28 Μαρτίου, 2024
  • 28 Μαρτίου, 2024

Αποφάσισε μηδενισμό της ΑΕΚ ο Αθλητικός Δικαστής

By on 28 Ιανουαρίου, 2022 0 3338 Views

Ο Αθλητικός Δικαστής της ΚΟΠ Αριστοτέλης Βρυωνίδης, αφού εξέτασε την ένσταση του Απόλλωνα Λεμεσού κατά του κύρους του αγώνα του με την ΑΕΚ για τη 16η αγωνιστική του Πρωταθλήματος Cyta που πραγματοποιήθηκε στις 8 Ιανουαρίου 2022,  αποφάσισε να την κάνει αποδεκτή.

Ο Αθλητικός Δικαστής αποφάσισε το μηδενισμό της ΑΕΚ στο συγκεκριμένο αγώνα και την αφαίρεση των τριών βαθμών που είχε κερδίσει.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Αθλητικός Δικαστής αποφάσισε την αφαίρεση τους τρεις βαθμούς, χωρίς όμως να παίρνει τη νίκη ο Απόλλων και εξηγεί:

«Διαπιστώνω ότι ο συντάκτης του Πρωτοκόλλου καθόρισε ως επιβαλλόμενη ποινή στην περίπτωση που ομάδα χρησιμοποιήσει ποδοσφαιριστή, παραβιάζοντας το Πρωτόκολλο, τον μηδενισμό της ομάδας για τον συγκεκριμένο αγώνα. Εάν επιθυμούσε για την παραβίαση αυτή να επέρχεται και κατακύρωση του αγώνα στην αντίπαλη – μη υπαίτια – ομάδα, τότε αυτό θα καταγραφόταν ρητά στο Πρωτόκολλο. Εν τη απουσία όμως αυτής της αναφοράς, θα ήταν αυθαίρετη ερμηνεία από πλευράς μου να προχωρήσω και να κατακυρώσω το παιγνίδι στο ενιστάμενο σωματείο, χωρίς αυτό να προβλέπεται ρητά στο ρηθέν Πρωτόκολλο.

Στη βάση όλων των πιο πάνω, έχω αποφασίσει ότι η ομάδα της ΑΕΚ Λάρνακας, η οποία χρησιμοποίησε αντικανονικά ποδοσφαιριστές κατά παράβαση του Πρωτοκόλλου στον αγώνα πρωταθλήματος Α’ Φάσης μεταξύ της ΑΕΚ Λάρνακας και του ΑΠΟΛΛΩΝΑ Λεμεσού που έγινε στις 8/1/2022, μηδενίζεται και της αφαιρούνται οι τρείς (3) βαθμοί τους οποίους είχε κερδίσει με την νίκη της, με σκορ 2-1».