18 Απριλίου, 2024
  • 18 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ:Κάθε χρόνο θα γίνονται λάθη.Με τον Μπεργκ θα συζητήσουμε στο τέλος για ανανέωση

ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ:Κάθε χρόνο θα γίνονται λάθη.Με τον Μπεργκ θα συζητήσουμε στο τέλος για ανανέωση

By on 25 Ιανουαρίου, 2022 0 1052 Views

Ο Σταύρος Παπασταύρου ήταν καλεσμένος στην εκπομπή Total Green.

Ο ισχυρός άνδρας των πρασίνων απάντησε σε ερωτήσεις φίλων της Ομόνοιας:

Για τη λύση της συνεργασίας με τον Νεόφυτο Λάρκου:

Ευχαριστούμε τον Νεόφυτο για τη συνεισφορά στην ομάδα τα τρία χρόνια που ήταν μαζί μας. Στην Ομόνοια υπάρχει πάντα η αξιολόγηση των πάντων. Μέσα από αυτη τη διαδικασία αποφάσισα να σταματήσουμε τη συνεργασία. Να το αφήσουμε εδώ και να μη συζητήσουμε τους λόγους. Ήταν δική μου απόφαση.

Αν θα προχωρήσει σε αντικατάσταση του κ. Λάρκου

Θα μείνουμε όπως είμαστε μέχρι το τέλος της χρονιάς. Θα αποφασίσουμε μετά τον τρόπο λειτουργίας.

Αντίδραση για τη διαιτησία

Είναι λυπηρό που φέτος η διαιτησία παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο. Δεν ήταν αυτό που ελπίζαμε. Βλέπουμε φανερά λάθη και από το VAR. Κανένας δε θέλει να ασχολείται με αυτά. Ελπίζουμε η ΚΟΠ να κάνει τις ενεργειες που χρειάζονται και να σταματήσουμε να ασχολούμαστε με τη διαιτησία στην Κύπρο. Όλα τα παιχνίδια να κρίνονται στο γήπεδο.

Αν κατανοεί τα λάθη που έγιναν στον προγραμματισμό

Είπαμε από πριν ότι το μπάτζετ φέτος είναι πιο ψηλό από πέρυσι. Κάθε χρόνο θα γίνονται λάθη. Σίγουρα δεν ήταν ο σκοπός να αποφύγουμε χρήματα και τα νούμερα το δείχνουν.

Η περσινή ομάδα χρειαζόταν τρεις ποιοτικές μεταγραφές για να ανέβει επίπεδο

Δεν θέλω να υποτιμώ τους υφιστάμενους ποδοσφαιριστές ή να κοιτάζω πίσω και να λέω ποιοι έφυγαν. Είπαμε υπάρχουν 22 ποδοσφαιριστές που μπορούν να παίξουν σε όλες τις ομάδες. Η θέση μας δεν μας ικανοποιεί. Εκείνο που είχαμε πέρυσι δεν το έχουμε φέτος. Δεν είναι όμως η ποιότητα το πρόβλημα. Κάτι χάσαμε και προσπαθούμε να το βρούμε. Είχαν πάρα πολλά προβλήματα φέτος. Και πριν την έναρξη της σεζόν και πριν λίγους μήνες. Δεν ψάχνουμε δικαιολογίες. Είχαμε τραυματισμούς και παίκτες που νόσησαν. Είχαμε πάρα πολλά προβλήματα και δεν βοήθησαν να σταθεροποιηθεί η ομάδα. Οι άλλες ομάδες δεν είχαν αυτά τα προβλήματα; Τα είχαν. Όμως, εμείς περισσότερα. Η Ομόνοια είναι η ομάδα που στέλνει 14-15 διεθνείς. Ψάχνουμε τρόπους να βελτιώσουμε τη βαθμολογική θέση και να γυρίσουμε τα κακά αποτελέσματα.

Στην περίπτωση Τζιωνή είμαστε ικανοποιημένοι οικονομικά;

Έχουμε δυο όρους για όλους τους παίκτες. Αν ο παίκτης θέλει να πάει στην ομάδα. Αν μας πει θέλει το επόμενο είναι αν θα ικανοποιηθεί η ομάδα οικονομικά. Αν συμφωνηθούν αυτά τα δυο τότε θα φύγε οποιοσδήποτε νεαρός θέλει να πάει στο εξωτερικό. Αυτοί ήταν οι λόγοι που έφυγε ο Τζιωνής και όχι ο Λοΐζος. Ρωτάμε και την τεχνική ηγεσία προκειμένου να μάθουμε την αξία του εκάστοτε παίκτη. Αν υπάρξει ικανοποιητική πρόταση για τον Λοΐζου και αν θέλει να πάει, θα φύγει.

Για σκέψεις ανανέωσης του Χένινγκ Μπεργκ

Πέρυσι συμφωνήσαμε για έναν χρόνο. Θα περιμένουμε μέχρι το τέλος της σεζόν και θα δούμε. Περιμένουμε να έρθει η ώρα.

Ο κ. Παπασταύρου θα μείνει στην Ομόνοια;

Δεν έχω σχέδια να αποχωρήσω από την Ομόνοια. Αυξηθήκαν οι απαιτήσεις από μένα και αφιερώνω περισσότερο χρόνο. Σίγουρα αυτός που χρειάζεται για την ομάδα.

Για την ιστορία με τον Τζον Χριστοδούλου

Μας ταρακούνησε αυτή η ιστορία με τον κ. Τζον. Αν έρθει κάποιος στην Ομόνοια που θέλει να αναλάβει την Ομόνοια είναι δύσκολο. Η γνώμη μου είναι μόνο τρία ήδη ανθρώπων μπορούν να έρθουν στην ομάδα. Αυτοί που θέλουν την ομάδα και δεν έχουν οικονομική ευχέρεια. Αυτοί που έχουν αλλά δεν θέλου και οι άλλοι αυτοί που δηλώνουν θέλουν, παίρνουν φήμη και μετά φεύγουν.

Θα γίνουν μεταγραφές τον Ιανουάριο.

Υπάρχουν διαδικασίες και τις ακολουθούμε. Για τις μεταγραφές όπως είπαμε πρέπει να συμφωνήσουν οι ειδικοί και όταν συμφωνήσουν όλοι θα έρθουν ποδοσφαιριστές. Εγώ δεν ξέρω και δε θέλω να κάνω σκάουτινγκ. Δεν μπορώ να φέρω παίκτες που δεν θέλει ο προπονητής. Αυτό δε θα δουλέψει. Δεν καθορίσαμε μπάτζετ, αλλά είπαμε ότι αν χρειαστεί θα γίνει υπέρβαση. Όχι σπατάλες. Αν έχει αξία 30-40 χιλιάδων ο παίκτης θα αποκτηθεί. Ο Ιανουάριος είναι δύσκολη εποχή για να βρεις ποδοσφαιριστές που θέλεις. Ειδικά όταν θέλεις κάτι καλύτερο από αυτό που έχεις. Όταν πιστεύουμε ότι το επίπεδο και η ποιόητα είναι ψηλά, σίγουρα είναι πιο δύσκολο να βρεις κάτι καλύτερο. Δεν θέλουμε παίκτες που δεν παίζουν στις ομάδες τους. Ξέρω ότι μιλάμε με πολλούς καθημερινά. Προσπαθούμε να φέρουμε παίκτες που θα βοηθήσουν άμεσα. Το σίγουρο δεν θα φέρουμε παίκτες που δεν μπορούν. Είναι πίσω μας αυτές οι εποχές που φέρναμε 15 παίκτες τη χρονιά.

Ζήτησε παίκτες ο προπονητής και η διοίκηση είπε όχι;

Όχι. Είδαμε 200+ παίκτες, κρίναμε ότι 4-5 μπορούν να βοηθήσουν. Με κάποιους συζητάμε ακόμα. Αυτοί οι παίκτες περιμένουν μέχρι τις τελευταίες ημέρες.

Για τις μετοχές προς τον κόσμο προκειμένου ο κόσμος να ενημερώνεται πιο σωστά

Το συζητήσαμε αυτό. Είναι λάθος όμως να δώσουμε μετοχές. Σημερα μπορεί να θέλει, αλλά του χρόνου να μη θέλει. Η οικονομική κατάσταση να αλλάξει. Ο κόσμος μπορεί να συμμετέχει με την παρουσία του στο γήπεδο. Συνήθως, αυτό κάνουν οι φιλάθλοι παγκόσμια. Όπως ήρθα στην αρχή δεν ήθελα να ρισκάρω με λεφτά του κόσμου, έτσι θα κάνω και τώρα. Αν δεχόμασταν τα λεφτά τότε σήμερα ο κόσμος θα ήθελε αλλαγές και θα ήταν παραπάνω τα προβλήματα.

Όταν είπα έβαλα 18 εκατομμύρια και ρώτησαν πόσα πήρα, τα 18 εκατομμύρια είναι το έλλειμμα. Μεγάλο ποσοστό πήγε σε φορολογίες, στο σωματείο. Με απλά λόγια είμαι -18 εκατομμύρια από τότε που ανέλαβα.

Αν είναι πισωγύρισμα η φετινή πορεία

Σίγουρα είναι. Κάποιες ατυχίες για πολλούς λόγους. Στον αγώνα με την ΠΑΕΕΚ 11 παίκτες ήταν εκτός και αυτός ο αριθμός δεν είναι φυσιολογικός. Βάλαμε μια 11άδα που κέρδισε τον αγώνα. Μια ομάδα που έβαλε σε πολλές μεγάλες ομάδες δύσκολα και μας κέρδισε στον πρώτο γύρο. Όταν λέμε να έρθουν παίκτες, πρέπει να διώξουμε κάποιους. Δεν υπάρχει σιγουριά ότι αυτός που θα έρθει θα είναι καλύτερος από τον αντικαταστάτη του. Όταν βάλεις όλα τα δεδομένα κάτω, υπάρχουν κίνδυνοι να έρθουν νέοι παίκτες, 

Αν υπάρχει κάποιο νέο με την τράπεζα

Παρεξηγήθηκε αυτό με την τράπεζα. Η ανησυχία μου όταν υπογράψαμε τα συμβόλαια για αγορά τράπεζας ήταν αν θα υπήρχε πρόβλημα με την κυβέρνηση της Αμερικής. Ήταν ανησυχία αυτό, όχι πρόβλημα. Από τη στιγμή που δεν ξέρω σίγουρα, δεν υπάρχει λόγος να ανησυχώ. Αν υπάρξει πρόβλημα, θα ψάξω λύσεις.

Οι σχέσεις με το Σωματείο

Πρέπει να γίνουν κάποιες αλλαγές στη συμφωνία, παρά το γεγονός ότι οι σχέσεις μας είναι πολύ καλές. Θα το κοιτάξουμε.