19 Απριλίου, 2024
  • 19 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • Σαουθάμπτον – Μάντσεστερ Σίτι 1-1: Οι Άγιοι… φρέναραν το «τρένο»

Σαουθάμπτον – Μάντσεστερ Σίτι 1-1: Οι Άγιοι… φρέναραν το «τρένο»

By on 22 Ιανουαρίου, 2022 0 588 Views

H Mάντσεστερ Σίτι μετά από 12 αγωνιστικές έχασε βαθμούς στο πρωτάθλημα, καθώς έμεινε στο 1-1 με τη Σαουθάμπτον. Φανταστικός Σαλισού για τους γηπεδούχους, πήγε να πάρει το ματς μόνος του ο εξαιρετικό Ντε Μπρόινε.

To «13» φαίνεται πως είναι… γρουσούζικός αριθμός για τη Μάντσεστερ Σίτι, καθώς το νικηφόρο της σερί «έσπασε» στο 13ο παιχνίδι της. Μετά από 12 διαδοχικές νίκες η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα «κόλλησε» στην ισοπαλία (1-1) στο Σαουθάμπτον με τους «Αγίους» να μένουν αλώβητοι από τους «Πολίτες» και στο δεύτερο παιχνίδι τους στην Premier League.

Οι γηπεδούχοι «αιφνιδίασαν» τη Σίτι και σκόραραν μόλις στο 7ο λεπτό της αναμέτρησης, με τον δεξιό μπακ Γουόκερ-Πίτερς να συνεργάζεται εξαιρετικό με το δεξί χαφ, Ρέντμοντ και να τελειώνει εξαιρετικά τη φάση με το εξωτερικό. Αυτό ήταν μόλις το τρίτο γκολ που δέχονται οι «γαλάζιοι» του Μάντσεστερ στο πρώτο μισό των αναμετρήσεων τους.Remaining Time-0:00FullscreenMute

Η Σαουθάμπτον έκλεισε εξαιρετικά τους χώρους και μπλόκαρε εντελώς της Σίτι για περίπου 25 λεπτά, όμως μετά το πρώτο μισάωρο οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να ανεβαίνουν. Στο 35′ ο πάρα πολύ κακός Στέρλινκ «άδειασε» τον Τσε Άνταμς, όμως το σουτ του ήταν απογοητευτικό, ενώ στο 38′ ο Φόρστερ τον νίκησε σε τετ α τετ μέσα από τη μικρή περιοχή.

Νωρίς στην επανάληψη η Σαουθάμπτον είχε δοκάρι με κοντινή κεφαλιά του Μπρόγια και στη συνέχεια δέχθηκε μεγάλη πίεση. Στο 58’ ο Φόρστερ σταμάτησε το βολέ του Φόντεν, στο 59’ ο Ρόδρι σούταρε μόλις άουτ και στο 65’ έγινε το 1-1 με κεφαλιά του Λαπόρτ έπειτα από φάουλ του Ντε Μπρόινε. Ο τελευταίος είχε στο 70’ εκπληκτικό μακρινό σουτ στο δοκάρι, κατάληξη που είχε και η κεφαλιά του Γκαμπριέλ Ζέσους στο 72’. Στο φινάλε μια εξέταση φάσης για πέναλτι και μια για κόκκινη κάρτα δεν πήγαν στην πλευρά της Σίτι και το 1-1 διατηρήθηκε μέχρι το φινάλε.