23 Απριλίου, 2024
  • 23 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Super League : Να διατηρήσει τη διαφορά στην κορυφή ο Ολυμπιακός, εκτός έδρας δοκιμασίες για ΠΑΟΚ και ΑΕΚ

Super League : Να διατηρήσει τη διαφορά στην κορυφή ο Ολυμπιακός, εκτός έδρας δοκιμασίες για ΠΑΟΚ και ΑΕΚ

By on 23 Ιανουαρίου, 2022 0 534 Views

Τέσσερα ματς διεξάγονται την Κυριακή (23/1) για τη 19η αγωνιστική της Super League Interwetten με Ολυμπιακό και Άρη να δίνουν εντός έδρας ματς κόντρα σε ΠΑΣ Γιάννινα και Λαμία αντίστοιχα, ενώ ΠΑΟΚ και ΑΕΚ δοκιμάζονται εκτός έδρας με Βόλο και Ατρόμητο.

Το κυριακάτικο πρόγραμμα της 19ης αγωνιστικής ξεκινάει στις 15:00 στο Κλεάνθης Βικελίδης με τον Άρη να υποδέχεται τη Λαμία, μερικές μέρες μετά το μεταξύ τους 0-0 για το Κύπελλο. Οι «κίτρινοι»… καίγονται για το τρίποντο για τη μάχη της εξάδας αγνοώντας τη νίκη στα τελευταία τρία ματς σε όλες τις διοργανώσεις, κόντρα στη Λαμία, η οποία πήρε νίκη – οξυγόνο την περασμένη αγωνιστική επί του Ιωνικού.

Στον Άρη ο Άκης Μάντζιος δεν ανακοίνωσε αποστολή. Τιμωρημένος είναι ο Μαντσίνι, ενώ πρόβλημα υπάρχει στους τερματοφύλακες καθώς τόσο ο Κουέστα, όσο και ο Ντένις υπέστησαν θλάση στο ματς του Κυπέλλου, κάτι που μπορεί να φέρει τον Σιαμπάνη στην εστία. Στη Λαμία ο Μιχάλης Γρηγορίου αντιμετωπίζει τις γνωστές απουσίες, με τους Γκαραβέλη, Γκέντσογλου, Ελευθεριάδη και Μανούσο να παραμένουν εκτός. Στην αποστολή βρίσκονται οι Σαράνοφ, Πενταράκης, Τρόπουλος, Προβυδάκης, Σαραμαντάς, Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Μαρτίνεθ, Σκόνδρας, Βύντρα, Γκόλεμιτς, Μαζουλουξής, Τζανδάρης, Νούνιες, Τιρόνε, Μπεχαράνο, Αραμπούλι, Καραμάνος, Βλαχομήτρος, Μπανγκουρά, Νικολόπουλος, Ρόμανιτς, Τσούκαλος, Μανουσάκης.

Στο Πανθεσσαλικό στάδιο στις 17:15 ο Βόλος υποδέχεται τον ΠΑΟΚ με την ομάδα της Μαγνησίας να προέρχεται από το 1-0 επί του Απόλλωνα που τη βοήθησε να ησυχάσει βαθμολογικά. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» θέλει να συνεχίσει το εξαιρετικό νικηφόρο σερί που «τρέχει» στο πρωτάθλημα και του έδωσε τη δυνατότητα να ανέβει στη 2η θέση μετά το μεσοβδόμαδο 0-0 στο ματς Κυπέλλου με την ΑΕΚ.

Ο Κώστας Μπράτσος στον Βόλο δεν έχει στη διάθεσή του τους τραυματίες Κότνικ και Άλχο, ενώ εκτός παραμένει ο Νίνης, τη στιγμή που επιστρέφει ο Ρινέρ. Στην αποστολή βρίσκονται οι Κλέιμαν, Παπαδόπουλος, Πουρίτα, Γκιουλέν, Ρομέρο, Ρινέρ, Φερράρι, Τσοκάνης, Μπαριέντος, Σοάρες, Φερνάντες, Μπαρτόλο, Ορόζ, Ρεγκατίν, Σιέλης, Τερεζίου, Ροσέρο, Φαν Βέερτ. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου πήρε για πρώτη φορά στην αποστολή του ΠΑΟΚ το νέο μεταγραφικό απόκτημα Ζόαν Σάστρε. Τιμωρημένος είναι ο Σβαμπ, ενώ επιστρέφει ο Εσίτι. Εκτός για ένα ακόμα ματς ο Βαρέλα. Στην αποστολή βρίσκονται οι Πασχαλάκης, Ζίβκοβιτς , Λύρατζης, Σάστρε, Ίνγκασον, Μιχάι, Κρέσπο, Μιχαηλίδης, Βιείρίνια, Σίντκλεϊ, Εσίτι, Τσιγγάρας, Κούρτιτς, Αουγκούστο, Μπίσεσβαρ, Μιτρίτσα, Ζαμπά, Α. Ζίβκοβιτς , Άκπομ, Τσόλακ.

Ο Ατρόμητος με τον Κρις Κόλμαν πλέον στον πάγκο υποδέχεται την ίδια ώρα (17:15) την ΑΕΚ στο Περιστέρι και καίγεται για βαθμούς καθώς το 1-1 της περασμένης αγωνιστικής με τον ΠΑΣ Γιάννινα τον διατήρησε χαμηλά. Από την άλλη η ΑΕΚ έπεσε 3η μετά την ήττα – σοκ από τον Παναιτωλικό και δεν έχει περιθώρια για άλλες απώλειες προερχόμενη πάντως από μια καλή εμφάνιση στο 0-0 του Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Ο Κόλμαν στον Ατρόμητο βλέπει τον Κλωναρίδη να επιστρέφει, ενώ διαθέσιμος είναι και ο νεοαποκτηθείς Τζοβάρας. Εκτός έμειναν ο τιμωρημένος Σάλομον και ο τραυματίας Νάτσος. Στην αποστολή μπήκαν 22 ποδοσφαιριστές: Γιαννιώτης, Μανδάς, Κιβρακίδης, Βασιλαντωνόπουλος, Χατζηισαΐας, Γκαλβάο, Στρούγγης, Μαυρομμάτης, Καστεγιάνο, Τζοβάρας, Αθανασίου, Έρλινγκμαρκ, Χαρίσης, Ντένιτς, Καρτάλης, Νταβιώτης, Κλωναρίδης, Μπεντινέλι, Μουνίθ, Σπιριντόνοβιτς, Τζαβίδας, Κουλούρης. Στην ΑΕΚ ο Αργύρης Γιαννίκης δεν ανακοίνωσε αποστολή, με τον 41χρονος κόουτς να μετράει πάντως επιστροφές καθώς μετά τους Στάνκοβιτς, Αραούχο και Άμραμπατ, στην τελευταία προπόνηση είδε και τον Σάκχοφ να παίρνει μέρος στο πρόγραμμα. Έτσι οι απουσίες περιορίζονται ουσιαστικά στους τρεις παίκτες που νόσησαν από κορονοϊό μέσα στην εβδομάδα.

Στις 19:30 στο Καραϊσκάκη ο Ολυμπιακός θέλει να διατηρήσει την απόσταση ασφαλείας που έχει στην κορυφή κόντρα στον εξαιρετικό φέτος ΠΑΣ Γιάννινα που καταφέρνει να διατηρείται μέσα στην πρώτη εξάδα. Οι «ερυθρόλευκοι» στοχεύουν στο να επιστρέψουν στις νίκες μετά από τρία ματς σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, δείχνοντας ότι δεν διανύουν περίοδο φόρμας.

Ο Πέδρο Μαρτίνς στον Ολυμπιακό, εκτός από τις γνωστές απουσίες εκείνων που λείπουν στο Κόπα Άφρικα, δεν έχει στη διάθεσή του επίσης τους τραυματίες Βατσλίκ και Μπουχαλάκη. Στην αποστολή βρίσκονται οι Κρίστινσον, Τζολάκης, Καραργύρης, Λαλά, Ανδρούτσος, Μανωλάς, Ο. Μπα, Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Μπαγκαλιάνης, Ρέαμπτσιουκ, Καρμπόβνικ, Κίτσος, Σουρλής, Εμβιλά, Μ. Καμαρά, Ξενιτίδης, Φαντιγκά, Μασούρας, Λόπες, Λοβέρα, Βρουσάι, Βαλμπουενά, Τικίνιο και Ελ Αραμπί. Στον ΠΑΣ Γιάννινα ο Ηρακλής Μεταξάς είδε τον Σούλη να μπαίνει στην αποστολή και έτσι μαζί με τον Αθανασίου θα έχει τελικά δύο γκολκίπερ στη διάθεσή του. Νοκ-άουτ για διάφορους λόγους έχουν τεθεί οι Περέα, Λοντίγκιν, Ντομίνγκεθ, Σνάιντερ, Πίρσμαν, Γκαρντάφσκι (ξέχωρα από τους μακροχρόνια π.χ. Κόντε), ενώ ο μπακ Ποζνάνσκι είναι στην αποστολή και ενδέχεται να ντεμπουτάρει. Αυτή αποτελείται από τους Σούλη, Αθανασίου, Παντελάκη, Κάργα, Εραμούσπε, Οικονομόπουλο, Ποζνάνσκι, Καραγιάννη, Σιόντη, Καραχάλιο, Ρίζο, Αλ. Τριάδη, Λιάσο, Στάνκο, Π. Τριάδη, Μπρένερ, Λώλη, Μίνα.

Το πρόγραμμα:

Κυριακή 23/1

Άρης – Λαμία (15:00) Nova Sports Prime

Ατρόμητος – ΑΕΚ (17:15) Nova Sports 2

Βόλος – ΠΑΟΚ (17:15) Cosmote Sport 1

Ολυμπιακός – ΠΑΣ Γιάννινα (19:30) Nova Sports Prime

Δευτέρα 24/1

Αστέρας Τρίπολης – Απόλλων Σμύρνης (19:30) Nova Sports Prime