25 Απριλίου, 2024
  • 25 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ
  • Παραδοχή και τριετής αποκλεισμός στην Ραμόνα(θετική σε έλεγχο ντόπινγκ)

Παραδοχή και τριετής αποκλεισμός στην Ραμόνα(θετική σε έλεγχο ντόπινγκ)

By on 24 Φεβρουαρίου, 2022 0 3306 Views

Απόφαση-σοκ για τον Κυπριακό στίβο και γενικότερα για τον Κυπριακό αθλητισμό. Η πρωταθλήτρια μας Ραμόνα Παπαϊωάννου σύμφωνα με την WADA εντοπίστηκε θετική σε έλεγχο ντόπινγκ και της επιβλήθηκε τιμωρία αποκλεισμού τριών χρόνων η οποία ισχύει από το 2021.
Σύμφωνα με την έκθεση η 32χρονη σπρίντερ εντοπίστηκε θετική μετά από μίτινγκ στην Φιλοθέη, τα δείγματα στάληκαν στο Βουκουρέστι και εκεί επιβεβαιώθηκε ότι έκανε χρήση απαγορευμένων ουσιών.
Αμέσως ενημερώθηκε και κατέθεσε την δική της υπερασπιστική θέση.

Η ποινή σε τέτοιες περιπτώσεις προνοεί αποκλεισμό τεσσάρων ετών από κάθε αθλητική διοργάνωση, αλλά επειδή η ίδια η αθλήτρια απολογήθηκε και παραδέχθηκε αυτή μειώθηκε στα τρία χρόνια.
Η ΚΟΕΑΣ στην ανακοίνωση της αρκέστηκε να κάνει λόγο για ένα ατυχές περιστατικό αλλά πρόκειται για μεγάλο σκάνδαλο και αποτελεί πλήγμα για τον Κυπριακό στίβο και τον Κυπριακό αθλητισμό.
Πλέον τίθεται και ένα άλλο ερώτημα. Κατά πόσον θα ακυρωθεί ή όχι το ρεκόρ της ομάδας σκυταλοδρομίας γυναικών της Κύπρου 4Χ100 το οποίο έκανε μερικές μέρες μετά τον εντοπισμό της αθλήτριας (είναι μέλος της Εθνικής), ένα ρεκόρ που χάρισε στην Κύπρο την παραμονή της στην κατηγορία της στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο (Μπρούνο Ζάουλι).