19 Απριλίου, 2024
  • 19 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΤΙΜΟΘΕΟΣ:Παραμορφωτικός ο ρόλος των αναλυτών.Ευλογία για την διαιτησία μας ο Μάζιτς,γιατί έφυγα,εξήγηση για το σκάσε…

ΤΙΜΟΘΕΟΣ:Παραμορφωτικός ο ρόλος των αναλυτών.Ευλογία για την διαιτησία μας ο Μάζιτς,γιατί έφυγα,εξήγηση για το σκάσε…

By on 2 Μαρτίου, 2022 0 1462 Views

Για πρώτη φορά από τη μέρα που αποχώρησε από το χώρο της διαιτησίας, μιλά δημόσια ο Τιμόθεος Χριστοφή, ο οποίος ήταν φιλοξενούμενος των Α.Πογιατζή και Π.Χατζηλιασή,στο PRO-SHOW Podcast,

Ο πρώην διεθνής διαιτητής, βρέθηκε στα στούντιο της MC Digital Media, φιλοξενούμενος των Ανδρέα Πογιατζή και Πανίκο Χατζηλιασή, για μια κουβέντα εφ’ όλης της ύλης.

Στο επίκεντρο της κουβέντας η διαιτησία, οι λόγοι που αποχώρησε πρόωρα από το χώρο, ενώ είχε πολύ μεγάλη προοπτική, ο Μίλοραντ Μάζιτς, η ΚΟΠ, η πίεση που ακούν οι παράγοντες, οι αναλυτές – σχολιαστές των επίμαχων φάσεων, τα σχέδια του για το μέλλον.

Κληθείς να πει την άποψή του για τους αναλυτές των επίμαχων φάσεων ανέφερε μεταξύ άλλων πως ο ρόλος του δεν είναι επιμορφωτικός αλλά… παραμορφωτικός αφού κρίνουν με βάση τις ομάδες τις αποφάσεις διαιτητών ενώ διερωτήθηκε πώς μπορεί κάποιος που σταμάτησε τη διαιτησία πριν από 10-20 χρόνια να εκφέρει άποψη για το VAR.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Επειδή είμαστε live, θα είμαι light (σ.σ. μαλακός)… Η άποψή μου είναι πολύ πιο σκληρή. Θεωρώ ότι δεν εξυπηρετούν τίποτα. Όχι δεν είναι επιμορφωτικός ο ρόλος τους, είναι παραμορφωτικός! Για την ίδια φάση μπορείς να δεις τρεις διαφορετικές αναλύσεις. Εγώ βλέπω περιπτώσεις με ξεκάθαρους κανονισμούς να μεταφράζονται με ερμηνείες κατά το δοκούν με βάση την ομάδα. Σταμάτησα τον Σεπτέμβρη κι επειδή δεν πάω στα σεμινάρια κάθε δύο βδομάδες, υπάρχουν φορές που βλέπω αγώνα και να με ρωτούν για μια φάση και να μην καταλαβαίνω καν, ο εγκέφαλος μου άλλαξε από διαιτητής, πλέον απλά βλέπω ποδόσφαιρο, αν δεν επιμορφώνεσαι συνέχεια δεν μπορείς να έχεις άποψη σωστή τις πλείστες φορές πάνω στους κανονισμούς. Δεν μπορείς να είσαι άνθρωπος που σταμάτησε πριν 10-20 χρόνια τη διαιτησία και να εκφέρεις άποψη για το VAR. Το πρωτόκολλο το διαβάζαμε κάθε μέρα και υπήρχαν πράγματα που μας διέφευγαν».

Μεταξύ άλλων ο Τιμόθεος Χριστοφή ανέφερε για τον Μάζιτς:

«Το ποιος είναι ο Μίλοραντ Μάζιτς, είμαστε πολύ μικροί, όλοι στην Κύπρο, όλοι, ακόμη και κάποιος που πήγε στους 8 του Champions League, να τον κρίνει. Ο άνθρωπος σφύριξε τελικό του Champions League, ήταν ο πρώτος διαιτητής που σφύριξε επίσημο παιχνίδι με χρήση του VAR αλλά φτάσαμε στην Κύπρο πέρσι να τον αμφισβητούμε αν ξέρει από VAR. Είναι ένας άνθρωπος ο οποίος μεγάλωσε κι έπεφταν δίπλα του οι βόμβες από το ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία, δεν θεωρώ ότι μασά. Και γνωρίζοντάς τον, εγώ λέω ότι είναι μεγάλη ευλογία για την Κύπρο αλλά δυστυχώς αυτοί οι άνθρωποι δεν μένουν μεγάλο χρονικό διάστημα σε μια χώρα. Μακάρι να μείνει, μακάρι να μείνει τρια, τέσσερα, πέντε χρόνια, μόνο έτσι μπορεί να αλλάξει η κατάσταση».

Μεταξύ άλλων ο Τιμόθεος Χριστοφή αναφέρθηκε στο τριπλό «σκάσε» που είπε στον Τορνίκε Οκριασβίλι, μετά από τέλος ενός ντέρμπι Ανόρθωση-Απόλλων την περσινή σεζόν. Πρόκειται για τη φάση για την οποία παραπονέθηκε ο Απόλλωνας με ανακοίνωση έχοντας τη λανθασμένη εντύπωση πως ο διαιτητής απευθυνόταν σε δικό του παίκτη.

Ο Χριστοφή, αφότου εξήγησε πως δεν μπορούσε να διαχειριστεί τις χυδαίες βρισιές που άκουγε, ανέφερε: «Δεν είμαι άνθρωπος που φημίζομαι ότι ελέγχω τα νεύρα μου. Για αυτό είπα και στον Οκριασβίλι το περιβόητο το σκάσε το οποίο εντέλει εκατάντησε να δημιουργηθεί ολόκληρο θέμα ότι ειπώθηκε αλλού».

Και όταν του ζητήθηκε να εξηγήσει πώς έγινε το συγκεκριμένο περιστατικό, είπε:

«Το θέμα ήταν ότι ήταν παιχνίδι με υπερβολική ένταση. Ο Οκριασβίλι από το πρώτο λεπτό, είναι και ο χαρακτήρας του -αν και έξω από το γήπεδο είναι το καλύτερο παιδί- ειδικά εκείνη τη μέρα ζητούσε τα πάντα, έβριζε συνέχεια στη γλώσσα του, τυχαίνει να γνωρίζω κάποιες λέξεις. Όταν τέλειωσε το παιχνίδι κατευθύνθηκε προς το μέρος μου και συνέχιζε να λέει τα δικά του, βγήκε το περιβόητο σκάσε. Σίγουρα είναι κάτι που δεν τιμά κανέναν. Ούτε περήφανος νιώθω. Όταν την επόμενη μέρα πήγα να πιω καφέ και μου είπε ένας φίλος ότι μου έκανε κοντινό η τηλεόραση, ήταν ο πρώτος που μου το είπε. Σοκαρίστηκα εκείνη τη στιγμή και είπα “επιάσαν μας”. Μέχρι το μεσημέρι έγινε θέμα».

Ο Τιμόθεος Χριστοφή αναφέρθηκε στους λόγους αποχώρησης του από την διαιτησία:

“Αν δεν σου αρέσει εκεί που είσαι κουνήσου, δεν είσαι δέντρο. Αν δεν σου αρέσει κάπου που είσαι φεύγεις. Προτίμησα να αφοσιωθώ στις δουλειές μου, στη γυναίκα μου. Ξέρουν οι πρώην συναδέλφοι μου το πως δούλευα. Όταν είμαι κάπου θέλω να προσφέρω στο 100%.
Με ενοχλούσε συνεχώς η αμφισβήτηση. Δεν μπορούσα να πάω με τη γυναίκα μου κάπου να φάμε μετά από ένα παιχνίδι. Δεν μπορούσα να ακούω για καρκίνους, για μανάδες. Δεν είμαι άνθρωπος που φημίζομαι ότι μπορώ να ελέγω τα νεύρα μου”.