23 Απριλίου, 2024
  • 23 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ:Με 2-3 συλλήψεις δεν τέλειωσε η δουλειά της αστυνομίας

ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ:Με 2-3 συλλήψεις δεν τέλειωσε η δουλειά της αστυνομίας

By on 4 Φεβρουαρίου, 2022 0 2641 Views

Επιστολή στον Αρχηγό της Αστυνομίας για τα επεισόδια που έγιναν μετά το τέλος του ντέρμπι με την Ανόρθωση, απέστειλε ο πρόεδρος της Ομόνοιας, Σταύρος Παπασταύρου.

Αναλυτικά:

«Κύριε Παπαθεοδώρου (Αρχηγός Αστυνομίας) και κύριε Παπαδημητρίου (Αστυνομικός Διευθυντής Λάρνακας).

Μην παρεξηγείτε την τύχη που είχαμε να μην θρηνήσουμε θύματα (ευτυχώς οι ποδοσφαιριστές μας μπορούν να τρέξουν γρήγορα) και μην χρησιμοποιείτε την τύχη αυτή ως δικαιολογία για να μην ενεργήσετε με τρόπο που θα βοηθήσει στο να αποτραπούν παρόμοια περιστατικά στο μέλλον, τα οποία ίσως επιφέρουν τραγικότερες συνέπειες.

Εάν ένα τέτοιο περιστατικό ολοκληρωθεί με 2-3 συλλήψεις και κάποια σχετικά δημοσιεύματα στον Τύπο, τότε σε περίπτωση που στο μέλλον συμβούν χειρότερα, η ευθύνη θα είναι δική σας και οι υπεύθυνοι θα είστε εσείς.

Η σοβαρότητα των γεγονότων επέβαλλαν και επιβάλλουν πολύ πιο αποφασιστική στάση της Αστυνομίας. Δυστυχώς, η αδράνεια προωθεί τη βία.

Η κοινωνία της Κύπρου έχει ανάγκη να δει να αποδίδονται ευθύνες για το πώς φτάσαμε στο σημείο, σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα, οπαδοί να χτυπούν ποδοσφαιριστές και να τους τρέχουν στους δρόμους. Ποιοι ήταν υπεύθυνοι να παρέχουν ασφάλεια και απέτυχαν; Ποιοι χτύπησαν, έφτυσαν και έριξαν μπουκάλια στους ποδοσφαιριστές, ποιοι τους έτρεχαν στους δρόμους; Όλα αυτά δεν τελειώνουν με 2-3 συλλήψεις και δικαστήρια μετά από μήνες με ποινές χάδι.

Ο κόσμος θέλει να νιώσει ότι υπάρχει κράτος, νόμοι και ασφάλεια.

Έστω και τώρα προχωρήστε σε ουσιαστικές ενέργειες, πριν τα πράγματα γίνουν χειρότερα».