29 Μαρτίου, 2024
  • 29 Μαρτίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Κ.ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ: Δεν καταργούμε την κάρτα φιλάθλου.Θα την αναλάβουν τα σωματεία και θα έχουν την ευθύνη

Κ.ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ: Δεν καταργούμε την κάρτα φιλάθλου.Θα την αναλάβουν τα σωματεία και θα έχουν την ευθύνη

By on 11 Μαρτίου, 2022 0 2817 Views

Στον Super Sport FM 104,0 και την εκπομπή «12 στα Σπορ» με την Κατερίνα Κυριάκου μίλησε ο βουλευτής της ΕΔΕΚ Κώστας Ευσταθίου για την τροπολογία για την κάρτα φιλάθλου που κατέθεσε.

Αναλυτικά:

Για τον αν αλλάζει κάτι για κόσμο: Εισάγεται η κάρτα μέλους του σωματείου. Ο κόσμος πλέον μπορεί να αποταθεί στο σωματείο για κάρτα μέλους. Όπως με τη κάρτα διαρκείας, διατηρεί η ομάδα αρχείο και έτσι μπορεί να γίνει η ταυτοποίηση αν συμβεί κάτι.

Για την πρωτοβουλία αυτή και τί αλλάζει: Την είχαν πάρει καποιοι συνάδελφοι, αυτή δεν προχώρησε και ανέλαβα την πρωτοβουλία. Στόχος να γίνει άμεσα αυτή η αλλαγή. Δεν καταργούμε την κάρτα φιλάθλου. Δίνουμε την ευκαιρία στους φιλάθλους να απευθύνονται στα σωματεία τους μέσω της κάρτα μέλους. Πλέον δεν είναι καποιος υποχρεωμένος να απευθυνθεί στον ΚΟΑ. Μπορεί να απευθύνεται στις ομάδες.

Για το αν υπήρχαν πιέσεις: Πίεση όχι. Είμαστε και εμείς οι βουλευτές φίλαθλοι, ξέρουμε τί σημαίνει να είναι κάποιος οπαδός. Κάνουμε αυτή την τροποποίηση επειδή αγαπούμε το ποδόσφαιρο. Πρέπει να καταργηθεί η βία, δεν μπορεί όμως να καταπολεμηθεί η βία με άδεια γήπεδα.

Για το αν υπάρχουν αντιδράσεις και αν απέτυχε η κάρτα φιλάθλου: Aπέτυχε δεν ήμουν υπέρ του αποκλεισμού, γίνεται προσπάθεια να δώσουμε την ευκαιρία στα σωματεία τα οποία παράλληλα όμως έχουν και την ευθύνη.

Αν υπάρχει θετική αντίδραση: Υπάρχει ανταπόκριση, δεν μπορούμε να καταργήσουμε τα πάντα, μπορούμε όμως να τα τροποιήσουμε όμως για το καλύτερο. Το χρώμα και ο παλμός στο ποδόσφαιρο χρειάζεται.

Αν έπαιξαν ρόλο τα τελευταία γεγονότα και αν η βία μεταφέρεται εκτός: Aυτο συμβαίνει στην Αγγλία. Ο κάθε πολίτης να αναλάβει τις ευθύνες του το ίδιο και η πολιτεία και οι ομάδες. Δεν γίνεται οι ομάδες να δικαιολογούν τη βία. Οι πρόεδροι στο εξωτερικό δεν σχολιάζουν για παράδειγμα τη διαιτησία.

Πως μπορεί να φύγει η βία: Mε την παιδεία αλλά και με την αυστηρή τήρηση των νόμων

Για την εξέλιξη του πρωτάθλήματος: O Aπολλωνας έχει ξεφύγει, μάλλον αυτός θα είναι ο πρωταθλητής, μάχη θα γίνει για τη δεύτερη θέση.

Για το κύπελλο: Όλα είναι ανοιχτά στο θεσμό του κυπέλλου