19 Απριλίου, 2024
  • 19 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Ακάθεκτος ο Τσιτσιπάς.Κέρδισε τον Περ και περιμένει τον Φριτζ

Ακάθεκτος ο Τσιτσιπάς.Κέρδισε τον Περ και περιμένει τον Φριτζ

By on 22 Ιανουαρίου, 2022 0 3005 Views


Τσιτσιπάς - Περ 3-1: Στους «16» ο Στέφανος, λύγισε τον Περ (vids)

Εστω και δύσκολα ο Τσιτσιπάς είναι στον 4ο γύρο του Australian Open όπου θα παίξει με τον Αμερικανό Τέιλορ Φριτζ.

Ο Μπενουά Περ τον δυσκόλεψε κυρίως στο δεύτερο σετ, αλλά ο Στέφανος είχε λύσεις και κέρδισε 3-1 σετ (6-3, 7-5, 6-7, 6-4) για να πάρει το εισιτήριο για τον δεύτερο γύρο.

O Στέφανος ήταν καλύτερος σε πολλά σημεία, ωστόσο όταν ο Περ είχε καλό πρώτο σερβίς, δυσκολευόταν αρκετά να αντιδράσει. Από ένα μίνι μπρέικ στο τρίτο σετ μπήκε σε περιπέτειες, όμως εκμεταλλεύτηκε τα πολλά αβίαστα λάθη (50) και τις κακές επιστροφές του Γάλλου (26 μόλις είχε ο Τσιτσιπάς) και με 21 άσους και 47 winners έφτασε στον 4ο γύρο όπου θα παίξει με τον Αμερικανό Τέιλορ Φριτζ.

Σημαντικό στοιχείο το ότι ο Στέφανος κέρδισε το 89% των πόντων του στο πρώτο σερβίς, αλλά και τα 9 διπλά λάθη του Περ, μερικά εκ των οποίων έγιναν σε κρίσιμα σημεία του αγώνα.

Ιδανικό ξεκίνημα και 1-0 ο Τσιτσιπάς

Εντυπωσιακά ξεκίνησε ο Τσιτσιπάς στο παιχνίδι. Με καλό σερβίς έκανε το 1-0, ενώ ο Περ με δύο διπλά λάθη και ένα αβίαστο «πρόσφερε» το break στον Στέφανο, ο οποίος στη συνέχεια έκανε και το 3-0 με νέα καλά σερβίς και κακές επιστροφές του Γάλλου.

Ο Τσιτσιπάς είχε ξανά δύο ευκαιρίες για νέο break, αλλά ο Περ άντεξε και μείωσε σε 3-1. Ο Στέφανος με αψεγάδιαστο game έκανε το 4-1 με λάθος του Γάλλου

Ο Περ μείωσε σε 4-2 με λάθος επιστροφή του Ελληνα τενίστα, ο οποίος αν και ζορίστηκε στη συνέχεια, με ένα ωραίο φόρχαντ στη διαγώνιο έφτασε στο 5-2. Ο Γάλλος μείωσε με δύο χαμένες επιστροφές του Τσιτσιπά που στο σερβίς του όμως, ανάγκασε τον αντίπαλό του σε δικά του λάθη, για να κάνει το 6-3 και να κλείσει το πρώτο σετ.

Break στο πιο κρίσιμο σημείο και 2-0 ο Τσιτσιπάς

Με φόρχαντ στη διαγώνιο ο Περ πήρε το πρώτο game στο δεύτερο σετ. Ο Τσιτσιπάς έσωσε δύο break point και ισοφάρισε με λάθος επιστροφή του Περ. Ο Γάλλος έσωσε από την πλευρά του τρία break points που είχε ο Στέφανος, για να πάρει προβάδισμα 2-1.

Ο Τσιτσιπάς αφού δέχτηκε παρατήρηση για coaching, πήρε δύο άσους και ισοφάρισε 4-4. Με λάθος επιστροφή του Νο4 στον κόσμο έγινε το 5-4 υπέρ του Περ.

Με τρεις άσους έκανε love service game για το 5-5 ο Τσιτσιπάς, για να βρει το break στη συνέχεια και να πάρει προβάδισμα 6-5 για πρώτη φορά στο δεύτερο σετ και στο πιο κρίσιμο σημείο. Στη συνέχεια σέρβιρε για το 2-0 και το έκανε με love service game.

Στο tie break το τρίτο σετ ο Περ

Ο Περ πήρε το πρώτο game με λάθη στις επιστροφές του Στέφανου. Με 3 συνεχόμενους άσους ο Τσιτσιπάς ισοφάρισε 1-1 κάνοντας love service game. Με το ίδιο σκορ ο Περ έφτασε στο υπέρ του 2-1.

Δεν άλλαξε κάτι στα επόμενα δύο games που τα κράτησαν οι δύο τενίστες αρκετά δύσκολα, με τον Περ να έχει προβάδισμα 3-2. Με δύο άσους ο Τσιτσιπάς ισοφαρίζει 3-3, αλλά ο αντίπαλός του με δύο πολύ ωραίους πόντους φτάνει ξανά σε προβάδισμα (4-3).

Με λάθος του Περ έγινε το 4-4, αλλά ο Γάλλος με άσο πήρε προβάδισμα ξανά με 5-4.

Με τρομερό μπάκχαντ έκανε το 5-5 ο Τσιτσιπάς, αλλά ο Περ με εξαιρετικό πρώτο σερβίς και δύο στοπ βολέ ανεβαίνοντας στο φιλέ, έφτασε στο 6-5. Με καλό πρώτο σερβίς έστειλε σε tie break το σετ ο Τσιτσιπάς.

Εκεί ο Γάλλος βρήκε μίνι μπρέικ γρήγορα και προηγήθηκε με 3-0 και 4-1. Διπλό λάθος του Στέφανου έφερε το 5-2 για τον Γάλλο, που έκλεισε το tie break με 7-2 και μείωσε σε 2-1 στο ματς.

Το τέταρτο σετ

Ο Στέφανος κράτησε εύκολα το σερβίς του, με τον Περ να του σβήνει break point και να ισοφαρίζει. Σε λιγότερο από ένα λεπτό, με δύο άσους και άλλα δύο εξαιρετικά σερβίς που δεν είχαν άμυνα, ο Τσιτσιπάς έφτασε στο 2-1.

Δύο άσοι και μία κακή επιστροφή του Στέφανου έφεραν το 2-2 για τον Γάλλο. Ο Τσιτσιπάς έκανε το 3-2 με δύο λάθος επιστροφές του Περ.

Ο Γάλλος συνέχισε να σερβίρει εξαιρετικά και έκανε εύκολα το 3-3, όμως το ίδιο έκανε και ο Στέφανος που κράτησε το προβάδισμα (4-3).

Ο Περ με συνοπτικές διαδικασίες έκανε το 4-4, αλλά είχε προβλήματα στις επιστροφές του στο σερβίς του Τσιτσιπά που έφτασε εύκολα στο 5-4. Με δύο διπλά λάθη του Περ ο Τσιτσιπάς έφτασε σε ματς ποιντ και έκλεισε τη νίκη.

Στους 16 θα παίξει με τον Αμερικανό Τέιλορ Φριτζ.