29 Μαρτίου, 2024
  • 29 Μαρτίου, 2024
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • Κρίσταλ Πάλας – Λίβερπουλ 1-3: «Επιβίωσε» και κρατάει ανοιχτή την κούρσα του τίτλου

Κρίσταλ Πάλας – Λίβερπουλ 1-3: «Επιβίωσε» και κρατάει ανοιχτή την κούρσα του τίτλου

By on 23 Ιανουαρίου, 2022 0 650 Views

Τα έκανε όλα σωστά στο πρώτο ημίχρονο, κόντεψε να τα «γκρεμίσει» στο δεύτερο, αλλά το (αμφισβητούμενο) πέναλτι του Φαμπίνιο στο 89′ σφράγισε το διπλό για τη Λίβερπουλ κόντρα στην Κρίσταλ Πάλας (1-3), με προοπτική… -6 από τη Σίτι.

Μπορεί να ζήσει και χωρίς Σαλάχ-Μανέ. Και για πρώτη φορά μετά από καιρό, είναι εκείνη που εκμεταλλεύεται… στραβοπάτημα. Η Λίβερπουλ ήταν η μόνη που έμεινε με θεωρητικές ελπίδες να προλάβει την πρωτοπόρο Μάντσεστερ Σίτι και τώρα που η Σαουθάμπτον γκρέμισε το νικηφόρο σερί της, οι Reds έκαναν το καθήκον τους στην έδρα της Κρίσταλ Πάλας, αν και υπέφεραν για ένα ημίχρονο και χρειάστηκαν το εύστοχο πέναλτι του Φαμπίνιο στο 87’ (μετά από συζητήσιμη απόφαση του VAR) για να «καθαρίσουν» και να διευρύνουν το αήττητό τους στο 2022 στα έξι παιχνίδια.

Ρόμπερτσον στη δημιουργία, Άλισον «φύλακας άγγελος» κάτω από την εστία πρωταγωνίστησαν για τη Λίβερπουλ, σε μια… διπολική εμφάνιση. Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ έκανε το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα, θέτοντας από το πρώτο λεπτό την κυριαρχία της. Και μετά από μία μίνι-προειδοποίηση με το σουτ του Χέντερσον που κόντραρε και έβγαλε δύσκολα ο Γουάιτα, βρήκε και τον δρόμο προς τα δίχτυα. Ανενόχλητη, όπως ο Φαν Ντάικ μετά την εκτέλεση κόρνερ του Σκωτσέζου μπακ, γράφοντας με κεφαλιά στην κίνηση το 0-1 (το ένατο γκολ της Λίβερπουλ στη φετινή PL από κόρνερ, Νο1). Η Πάλας παρουσιάστηκε ανέτοιμη κι αποδιοργανωμένη και ήταν τυχερή που δεν δέχθηκε και δεύτερο γκολ στο πρώτο 15λεπτο. Προοδευτικά ισορρόπησε το παιχνίδι, μπόρεσε να βγει από το «καβούκι» της, αλλά ο Ρόμπερτσον με εξαιρετική αλλαγή παιχνιδιού προς τον ελεύθερο Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν δημιούργησε το 0-2 στο 32’, με την 43η ασίστ του την τελευταία τετραετία (όσες και ο TAA, περισσότερες στην PL μόνο ο Ντε Μπρόινε με 52)!

Το γκολ του «Οξ» με ωραίο τελείωμα μετά το κατέβασμα με το στήθος επισφράγισε τον… περίπατο των Reds στο πρώτο ημίχρονο, όμως, το σκηνικό ανατράπηκε απότομα, από τα πρώτα δευτερόλεπτα του β’ μέρους. Μέσα σε 90’’, η ομάδα του Πατρίκ Βιεϊρά απείλησε με Γκάλαχερ και Εντουάρ, με τον Άλισον να μπλοκάρει εντυπωσιακά το τελείωμα με τακουνάκι από τον δεύτερο στη μικρή περιοχή. Η Λίβερπουλ, όμως, ξαφνικά εγκλωβίστηκε από την ασφυκτική πίεση και την προώθηση των μπακ που εφάρμοσαν οι Αετοί και «πληγώθηκε» στο 55’, όταν από την τρομερή κάθετη του Σλουπ, ο Ματετά μοίρασε πάρε-βάλε γκολ στον Εντουάρ σε κενή εστία (1-2). «Καυτός» ο Γάλλος πρώην φορ της Σέλτικ, με τρία γκολ και τρεις ασίστ στα τελευταία έξι παιχνίδια πρωταθλήματος.

Κρίσταλ Πάλας (Πατρίκ Βιεϊρά): Γουάιτα, Γουόρντ, Άντερσεν, Γκουεχί, Μίτσελ, Γκάλαχερ, Χιουζ (77’ Αγιού), Σλουπ, Ολίσε, Ματετά (77’ Μπεντέκε), Εντουάρ (68’ Εζέ)

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ (90+1’ Γκόμεζ), Μάτιπ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Τζόουνς, Χέντερσον, Φαμπίνιο, Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν (60’ Μιναμίνο), Ζότα, Φιρμίνο (90’ Μίλνερ)