29 Μαρτίου, 2024
  • 29 Μαρτίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Ολοκλήρωσε την εκπαίδευση της η νέα σειρά διαιτητών VAR

Ολοκλήρωσε την εκπαίδευση της η νέα σειρά διαιτητών VAR

By on 4 Μαρτίου, 2022 0 1961 Views

Μετά από πέντε μήνες εντατικής εκπαίδευσης, το κυρίως μέρος της εκπαίδευσης της δεύτερης σειράς Κυπρίων διαιτητών VAR έχει ολοκληρωθεί.

Το πρόγραμμα εκπαίδευσης των τελευταίων πέντε μηνών ήταν πλήρως εναρμονισμένο με τα εκπαιδευτικά κριτήρια που θέτουν η FIFA και η IFAB. Σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς, οι διαιτητές που έχουν ολοκληρώσει με επιτυχία την εκπαίδευση για το VAR, θα πρέπει τους επόμενους δύο μήνες να οριστούν μια τουλάχιστον φορά ως διαιτητές VAR προκειμένου να πάρουν την τελική έγκριση από τη FIFA.

Την εκπαίδευση ολοκλήρωσαν με επιτυχία εννέα διαιτητές VAR και πέντε AVAR από τους 28 που συμμετείχαν συνολικά,  ενώ πέντε διαιτητές θα πάρουν έγκριση από τη FIFA προκειμένου να μπορούν να διαιτητεύουν αγώνες στο γήπεδο με την χρήση του VAR. Μεταξύ των επιτυχόντων διαιτητών ήταν και τρεις γυναίκες.

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου εκφράζει τις ευχαριστίες της σε όλες τις ομάδες που συμμετείχαν στην εκπαίδευση των διαιτητών με τη διοργάνωση φιλικών αγώνων μέσω των οποίων έγινε η πρακτική εξάσκηση των διαιτητών στο VAR.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας Μίλοραντ Μάζιτς και οι συνεργάτες του δηλώνουν απόλυτα ικανοποιημένοι από τις συνθήκες και το επίπεδο της εκπαίδευσης των νέων διαιτητών και αναμένουν πως σύντομα η νέα γενιά των Κυπριών διαιτητών θα είναι σε θέση να ενισχύσει την Κυπριακή διαιτησία στο πιο ψηλό επίπεδο.