25 Απριλίου, 2024
  • 25 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Προβάδισμα για τον Εθνικό(3-1).Η Δόξα κράτησε ελπίδες με γκολ στο 84΄

Προβάδισμα για τον Εθνικό(3-1).Η Δόξα κράτησε ελπίδες με γκολ στο 84΄

By on 26 Ιανουαρίου, 2022 0 7703 Views

Προβάδισμα πρόκρισης απέκτησε ο Εθνικός Άχνας, ο οποίος κέρδισε στον πρώτο αγώνα της δεύτερης φάσης του θεσμού την Δόξα με 3-1 στο Δασάκι με ένα γκολ του Μ.Ηλία και δύο του Ντούρις..

Το σκορ θα ήταν ακόμα καλύτερο, αφού η ομάδα της Άχνας προηγήθηκε με 3-0 και κρατούσε αυτό το σκορ μέχρι το 84ο λεπτό και με το γκολ που πέτυχε η Δόξα κράτησε ζωντανές τις ελπίδες της για ανατροπή στον επαναλητικό.

Σαφώς  καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο ο Εθνικός Άχνας, ο οποίος κυριάρχησε και δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες για γκολ. Σε αντίθεση με την ομάδα της Δόξας που αρκέστηκε σε παθητικό ρόλο.

Η πρώτη καλή ευκαιρία ήρθε στο 13ο λεπτό, όταν ο Μάζουρεκ εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, ο Μάριος Ηλία έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Πρινιωτάκης απέκρουσε σταθερά.

Στο 21ο λεπτό ο Μάριος Ηλία έκανε το γύρισμα στην περιοχή, ωστόσο από ευνοϊκή θέση ο Βοϊτκόφσκι πλάσαρε έξω. Ενώ, στο επόμενο λεπτό, ο Βοϊτκόφσκι έδωσε ωραία πάσα στον Ντούρις, αλλά το σουτ του έδιωξε σε κόρνερ ο Πρινιωτάκης.

Στο 36ο λεπτό ο Πηλέας σέντραρε στην περιοχή, ο Ντούρις πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα κόντραρε και έφυγε σε κόρνερ. Στο 42’ είχαμε ακόμη ένα σουτ από τον Μάζουρεκ, αλλά ο Πρινιωτάκης απέκρουσε σταθερά.

Στο 43ο λεπτό ήρθε η δικαίωση για την ομάδα της Άχνας, όταν ο Μάριος Ηλία έκανε την εξαιρετική κίνηση μέσα στην περιοχή και μ εδιαγώνιος σουτ άνοιξε το σκορ.

Η εικόνα του παιχνιδιού στην επανάληψη ήταν η ίδια με τον Εθνικό να μπαίνει δυνατά και να επιδιώκει το δεύτερο γκολ. Ωστόσο, η Δόξα ήταν η ομάδα που είχε την πρώτη καλή στιγμή, όταν στο 48’ ο Φιλιώτης έκανε το σουτ, η μπάλα κοντράρει και έφυγε σε κόρνερ.

Στο 52ο λεπτό ήρθε όμως το δεύτερο γκολ για τους γηπεδούχους, όταν ο Μάζουρεκ εκτέλεσε το φάουλ και ο Ντούρις με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίκτυα.

Δύο λεπτά αργότερο ο διαιτητής εξέτασε φάση για πέναλτι όταν κλήθηκε στο VAR και τελικά σωστά έδωσε την παράβαση σε χέρι του Κυριάκου . Έτσι, στο 57ο λεπτό ο Ντούρις ευστόχησε στο πέναλτι, κάνοντας το 3-0.

Μετά το 70’ η Δόξα ανέβασε την απόδοση της και προσπάθησε να πιέσει τον Εθνικό. Έπρεπε όμως να έρθει το 81ο λεπτό για να βρει μία αξιόλογη φάση, όταν ο Μέσκα έδωσε στον Ασαμόα, αλλά το σουτ από πλεονεκτική θέση έφυγε έξω.

Η μείωση του σκορ ήρθε στο 84ο λεπτό με τον Ντίας, ο οποίος έδωσε ελπίδες στην Δόξα ενόψει επαναληπτικού.

ΕΘΝΙΚΟΣ (Ντ.Μπαντία): Χριστοδούλου, Πηλέας, Άδωνη, Κ. Ηλία, Μ. Ηλία (90′ Ελουντού), Κουντόμπιακ, Γκόρουπετς, Μάζουρεκ, Βοϊτκόφσκι (77′ Καρασάουσκς), Χολ, Ντούρις
Στον πάγκο: Μπογκαντίνοφ, Παπακωνσταντίνου, Ντόλεζαλ, Ιωάννου, Κυπριανού, Ταράσοβς, Σαββίδης, Κουμής, 

ΔΟΞΑ (Η.Χαραλάμπους): Πρινιωτάκης, Σαϊθ, Μπένι, Τιτζανί, Ολιβέιρα (58′ Μέσκα), Οικονομίδης (70′ Ασαμόα), Φασουλιώτης (58′ Κοβάσεβιτς), Τραϊτσέφσκι (81′ Αντάμοβιτς), Καραμανώλης, Κυριάκου, Σασί (70′ Εμπραλίτζε)
Στον πάγκο: Σισκόφσκι, Αντενόν, Ασαμόα, Στυλιανού, Βασιλείου

ΣΚΟΡΕΡ: 43′ Ηλία, 52′ Ντούρις, 56′ Ντούρις/84′ Μπένι
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Κουντόμπιακ, Μ.Ηλία, Ντούρις, Πηλέας/Τιτζανί

Διαιτητής: Χατζηβασιλείου Θωμάς
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Γεωργίου Παύλος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Χρίστου Ε. Χρίστος
4ος Διαιτητής: Αντωνίου Μάριος
VAR: Νικολάου Γιώργος
AVAR: Σωκράτους Κυριάκος
Παρατηρητής: Δημητρίου Ανδρέας