19 Μαρτίου, 2024
  • 19 Μαρτίου, 2024
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • Τσιτσιπάς – Φριτζ 3-2: Στους «8» με μεγάλη ανατροπή ο Στέφανος

Τσιτσιπάς – Φριτζ 3-2: Στους «8» με μεγάλη ανατροπή ο Στέφανος

By on 24 Ιανουαρίου, 2022 0 3807 Views

Μεγάλη πρόκριση για τον Τσιτσιπά που από 1-2 γύρισε το ματς σε 3-2 με τον Φριτζ και παίζει με τον Σίνερ στα προημιτελικά

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς τα κατάφερε και είναι στα προημιτελικά του Australian Open.

Μετά από τρομερή μάχη με τον Τέιλορ Φριτζ, έκανε την ανατροπή από 1-2 και πήρε την πρόκριση με 3-2 σετ (4-6, 6-4, 4-6, 6-3, 6-4) μετά από 3 ώρες και 24 λεπτά.

Ενα break έκανε την διαφορά στο πρώτο σετ για τον Φριτζ

Με winner ο Τσιτσιπάς έκανε το 1-0 στην έναρξη του αγώνα. Με αβίαστο λάθος του Στέφανου έγινε το 1-1, o οποίος όμως σέρβιρε εξαιρετικά στη συνέχεια και με στοπ βολέ έφτασε σε love service game για το 2-1.

Ο Αμερικανός κράτησε εύκολα το σερβίς του για το 2-2 καθώς είχε κακές επιστροφές ο Στέφανος. Στο επόμενο γκέιμ ο Τσιτσιπάς δέχτηκε παρατήρηση για καθυστέρηση στο σερβίς του και ο Φριτζ είχε δύο break points. Δεν τα αξιοποίησε όμως και ο Στέφανος έκανε το 3-2 με ένα ωραίο -και οριακό- drop shot στη μικρή διαγώνιο.

Ο Αμερικανός συνέχισε να σερβίρει καλά και να δυσκολεύει τις επιστροφές του Στέφανου για να κάνει το 3-3, ενώ βρήκε και το πρώτο break στο ματς με δυνατό φόρχαντ στη διαγώνιο, για να πάρει προβάδισμα 4-3.

Ο Τσιτσιπάς εξακολουθούσε να μην βρίσκει επιστροφές στο σερβίς του αντιπάλου του, που πήρε προβάδισμα 5-3. Ο Στέφανος κράτησε το σερβίς του με το game να κλείνει από λάθος επιστροφή του Φριτζ.

Ο Αμερικανός σέρβιρε στη συνέχεια για το σετ, το οποίο και κατέκτησε με έναν winner στη διαγώνιο.

Το πρώτο break point έφερε το 1-1 για τον Τσιτσιπά

Δεν άλλαξε η εικόνα στο δεύτερο σετ, με αμφότερους τους τενίστες να κρατούν το σερβίς τους στο 2-1 καθώς δεν μπορούσαν να βρουν ρυθμό όταν ήταν στην υποδοχή. Ο Φριτζ με στοπ βολέ ισοφάρισε 2-2, αλλά ο Στέφανος κράτησε εύκολα το σερβίς του, με τον αντίπαλό του να μην έχει επιστροφές.

Το 3-3 έγινε από αβίαστο λάθος του Τσιτσιπά, ο οποίος βρήκε και δεύτερο συνεχόμενο love service game για το 4-3, δείχνοντας πως έχει βρει ρυθμό στο ματς. Τα προβλήματα όμως στην υποδοχή και ένα αβίαστο λάθος έφεραν το 4-4.

Το Νο4 του ταμπλό κράτησε με ένα ακόμη καλό service game και πήρε προβάδισμα 5-4. Ο Φριτζ σέρβιρε για να μείνει στο σετ αλλά ο Τσιτσιπάς βρήκε το πρώτο του break point σε… set point, το οποίο πήρε με λάθος του Φριτζ σε φόρχαντ!

Το τρίτο σετ

Στο πρώτο γκέιμ ο Τσιτσιπάς έσβησε τέσσερα break point για να κάνει το 1-0. Με winner ο Φριτζ ισοφάρισε, όμως ο Τσιτσιπάς με δύο άσους και ένα αβίαστο λάθος του αντιπάλου του, έκανε το 2-1.

Ο Φριτζ ισοφάρισε, αλλά ο Στέφανος με δύο άσους έκανε το υπέρ του 3-2. Με winner ο Φριτζ είχε love service game και στη συνέχεια από τα λάθη του Τσιτσιπά με το μπάκχαντ, έκανε το πρώτο break στο σετ για να πάρει προβάδισμα 4-3.

Το 5-3 έγινε με winner του Αμερικανού, με τον Τσιτσιπά να κάνει… εγκλήματα στη συνέχεια στο σερβίς του. Ηταν μπροστά 40-0 και από τρία αβίαστα λάθη έβαλε τον Φριτζ στο γκέιμ. Ο Αμερικανός βρήκε τρία σετ πόιντ, αλλά ο Στέφανος κατάφερε να τα σβήσει και με winner τελικά μείωσε σε 5-4.

Πολύ κακό για το τίποτα ωστόσο καθώς ο Φριτζ με love service game έκανε το 6-4 και προηγήθηκε 2-1 στα σετ.

Το coahing έπιασε τόπο

Με τον ίδιο τρόπο άρχισε και το τέταρτο σετ, με τον Τσιτσιπά να έχει προβάδισμα 2-1 σερβίροντας καλά, όπως και ο αντίπαλός του. Με winner o Φριτζ έκανε το 2-2 και με άσο ο Τσιτσιπάς το 3-2.https://d0f513a8864d4ea11ff22830e2d0f0c8.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-38/html/container.html

Με έναν ακόμη winner ο Φριτζ έκανε το 3-3, ενώ στο game ο Τσιτσιπάς δέχτηκε παρατήρηση για coaching. Ωστόσο έκανε το 4-3 με love service game το οποίο έκλεισε με δύο δικούς του winner. Από την στιγμή που δέχτηκε παρατήρηση για coaching άρχισε να παίζει καλύτερα.

Το break ήρθε για τον Στέφανο από φόρχαντ στο φιλέ του Αμερικανού και με 5-3 σέρβιρε για το σετ. Και το πήρε με δύο άσους και έναν winner.

Το πέμπτο σετ

Επεισοδιακά ξεκίνησε το πέμπτο σετ με τον διαιτητή να κάνει παρατήρηση στον πατέρα του Στέφανου, ο οποίος ζήτησε από τον πατέρα του να κάτσει κάτω και να σταματήσει τον διάλογο πριν φάει ποινή.

Το σετ άρχισε με τον Φριτζ να κάνει το 1-0 και τον Τσιτσιπά με εξαιρετικό σερβίς να ισοφαρίζει 1-1. Ο Αμερικανός συνέχισε να δημιουργεί προβλήματα στην υποδοχή του Στέφανου για να κάνει το 2-1.

Με άσο ο Τσιτσιπάς έκανε εύκολα το 2-2, αλλά ο αντίπαλός του με love service game έκανε το 3-2. Με δύο άσους ο Στέφανος έκανε το 3-3, αλλά με τρεις άσους απάντησε ο Φριτζ για το 4-3.

Ο Στέφανος κράτησε το σερβίς του και έκανε το 4-4 και έκανε το break από λάθος του Φριτζ που ανέβηκε πάνω στο φιλέ και έχασε ουσιαστικά δικό του πόντο.

Αυτό το αβίαστο λάθος έστειλε τον Στέφανο να σερβίρει για το ματς και να κλείνει το παιχνίδι με χαμένη επιστροφή του Αμερικανού σε σμας του Στέφανου.