλις έξω!

Στο 74ο λεπτό ο Κορέια έδωσε έτοιμο γκολ στον Ντέλετιτς ο οποίος από το… ένα μέτρο έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια!

Λίγο μετά εξετάστηκε πιθανό πέναλτι για χέρι του Ογκεντά. Τελικά δόθηκε οφσάιντ ο Ουάρντα το οποίο προηγήθηκε του χεριού που έγινε από αμυντικό και θα ήταν πέναλτι αν δεν ήταν σε θε΄ση οφσάιντ ο Ουάρντα

Στα τελευταία στάδια του αγώνα ο Απόλλωνας πίεσε για το γκολ της νίκης φτιάχνοντας αρκετές προϋποθέσεις για το γκολ αλλά χωρίς να βρεί την μεγάλη ευκαιρία.Στο 99΄ο Ζράντι εκτέλεσε ένα φάουλ με τον Λόρια να μαζεύει.

Απόλλων (Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ): Γιοβάνοβιτς, Μαυρίας, Αλεσάμι, Ρομπέρζ (76′ Αυλωνίτης), Χαμάς (60′ Ογκεντά), Νογιόκ, Κολ, Αλμπάνης (84′ Πίττας), Ίλιεφ (60′ Νταμπό), Ντιγκινί, Γιάνγκα (60′ Ζράντι).

Ανόρθωση (Τιμούρ Κετσπάγια): Λόρια, Αμπαρτζουμιάν, Κορρέα, Αντωνιάδης, Κορέια (88′ Χρυσοστόμου), Ιωάννου (46′ Αραγιούρι), Χουσμπάουερ, Χριστοδουλόπουλος (54′ Πόποβιτς), Χριστοφή (72′ Ντέλετιτς), Ουάρντα, Νοβότνι.

Κίτρινες: Ογκεντά / Χούσμπαουερ, Χριστοφή, Πόποβιτς, Ουάρντα.

Διαιτητής: Χριστοφόρου Μάριος.

Α’ Βοηθός Διαιτητής: Σωτηρίου Μιχάλης.

Β’ Βοηθός Διαιτητής: Τζιωρτζής Όμηρος.

4ος Διαιτητής: Φωτίου Κωνσταντίνος.

VAR: Muniz Ruiz Alejandro.

AVAR: Λαζάρου Ιωάννης.

Παρατηρητής: Θεοδότου Κώστας.